Oh my god!

Publicerat: 2010-06-29 | 22:03:23 i Idag sa Alva
Jag sitter på Altanen och pratar med syster-Linda. Helt plötsligt kommer Alva ut.
Alva: "OOO MAJ GAAAD!" (Oh my god!)
Jag: "OOOOOAAAHAHAHAHAAHAHAHAHAA!!!!!"

En 3-årings brutala ärlighet

Publicerat: 2010-06-29 | 22:00:53 i Idag sa Alva

Jag lånade Alvas diadem idag. Jag brukar låna den så ofta att jag nästan tycker att det är mitt nu... Alva fick syn på det idag när hon satt på toaletten och jag fixade med det i håret.
Alva: "Du hath mitt dijadem på dig." (Du ahr mitt diadem på dit)
Jag: "Ja, det har jag. Får jag det?"
Alva: "Ja, de fåth du." (Ja, det får du.)
Alva: "Få ja the på de mamma?" (Får jag se på det mamma?)
Jag lutar mig fram för att hon ska se diademet i mitt hår.
Alva: "Oj! Du e venknigen jätte fung i det mamma..." (Oj! Du är verkligen jätteful i det mamma.)


Jag är ta mig tusan riktigt bra!

Publicerat: 2010-06-27 | 21:16:31 i Allmänt
Var ute och sprang idag. 35 min, 5km. Jag vet att 5km inte är mycket, men jag började på 0 så jag tycker i alla fall att jag har kommit en bra bit på vägen. Målet är milen så halvvägs kan man väl säga. Knäna håller fortfarande (ta i trä..).

Missade passet i torsdags för att jag käkade middag med syster Linda. Det var supermysigt. Vi var på Texas Bruger på Kungsholmen. Kan verkligen rekomendera det stället. Supersmarrig mat och den trevligaste servitören jag träffat på länge. Hon hängde med mig hem och sov över till midsommarafton då resten av systrarna kom med Adam och Roger. Vi hade det mysigt och barnen lekte och badade som galningar. de lekte ända till halv tio på kvällen, så Jessica, Adam och Roger sov till halv tolv dagen efter.. Tonårsfasoner!

Ska bli spännande att se vad midsommar hade för effekt på vågen... det slank ner en och annan godisbit...

När barnet lagt sig

Publicerat: 2010-06-27 | 18:04:35 i Just nu läser jag
Är äntligen klar med patient 67. Den var så där. Den allra sista twisten var bra! Nu har jag börjat läsa Michael Nyqvists sälvbiografi, När barnet lagt sig. Mycket bra. Det första ordet som ploppar upp i hjärnan är naivt. Han är inte författare och det märks. Den är rörig, men rörigheten gör det enklare att hänga med i historian. Den är kort och utan dravel. Han verkar vara osentimental och ärlig mot sig själv och verkar inte försköna sig själv eller händelser. Perfekt bok att läsa på stranden eller i hängmattan. Har man inte en treåring hemma läser man den lätt på en dag.

Sjuk håll

Publicerat: 2010-06-22 | 22:05:58 i Allmänt
Idag fick jag håll redan innan jag hunnit ut ur vårt område. Sen höll det i sig hela vägen. Inte alls roligt. Hoppas det går bättre nästa gång.

Har pratat med en sömmerska som ska sy upp min klänning. Jag ska komma och lämna den någon gång under Juli så ska hon sy den i augusti. Den blir klar en vecka innan vi åker. det känns stressigt som tusan! Hoppas verkligen hon gör rätt på en gång!

Vi bestämde idag att jag ska gå upp på heltid på jobbet och Erik ska gå ner på 75%. Det är jätteskönt. Jag tycker verkligen inte om att jobba deltid. Jätte stressigt. När jag kommer till jobbet kl 10.20 så har alla hunnit jobba ett tag och har hundra frågor till mig. Jag hinner inte ens sätta mig på stolen innan de börjar tjata om vad de behöver hjälp med.

