Spring för glatta livet!

Publicerat: 2010-05-30 | 20:22:44 i Idag sa Alva
Alva har börjat leka att någon är varg och hon blir jagad och måste gömma sig för vargen. Idag var det Erik som var vargen och hon och jag sprang ut i trädgården och Erik var redan där ute och hade väl egentligen ingen aning om att han var varg... När han kommer ut ur boden blir Alva helt nervös och råkubbar iväg.
Alva: "MAMMA THPTHING! VATHJEN KOMMETH!!! THPTHING FÖTH GNATTA NIVET!" (Mamma spring! Vargen kommer!!! Spring för glatta livet!)

Sjöpaviljongen

Publicerat: 2010-05-30 | 20:17:26 i Allmänt
Döm om vår förvåning när vår brunch blev en grillbuffé med asdålig mat. Okryddad, torr fläskkarré, färglös kycklingklubba, as salt oxbringa, god lax och lite grönsaker och såser. Skitdåligt och inte alls värt pengarna! Det fanns inte ens någon efterrätt. Lokalen var jättemysig och personalen var jättetrevlig. Jag kan verkligen tänka mig att sitta och ta ett glas vin på uteserveringen, men inte äta.

Mamma fick ett halssmycke av oss systrar i present. Det var ett som hon tittat på som hon sa att hon tyckte om när hon var med mig och tittade efter vigselring.

Mors dags brunch

Publicerat: 2010-05-29 | 20:05:57 i Allmänt

Imorgon är det mors dag. Det ska jag, syster Ida och syster Jessica fira med att äta brunch med mamma. Syster Linda kiommer hem från Irland inatt och har inte ork att följa med imorgon.

Hoppas det blir fint väder så man kan sitta på uteserveringen. Det verkar jättemysigt. Vi ska till sjöpaviljongen i Alvik (www.sjopaviljongen.se). Mamma älskar croissanter, så det vore super om de har det. 

Innan brunchen ska jag köpa studentpresent till Ida. Vi får se vad det blir. Hon kan ju alltid byta!

Syster Jessica ska träffa en mäklare imorgon. De skulle köpa ett radhus i västerort, men nu verkar det som att det skiter sig med banken. Vi får se. Jag håller tummarna allt vad jag kan i alla fall!


Första natten utan blöja

Publicerat: 2010-05-29 | 19:54:58 i Allmänt
Inatt sov Alva utan blöja. Det var hon som föreslog det för hon är så stor. Blöjan är nästan alltid torr på morgonen så vi körde på och sängen var torr imorse. Vi behöver nog köpa flera lakan till hennes säng. Hon har bara två och jag kan tänka mig att det kan behövas ett par till vissa nätter. Har inga förhoppningar om att det aldrig ska vara blött i sängen när hon vaknar. Vi får fortfarande med oss kisskläder hem från dagis ibland.

Magnolia

Publicerat: 2010-05-29 | 19:50:59 i Allmänt
Idag har jag köpt en magnolia. Jag älskar prakt magnolia, men de är lite för stora för att ha där jag vill ha den så det blev en lite mindre variant som blir 1,5 till 2,5 meter hög, med lite mörkare blommor. Runt omkring den tänkte jag ha lite stenväxter och sen strö ut vit sten över hela. Det blir nog fint.

En i vårt område har en gigantisk prakt magnolia som är helt otroligt fin på våren när den blommar. Det är inga blad bara en massa stora ljusrosa blommor.


Blommande prakt magnolia



Mamma ska inget fredagsmys ha!

Publicerat: 2010-05-28 | 17:54:34 i Idag sa Alva
Jag och Alva sitter och äter middag.
Jag: "När pappa kommer hem ska du få fredagsms."
Alva: "JAAAAA! Men du thka inte ha fthedathmuth." (JAAAA! Men du ska inte ha fredagsmys.)
Jag: "Nä, det ska jag inte." Jag har ju en för liten brudklänning att tänka på.
Alva: "Nä, fö du thka ju dithka." (Nä, för du ska diska.)
Jag: "Aha.."

Sista tidiga morgonen på ett tag.

