Stackars Alva!

Publicerat: 2012-03-29 | 10:21:44 i Idag sa Alva
Alva har nu fått vattkoppor. Hon är helt prickig och hon tycker det är superjobbig. Natten till idag var jobbig för henne.

Kl 00.45
Alva: "Mamma det kliiiiar!"
Jag: "Ja, vill du ha den blöta handduken att ha på kopporna?"
Alva: "Ja!!"
Alva: "Mamma det kliiiar ändååå!!"
Jag: "Ja, det är ju så att ha vattkoppor gumman."
Alva: "Jag vill ha den där sprayen!"
Jag: "OK. Jag hämtar." Jag hämtar en spray som ska lindra kliandet.
Alva: "Nu har jag ont i benet också! Jag vill ha vetekudden."
Jag: "OK... jag går och värmer den." Jag går och värmer vetekudden i micron.
Alva: "Nej, jag har ångrat mig. Jag vill inte ha vetekudden."
Jag: "Men! Du kan ju ta den och så tar du bort den om det inte är skönt."
Alva: "Ok.."
Jag: "Gott natt min prickiga skatt!"
Alva: "God natt..."

Kl 02.20
Alva: "Mamma! Det kliiiiar!"
Jag: "Jag kommer..."
Alva: "Dumma vattkoppor!"
Jag: "Ja, dumma vattkoppor."
Alva: "Jag vill ha krämen."
Jag: "Ok. Jag hämtar." Jag smörjer Alva och hänger in den blöta handduken på hennes rum så hon kan använda den när hon känner att hon behöver det.
Jag: "God natt min kliiga skatt."

Kl 03.40
Alva: "Mamma! Jag är kissnödig."
Jag: "Ok, gå och kissa då."
Alva: "Ok."

Kl 03.45
Alva: "Mamma! Jag vill inte ha dörren stängd."
Jag: "Jo det är bättre, annars kommer kisse in på ditt rum och väcker dig."
Alva: "Men det blir så mörkt i mitt rum då."
Jag: "Nej, det blir ingen skillnad kolla här." Jag stänger dörren och visar hur mörkt det är. Sen öppnar jag den och visar att det är lika mörkt.
Alva: "Ok..."
Jag: "Försök sova nu. God natt min älskade prickiga korv skatt."
Alva: "God natt..."

Mellan dessa klockslag tappade Tyra nappen fyra gånger, men hon vaknade inte för välling någon gång. Det brukar hon göra.

Vägningsdag

Publicerat: 2012-03-29 | 10:02:10 i Allmänt
Torsdag och vägningsdag igen. Den här veckan har jag gått ner 1 kg. Jag har inte promenerad något alls nästan. Undrar hur det hade gått om jag hade gjort det. Jag har inte gjort plankan så mycket heller för jag har haft jätteont i nacken och i magen ett tag, men det är bättre nu så jag kom igång med det i förrgår. Jag kan hålla plankan i 2 minuter på första repetitionen nu, men sen är det kört för de andra repetitionerna. Då orkar jag bara mellan 1 och 1,30...

Nacken beror på att Erik var snäll och skulle tvätta min kudde, då gick den sönder!! Den var jättegammal så det var inte så konstigt, men tråkigt för jag är så känslig i nacken. Jag fick ta en av "gäst-kuddarna" och det funkade inte alls! Vi var inne i stan i helgen så jag passade på att köpa en ny och skön kudde så nu är det mycket bättre.

Magen vet jag inte riktigt vad det var med den... Jag är bara glad att det är bättre. Har haft som attacker av grym smärta i magen lite då och då. Härom dagen gjorde det så ont så jag kräktes! Alva sprang in på rummet och stängde dörren och Tyra satt på badrumsgolvet och grät. Kände mig inte som världens bästa mamma just i den stunden. Jag fick förklara för Alva att det inte var något farligt. Att jag bara mådde lite dåligt och att det skulle gå över. Nu har jag inte haft ont alls sen dess så det kanske var det som behövdes.

Totalt: - 5,8 (snart 6!!)

Första delmålet var 5 kg till min kompis Linda kom hem från Tgailand och det hade lyckats om inte min morbror hade envisats med att fylla 50 år just nu i mars... Delmål nr 2 är 8 kg till Jessicas födelsedagsfirande i slutet av maj. Sen äe det stora målet 10kg till Tyras födelsedag. Tror det kan bli svårt att ta sista två kilona på en och en halv månad. Det är ju alltid de sista ynka kilona som klamrar sig fast hårdast!

Skjuts in i ugnen!