Leka bajskorv

Publicerat: 2010-06-21 | 20:57:51 i Idag sa Alva
Jag sitter och läser lokaltidningen i köket i godan ro. Alva och Erik springer omkring och leker.
Alva: "Nu e ja din bajthkongv!" (Nu är jag din bajskorv)
Erik: "Åh.. jag har en bajskorv i rumpan!"
Alva: "HAHAHAHAHA!"
De kommer in till mig i köket. Erik går först och Alva går efter honommed huvudet mot hans rumpa.
Alva: "Mamma! Ja e pappath bajthkongv!" (Mamma jag är pappas bajskorv!"
Alva: "Pappa, nu thka du bajtha ut mig." (Pappa nu ska du bajsa ut mig.)
Erik: "Eh.. aha ok... Iiihhh!"
Alva: "Pnumth!" (Plums!) Alva slänger sig på golvet. "Nu niggeth ja i toanetten!" (Nu  ligger jag i toaletten!)

Märklig lek som jag hoppas att hon inte kommer fortsätta leka...

Storhandla på mellan himmel och sand

Publicerat: 2010-06-20 | 09:33:01 i Allmänt

En tjej som bor här på ön då och då har haft en loppis/antik affär här på ön i en lada. Hon har haft stängt två somrar nu. Bonden som äger ladan ska börja ta ut så hög hyra så hon ska sälja av allt hon har i ladan och stänga igen butiken. Vi ville köpa en gammal postcykel som stod utan för så vi ringde henne och hon kom och öppnade i tron om att hon skulle sälja en gammal cykel för 450kr. Men vad hon inte visste var att vi hade svärmor med oss.. Tillsammans kom vi hem med:
1st postcykel
1st klosslåda med klossar
1st pälsmössa (fick vi gratis)
1st docka
1st liten plastget
1st dinosaurie (fick vi gratis)
1st emaljerad gryta
1st inkomplett emaljerad saftare (som nu kommer att planteras blommor i hos svärmor)
1st ihopfällbar säng
1st gungstol
1st vas
Ett löfte om att komma tillbaka när hon har tagit ut alla sina 60-70-tals klänningar.

Hon var väldigt nöjd med affären och det var vi också!


Inspiration till midsommar

Publicerat: 2010-06-20 | 09:23:04 i Allmänt

I fredags var jag på afterwork för att fira av en kille på jobbet. Vi var på Allmänna galleriet ( http://www.ag925.se/  ) på Kungsholmen. Super ställe om man är ett lite större sällskap. De har soffhörnor som man kan sitta många runt ett bord. Det bästa av allt var att de hade en tavla med "sommartorpets groggar" Jag drack Båstad som består av vaniljvodka och hemmagjord rabarbersaft. Herre min skapare jag var tvungen att dricka två även fast jag inte hade ätit någon middag.. Den drinken får agera välkomstdrink på midsommar. Senare åkte jag till Valle där Malins 30-års dag firades. Det var supertrevligt. Elle hade gjort den godaste salladen jag ätit på länge. Jag hade inte kunnat fantisera ihop den blandningen, men den blir det garanterat på midsommar till det grillade.


Trött i benen

Publicerat: 2010-06-16 | 21:35:40 i Allmänt

Sprang igår och jag är så himla trött i benen idag. Hoppas det går över till imorgon för då ska jag springa igen. Igår var jag redo att ge upp innan jag ens sprungit färdigt första joggen. Jag fick håll innan jag började jogga, snörena i tröjan dunsade på händerna, något skavde på magen och en slinga av håret guppade upp och ner... men det gick bra tillslut och hela rundan gick superbra.

Förra veckan när jag sprang såg jag något i ögonvrån och tittade upp på en telefonstolpe där en rovfågel sitter och spärrar ut vingarna och glor på mig. Jag har aldrig varit nära en sån fågel någon gång, bara med bilen men då går det så fort så man inte ser så mycket. Nu joggade jag och det går allt annat än fort... så den här gången såg jag verkligen hur fina de är. Har googlat lite och jag tror det var en ormvråk. Det verkar vara den vanligaste i Sverige.


Packa pappa kappsäck

Publicerat: 2010-06-13 | 18:51:17 i Idag sa Alva

Erik: "Alva kan du säga packa pappas kappsäck?"
Alva: "Packa pappas packväthka." (Packa pappas packväska)
Erik: "Bra! Kan du säga sex laxar i en laxask?"
Alva: "Thekth nathkath i en nathkathk!" (Sex laskar i en laskask)


Ska man bli orolig?