Publicerat: 2010-05-28 | 05:34:36 i Allmänt
Erik är klar med sin kurs idag, så idag är sista morgonen som klockan ringer kl 04.45. Trist som tusan. Det har varit så skönt att kunna hämta Alva kvart över tre. Jag får flera timmar med henne på eftermiddagen. I vanliga fall får jag en kvart innan läggningsrutinen börjar.

Idag tänder vi ett ljus

Publicerat: 2010-05-25 | 17:57:58 i Allmänt

Min syster träffade en kille genom några vänner. Han bodde på Irland så de flirtade på facebook ganska länge. Efter ett par månader åkte min syster dit för att hälsa på för hon var kär igen! Han fick det att pirra i hennes mage. Det har inte hänt sen hon träffade idioten hon bodde i hop med för ett par år sen och det har bara hänt 3 gånger någonsin i hennes liv. Det är med andra ord en sällsynt kännsla för henne. Imorgon skulle hon åka dit igen, men idag fick hon samtal av hans rumskamrat som sa att de hade hittat honom död på morgonen. Jag är så otroligt ledsen för hennes skull. Det är faktiskt hennes tur att få vara lycklig med någon nu.

                                         Idag tänder jag ett ljus för Lindas Christian.

                                                            


Dags för botox?

Publicerat: 2010-05-22 | 20:33:37 i Idag sa Alva

Vi är bjudna till min faster imorgon för att fira min farmors 85-årsdag. Vi fick en jättefin inbjudan med en bild på farmor på framsidan. Alva plockade fram den idag och sa:
Alva: "Mamma, e de häth du?" (mamma är det här du?)
Jag: "MEH! HAHAHAHAHA!!! Det är ju gammelfarmor! Tycker du att det ser ut som jag?"
Alva: "... ja?" (Ja?)


Smått hypokondrisk kanske?

Publicerat: 2010-05-20 | 20:30:42 i Idag sa Alva
Alva sitter i duschen.
Alva: "Jag hath ont i öthat.." (Jag har ont i örat..)
Jag: "Jasså, vilket öra då?"
Alva: "De häth." (Det här) Hon pekar på ena örat.
Jag: "Oj då, det var ju inte bra."
Alva: "Ja måthte åka till tandnäkathen." (Jag måste åka till tandläkaren)
Jag: "Tandläkare tittar inte på öron, de tittar på tänder."
Alva: "Men en öthon tandnäkathe!" (Men en örontandläkare!)
Jag: "Nä, då får man nog gå till en vanlig doktor, men jag tror inte att du har så ont i örat så vi behöver gå till någon doktor alls."
Alva: "Men ja hath ont i thnippan." (Men jag har ont i snippan.
Jag: "Men har du det fortfarande? Du hade ju inte det igår kväll."
Alva: "Jo, ja hath de. Ja måthte kitha i en bunk och ge ting dokton." (Jo, jag har det. Jag måste kissa i en butk och ge till doktorn)
Jag: "Du har ju redan gjort det så du behöver inte göra det igen. Vi får se vad doktorn säger om ditt kiss."

Strul med kisseriet

Publicerat: 2010-05-19 | 10:26:51 i Allmänt
Alva har jätteont när hon kissar. Har varit så sen igår. Vi ska till vårdcentralen och kolla upp det idag. Gick upp tog det lungt och kollade lite bollibompa på morgonen. Kl 9.35 ringde jag till vår husläkare och hans sköterska sa att jag skulle till distriktssköterskan och lämna prov. De har öppet till kl 10 varje dag. Nästa färja gick kl 10, så jag har ringt till en annan vårdcentral och de ska ringa upp mig om 10 min. Hoppas vi kan åka dit. Jag tänkte inte låta Alva vänta till imorgon!