Publicerat: 2012-03-27 | 20:15:33 i Recept
Gjorde en smarrig fläskfilé med bacon idag. En gratinerad historia så den ser inte alls aptitlig ut på bild så jag skonar er från det.

Recept
ca 500 gram fläskfilé
2dl grädde
2dl creme fraiche
125 gram cantadou vitlök och örter
2 pkt bacon
1 msk kalv fond
salt, peppar och franska örter
riven ost
4 tomater

Putsa och skiva fläskfilén i lagom stora skivor. Banka ut dem och stek dem i smör. Salta och peppra och krydda med valfri krydda. Ta bort köttet ur stekpannan när den fått färg. Skär bacon i små bitar och stek den. Häll i grädde, creme fraiche och cantadou. Låt det bli varmt. Häll i kalvfond och franska örter. Låt det puttra lite. Skiva tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Lägg köttet på tomaterna och häll över baconsåsen. Strö riven ost över och skjuts in i ugnen (200 grader) tills den ser smarrig ut. Erik och Alva fick potatis till.

Mer kompliserat än så här går inte att göra när man är ensam med en 5-åring och en 9-månaders... Jag älskar "skjuts in i ugnen mat"! Skönt att kunna förbereda tidigare på dagen när man har möjlighet och sen stoppa in i ugnen när det är dags att äta.


Förkyld eller allergisk mot pollen?

Publicerat: 2012-03-26 | 11:00:33 i Allmänt
Alva blev snorig och nös jättemycket i lördags när vi varit i parken i Hässelby. Hon är fortfarande snorig och glansig i ögonen, men det verkar inte klia så mycket i ögonen och hon mår inte dåligt alls. Jag undrar om det är pollen eller en förkylning på gång. Det lär ju visa sig. Eftersom hon är en liten lantis så kanske hon är överkänslig mot betong!

Hon går och torkar näsan HELA tiden så hon har fått en sår under näsan. Vi köpte näsdukar med någon sorts balsam på som ska vara skonsamma för näsan. Hoppas det hjälper.

Shopping

Publicerat: 2012-03-26 | 10:55:56 i Allmänt
Igår åkte vi in till stan för att köpa vårskor till Alva. Hon hade bara fodrade stövlar och vinterkängor och det börjar bli lite för varmt! Vi hittade ett par neongröna gummistövlar och ett par jättefina "springskor". Vi köpte även tre böcker på bokrean. En som heter Baka med LCHF så jag kan baka lite till Alvas födelsedag. Erik köpte en om löpning. Den andra boken kan jag inte säga för den ska vi ge bort till en person som känner en person som läser den här bloggen! Vi köpte även en baddräkt till Alva eftersom hon bara har en soldräkt och det är inte så kul att bada på badhus med.

Vi var på den nya sportbutiken i Bromma (Decathlon). Det är ju värstingbutiken för barn! Man får prova alla roliga grejer. Erik gick också loss och lekte med olika sorters skateboards och kickbikes (coolare ord för sparkcykel..). Där köpte vi cykelhjälm och en hoppboll till Alva.

Vi tittade på cyklar till Alva på decathlon också eftersom hon har en för 150 kr på blocket som är ganska ful, men funkar att lära sig cykla på. Vi har lovat att hon ska få en ny om hon lär sig cykla. Alla barncyklar på den affären var utan fotbroms! Är inte det konstigt?? Till och med de pytte små på 12"! Så där lär vi ju inte köpa någon cykel till Alva.

De har ett väldigt märkligt upplägg på självscanningen där. Man scannar själv och ingen står och tittar, sen ska man larma av alla varor genom att lägga ner dem i en låda. Alltså kan man låtsas scanna en vara och sen larma av den och gå ut, eller så kan man strunta i att scanna den också. Erik missade att scanna cykelhjälmen så det pep om oss när vi gick ut, men det var ingen som brydde sig. Vi fick själva gå till kassan och säga att det pep om oss. De verkar inte ta så hårt på stölder.


Härlig dag i vårsolen

Publicerat: 2012-03-24 | 20:04:36 i Allmänt

Jag, Alva och Tyra åkte till mamma idag. Alva längtade efter henne för det var ganska länge sen hon träffade mormor nu. Vi kom fram lagom till lunch och käkade lite. Efter lunchen mötte vi syster Jessica, Adam och Freja. Vi gick i samlad tropp till en parklek i närheten av mamma. En superbra parklek! Ny och fräsh med jätteroliga leksaker. Adam och Alva lekte som galningar en stund innan det var dags för mellis. Vi satt på några bänkar i solen och käkade mellis. Vi vuxna drack kaffe. Det är konstigt att kaffa smakar bättre utomhus i solen. Efter lite mer lek gick vi ner till vattnet och matade fåglarna. Alva åt mer bröd än hon slängde till fåglarna. 