Publicerat: 2010-06-13 | 18:41:53 i Idag sa Alva
Vi sitter och äter mellis och Alva dricker vatten ur en mugg med inbyggt sugrör.
Alva: "De hätht äth thkothtenen." (Det här är skorstenen)
Jag: "Jaha, är det?"
Alva: "Ja, de kommeth thök häth uth." (Det kommer rök här ur)
Jag: "Jaha, oj då."
Alva dricker lite ur sugröret/skorstenen.
Alva: "Mmmm va gott me thök!" (Mmmm vad gott med rök)

Kommer hon säga samma sak när hon i framtiden tar sitt första bloss? Hoppas verkligen inte det!!

Patient 67

Publicerat: 2010-06-11 | 22:50:26 i Just nu läser jag
Jag är inte lika imponerad av Dennis Lehanes Patient 67 som många andra verkar vara. Tror att det kan bero på att jag är inne i en period då jag läser två sidor och sen vaknar av att boken ramlar ner i ansiktet. Jag kommer aldrig riktigt in i den.

Den handlar om ett mentalsjukhus för våldsamma brottslingar som ligger på en ö med hög säkerhet. En kvinna lyckas ändå rymma och två poliser skickas dit för att lösa det lilla mysteriet. När de kommer dit blir allt bara konstigare och konstigare. Kvinnan som rymt har lämnat märkliga ledtrådar efter sig, läkarna är märkliga, de två poliserna är märkliga och för att inte tala om patienterna.. 

Jag är väl halvvägs in i boken och den har fortfarande inte börjat riktigt. Storyn håller fortfarande på att byggas upp och det är mycket bakgrundsinformation som man försår är viktigt för händelser längre fram i boken. När jag läser väntar jag bara på att "det" ska börja, men boken ramlar som sagt ner i ansiktet hela tiden innan "det" börjar.

Stress och panik!

Publicerat: 2010-06-11 | 22:23:55 i Allmänt
Nu är det inte så långt kvar till bröllopet och jag har inte lämnat in klänningen till någon skräddare... Jag måste ju kunna ha den för att veta hur mycket den behöver kortas.

Jag har börjat springa igen. Jag gör ju det varje vår. Vi får se hur länge knäna håller den här gången. De brukar ju gå sönder ganska fort, men jag kanske kan springa av någon centimeter eller två innan det händer. På www.marathon.se finns det olika träningsprogram beroende på vad man har för mål. Jag tog att springa milen under en timme. Programmet är på tjugo veckor och så länge kommer knäna garanterat inte hålla, men jag kommer väl en bit på vägen.

Jag ska prova klänningen i helgen igen för att se om det blivit någon skillnad. Misstänker att det inte kommer att vara någon märkbar skillnad. Jag fuskade igår när jag var ensam hemma. Jag åt två knäckemackor.. det känns som ett ganska ok fusk faktiskt. Bättre än godis som jag ALLTID äter när jag är ensam hemma. Om de två knäckemackorna gör att jag inte gått ner något nu så kan man nästan säga att det är Eriks fel, eftersom han åkte på sommarfest med jobbet och lämnade mig ensam hemma. Det är ju när jag är ensam som jag inte kan hålla mig från att äta. 

Somrig och munter

Publicerat: 2010-06-10 | 05:53:57 i Allmänt
Eftersom Erik ska på sommarfest med jobbet idag så måste jag hämta Alva. Man går ju upp innan man går och lägger sig de dagar man hämtar och har inte tid, ork eller lust att leta efter kläder, så la jag fram kläder igår. Trött som få klädde jag på mig och betraktade den somriga, muntra kreationen i spegeln. Jag hade svarta leggings, svart kjol, svart topp och till detta valde jag, hör och häpna, svarta skor och svart jacka. Hur tänkte jag igår egentligen? Det ser inte ens coolt rockigt ut, bara tråkigt och deppigt!

Dykutrustingen

Publicerat: 2010-06-07 | 21:06:06 i Allmänt
Nu åker dykutrustningen ut på blocket. Har knappt använt den och den ligger bara i gäststugan och tappar värde. Lika bra att sälja den nu när den är värd lite. Ändå känns det tråkigt! PPA (Pris per användande) på den utrustningen är 2200kr... det kommer ju gå ner när den är såld, men ändå!

Känner ni någon som har eller ska börja dyka får ni gärna höra av er till mig. Erik säljer också sin så det finns en dam- och en herrutrustning till salu. Kompletta och mycket sparsamt anända.

RSS 2.0