Hoppas hon inte ärvt familjen Björns kissblåsa för den ställer bara till med problem. Jag hade urinvägsinfektion en massa gånger när jag var liten. Fick röntga blåsan en gång. Jag var väl kanske fem år. Det är nog det värsta jag har varit med om! Ett rör upp i kissröret och så ska man kissa när röret sitter där och och en massa människor står och tittar. Det tog flera timmar. De hällde i mig vatten och hällde kallt vatten på magen för att jag skulle kissa, men jag höll mig för det gjorde ju så ont. Till slut hotade idioterna mig med att hämta doktorn så han fick dra ut röret och sätta tillbaka det om jag inte kissade. Fick grova men för livet efter det där!

Hoppas Alva slipper det!

Erik på kurs

Publicerat: 2010-05-17 | 05:42:37 i Allmänt
Erik ska gå kurs i två veckor så jag ska ta hämtningen idag och två veckor framöver. Om det varit Aftonbladet eller Expressen jag skrivit för istället för en blogg, med ett läsarantal på 8, hade rubriken varit:
"Kvinna nära kollaps på Adelsö färjan"
eller
"Vakenchock!"
eller
"Kvinna i nära döden upplevelse när väckarklocka ringde"

Aquaria

Publicerat: 2010-05-14 | 14:45:19 i Idag sa Alva

jag, Alva, syster Jessica och Alvas kusin Adam var på Aquaria igår. Herre gud vad de tyckte det var roligt. De kröp i tunneln i saltvattensakvariet och satt och tittade på alla stora fiskar. Super spännande! På natten märkte jag HUR stort intryck det gjort på Alva...
Alva: "Mammaa! Maaaaamma! MAAAMMMMAAAA, MAMMA, MAMMA!!"
Jag studsar upp hur sängen och rusar in på hennes rum för jag tror ju att hon har gjort sig illa.
Jag: "Vad är det gumman?"
Alva sätter sig upp och ser tom ut i ögonen.
Alva: "Ja ving titta på fithkana." (Jag vill titta på fiskarna.)
Jag: "Ja, men inte nu, det är mitt i natten. Lägg dig ner och sov... " Då hade hon redan somnat. Jag misstänker att hon pratade i sömnen.

En otroligt dålig sak med Aquaria var att fiket inte hade något ätbart utom godsaker när vi kom dit. Alva hade med sig en macka, men den låg inlåst i ett skåp ute i entrén. Jag lämnade den där eftersom det stod skyltar om att man inte fick äta matsäck inne på Aquaria eller i fiket. Jag gick och hämtade den. Kan de inte ha något ätbart där måste man få äta ändå. Nästa gång tar jag garanterat med matsäck till både Alva och mig.

Jag och Jessica tog de sista grekiska salladerna. Det var lite billig fetaost, gul tomat, några oliver och brun rutten sallad. När jag ätit upp allt utom oliverna och de salladsbitar som var bruna och geggiga var jag fortfarande hungrig. Den kostade 80 spänn!


Brudklänning nr 2

Publicerat: 2010-05-12 | 18:04:12 i Allmänt
Så där ja! Brudklänning nr 2 upphämtad. Hoppas det blir den sista. Ska bli mycket spännande att se hur den sitter efter alla kolhydrater jag proppat i mig sen jag provade den... Den var precis på gränsen till för liten, men den hade en superbra inbyggd "mag-inpressare". Orkar verkligen inte leta efter en ny!

Hur förklarar man?

Publicerat: 2010-05-10 | 21:24:05 i Allmänt
Alva hade jättemånga frågor om branden i dag. Kan man bo i det brända huset? Har de flyttat nu? Dog pappan? Men inte mamman och barnet va? Tog mamman barnet och sprang ut? Varför började det brinna?

Jag har försökt vara ärlig och berättat som det är. Farbrorn bodde ensam där. Det bodde ingen mamma och inget barn, men farbrorn dog. Ambulansmännen försökte hjälpa honom så han inte skulle dö, men det gick inte. Jag har sagt att det kan börja brinna om man tänder ljus och glömmer att släcka dem. Brandbilen står i ett garage vid dagis och hon ville titta på den imorse. Då berättade jag att den brandbilen som släkte branden i huset, men det brann så mycket så det blev förstört.

Idag på dagis sprang Alva till en av fröknarna och sa att hon hörde brandlarmet. Det var en lastbil utanför som backade.

RSS 2.0