När Roger skulle hämta Jessica, Adam och Freja sa jag att Adam gärna fick hänga med hem till mamma och äta med oss. Det ville han så klart så vi gick och handlade lite mat och åt tillsammans. Det märktes att barnen hade lekt myckte och fått väldigt mycket frisk luft för de var lite tjafsiga och sura på varandra, men det ordnade upp sig så fort de fick lite mat i magen. Då lekte de och flamsade som vanligt. Tyra (försökte) hängde med i flamset och satt och skrattade och skrek som en galning i matstolen. Det gjorde ju att Adam och Alva gick igång ännu mer! Herre gud vilket liv det var. Stackars mammas grannar... Stackars mamma! Hon lär ju ha däckat i soffan nu! 

Det är så skönt när man kan vara ute i flera timmar utan att behöva gå in någonstans för att värma sig!

Vad många utropstecken det blev i det här inlägget. Men det har verkligen varit en sån dag. En sån där med många utropstecken.


Vem är mamma??

Publicerat: 2012-03-22 | 10:53:03 i Tyra
Tyra har lärt sig att visa var olika saker är. Hon pekar med hela kroppen och visar att hon fattar grejen. Hon har inte fattat vem mamma är... Jag verkar vara helt oviktig för henne!
Jag: "Tyra, var är lampan?"
Tyra tittar och sträcker sig efter lampan.
Jag: "Braaa! Var är Alva?"
Tyra tittar på Alva.
Jag: "Braaa! Var är taket?"
Tyra tittar på taket.
Jag: "Braaa! Var är kisse?"
Tyra tittar på kisse och pipper glatt när hon ser honom.
Jag: "Braaa! Var är mamma?"
Tyra tittar på lampan.
Jag: "Det är lampan. Var är mamma?"
Tyra tittar på taket.
Jag: "Det är taket. Var är mamma?"
Tyra tittar på Alva.
Jag: "Det är Alva. Var är mamma?"
Tyra börjar leka med sina händer.

Jag har bara förstört min kropp för din skull! Det minsta man kan begära är väl att du kan lära dig vem jag är!

Vägningsdag

Publicerat: 2012-03-22 | 10:44:50 i Allmänt
Jag tänkte strunta i att väga mig idag och leva lyckligt ovetande, men eftersom jag är en person med stort kontrollbehov vägde jag mig ändå. + 900 gram. Fasen också! Det var väntat. Jag har verkligen inte gjort något för att gå ner sen i lördags och då går det så här. Här är mina, mer eller mindre dåliga, ursäkter..

Lördag: Fest med vin ost och kex och en brödbit till maten. Jag åt inte kakan dock vilket jag är stolt över.

Söndag: Trött som en söndertrampad snigel! Orkade inte ta mig ut på förmiddagen. När jag väl laddat för att gå ut och gå fick jag reda på att syster Linda haft inbrott i sin lägenhet under helgen. Så jag åkte dit på en gång. Det blev sent och ingen hade tid ork eller lust att laga mat till Alla (mamma, syster Jessica, syster Linda och mig) så blev det pizza. Jag hade kunnat välja sallad, men det blev en pizza eftersom jag är en dålig kvinna i en sladdrig kropp.

Måndag: Jag hade köpt glass till söndagskvällen. Jag tyckte jag var värd det när jag var så trött efter festen. Den stod kvar i frysen eftersom jag åkte till Linda och kom hem sent. Den slank ner på måndagskvällen istället. På natten vaknade jag av att jag hade sjukt ont i magen så glassfrossande kommer inte hända igen på bra tag! Det blev ingen promenad eftersom Alva var hemma och Tyra hade fortfarande koppor utan skorpor.

Tisdag: Opålitligt väder gjorde att jag inte ville gå ut på promenad och fastna mitt ute i skogen i snöstorm. Jag har prioriterat ner min hushållssysslor på senaste så jag behövde fixa här hemma också.

Onsdag: Buss till dagis, promenad hem. Promenad till dagis, buss hem. Eftersom hallonen var slut fick jag ta mackor till frukost. Det (tror jag) gjorde att jag fick grym håll på vägen hem från dagis. Jag hade inte heller hunnit dricka morgonkaffe så huvudet höll på att sprängas så det blev ingen omväg hem utan bara 2,5km på morgonen och 2,5 km på eftermiddagen.

IDAG ÄR DET ÄNDRING!! Maten är planerad och handlad för så där har jag inget att skylla på. Vädret är strålande så promenad blir det. Tyras koppor är skorpor på och Alva har inte fått några än. Det finns inga ursäkter, nu är det nya tag!

Totalt: -4,8

50-års fest!

Publicerat: 2012-03-20 | 20:03:55 i Allmänt
Festen i lördags var halvlyckad. Det är inte bra att ha fri bar på fester. Många drack på tok förmycket och gjorde tokiga saker som jag hoppas att de skäms för dagen efter. "Födelsedagsbarnet" var lite besviken på att folk inte kunde hantera fri bar och det förstår jag verkligen.

Det var kul att träffa alla släktingar. Morfar var där och han är alltid härlig! Han blev också lite rund under fötterna och var väldigt kramig! Han gick och kramades med alla barnbarn och poserade för kamrorna.

Jag åkte taxi hem så jag kom hem med 00.05 färjan. Ekerö taxi är hur bra som helst! De frågade vilken färja jag ville hinna med och sa "det ska vi försöka fixa!" och det gjorde de så klart! Taxin var framme precis när färjan kom så jag behövde inte vänta ute i kylan.


50-års fest!

Publicerat: 2012-03-17 | 16:01:01 i Allmänt
Erik är bara snudd på döende idag så jag kunde åka till min morbrors kalas. Jag är jätteglad för det. Vi får se hur länge jag stannar, jag kommer ju få gå upp med barnen imorgon bitti. Erik misstänker att han kommer vara jättedålig imorgon. Hoppas inte! Sitter nu på bussen och hoppas att nattningen går smärtfritt där hemma. Tyra har varit lite mammig senaste dagarna.

Typiskt!

Publicerat: 2012-03-16 | 20:51:24 i Allmänt

Imorgon var planen att jag skulle gå på min morbrors 50-års fest. Nu är den planen hotad. Erik är förkyld. Han ligger däckad i soffan sen kl halv åtta. Tveksamt om han orkar ta hand om en vattkoppig Tyra och en energisk Alva imorgon och söndag morgon, eftersom jag planerade att vara bakis för första gången sen vi gifte oss 3/9 2010... Nu får jag kanske stanna hemma och ta hand om en vattkoppig Tyra, Förkyld man och en energisk Alva. Men det är väl nästan samma sak som en 50-års fest... eller hur?


Vägningsdag

Publicerat: 2012-03-15 | 19:02:34 i Allmänt
I morse var det dags att väga mig igen. Minus 0,5 denna vecka. Det går framåt. Nu väger jag lika mycket som jag gjorde förra gången jag började på LCHF, fast det är fördelat lite annorlunda nu...

Totalt: -5,7 kg.

Mirakelskor!

Publicerat: 2012-03-13 | 19:41:04 i Allmänt
Jag älskar mina mirakelskor! De är verkligen skitjobbiga att gå i. Efter bara några hundra meter får jag mjölksyra i skinkorna.


Senaste dagarna har jag gått massor.
10/3, 6 km powerwalk 
11/3, 6 km powerwalk (med tidsrekord! 6 km på 51 minuter.) + 3 km lugn familje promenad
13/3, 3 km med vagn + 3 km med vagn + 3 km med vagn och Alva på ståbräda. Tungt som tusan!

Jag får inte ont i bäckenet längre. Så skönt! Äntligen känner jag mig som en vanlig människa förutom allt flubber, men det försvinner nog snart hoppas jag.



Vattkoppor

Publicerat: 2012-03-13 | 10:38:59 i Allmänt
Tyra pyra pö har fått vattkoppor. Hon har bara några stycken. Idag är det kanske 15 st och ingen feber. Så hon är ganska glad ändå. Hoppas Alva kan få det också. Vore bra att bli av med det på båda två. Alva verka svårsmittad eftetrsom nästan hela dagis hade vattkoppor utom hon. Om någon vill ha så är det bara att komma på playdate. Vi delar gärna med oss av kopporna!

vägningsdag

Publicerat: 2012-03-08 | 09:10:53 i Allmänt
Fick en smärre chock när jag ställde mig på vågen förra veckan. Jag hade gått upp 800 gram. VA!? jag var redo att ge upp och bara fortsätta vara mjuk och fluffig och se gravid ut. Men jag bet ihop tog några extra promenader och var extra hård med kolhydraterna. Det lönade sig för den här veckan hade jag gått ner 1,4 kg! JAAA! Väldigt skönt.

Totalt: -5,2 kg

RSS 2.0