Nä hörni ska vi strejka?

Publicerat: 2013-06-20 | 06:43:14 i Allmänt
Jag har funderar över en sak. Jag hör så mycket klagomål på förskolor från föräldrar, pedagoger, förskolelärare och media. Alla verkar överens om att det är för dåliga lokaler, för få i personalen i förhållande till antal barn. Listan över vad som är fel i våra förskolor kan göras lång. Jag pratade med några föräldrar på mina barns förskola igår och vi har rörande överens om att vi förmodligen har våra barn på Sveriges bästa förskola! Det ska vi vara väldigt glada över. Anledningen till att just den förskolan är så bra är förmodligen enbart tack vare det låga antalet barn i området där vi bor. Det gör att personalen orkar vara engagerade, påhittiga, kreativa och så jäkla bra helt enkelt!

Tänk om vi skulle göra lokala föräldraföreningar som kunde gå ihop nationellt för att kräva förbättringar av politikerna. Tänka om alla familjer skulle strejka och hålla sina barn hemma tills en handlingsplan för hur förskolan kan förbättras. Eller till och med bli bra.

Om en förälder i varje familj med barn i förskoleåldern skulle stanna hemma från jobbet för att förskolan i Sverige inte håller måttet kan vi snacka samhällsproblem. Folk tyckte "vabruari" var jobbig. Det är inte i närheten av hur jobbigt det skulle kunna bli.

Nu ska jag skryta igen

Publicerat: 2013-06-17 | 06:44:59 i Allmänt
Jag stod emot tre olika sorters chokladtårtor i lördags. Vi var på 50-årsfest. Supersmarrig mat och hur mycket folk som helst. 54 pers hade tackat ja till en hemmafest! Jag och barnen åkte hem vid 22-tiden, så vi kom hem med 23.05 färjan. Klockan blev midnatt innan alla tre kom i säng. Jag hoppade över plankan igår. Orkade inte det! Erik sov över på festen så han kom hem dagen efter.

Dagisfröken Eva

Publicerat: 2013-06-10 | 21:57:26 i Tyra
Barnen såg en av pedagogerna från dagis när hon gick förbi vårt hus. Det blev kalabalik!
Tyra: "Ejva! AWWOOA! Ejva!" (Eva! Alva det är Eva!)
Alva: "HEJ HEJ EVA!!"
Tyra: "Ejva hem?" (Ska Eva gå hem?)
Jag: "Ja, Eva ska gå hem."

5 min senare...
Tyra: "Ejva. Nää!" (Eva är inte där.)
Jag: "Nej, Eva gick hem. Hon är nog hemma nu."

10 min senare...
Tyra: "EEEJJJVAAA!!! Hej hej!"
Jag: "Nej, Eva gick hem."
Tyra: "Nej. Ejva hem." (Nej, Eva gick hem.)
Jag: "Mm.. precis."

15 senare...
Tyra: "Ejva? Neej. Ejva dagisch?" (Är Eva där? Nej. Är Eva på dagis?)
Jag: "Vill du ha jordgubbar...?

Fiskelycka

Publicerat: 2013-06-08 | 18:19:57 i



En god natts sömn.

Publicerat: 2013-06-08 | 18:17:36 i
Eftersom Alva hostade som en galning insatt så fick hon ligga hos mig och Erik la sig på soffan. På morgonen klagade Erik över vilket liv det varit på natten. Jag och Alva tittade på varandra och undrade vad han pratade om för vi hade sovit superbra. Tydligen hade Sigge tagit i en mus. En fluga hade surrat omkring och det blir väldigt ljust eftersom det inte finns några persienner i vardagsrummet. Han har väl inte helt nöjd med sov arrangemanget. Men jag och Alva var utvilade.

Erik och Alva åkte till Muskö idag och ska sova där till imorgon, så jag och Tyra är ensamma idag. Vi har haft det superhärligt. Vi tog bussen till affären och köpte mellis till Tyra, sen tittade vi på hästarna och gick till hovgården och tog en kaffe. Sen var det två timmar kvar till bussen skulle gå så vi gick hem. När vi kom hem hoppade vi i poolen. Det var 26 grader så till och med jag låg i en timme och plaskade.

Tyra saknar Alva. Hon frågar om hon är på dagis hela tiden. Jag saknar henne också, men jag tror hon har det toppen med Erik och alla som är på Muskö. De har varit ute och fiskat strömming idag.


Chins

Publicerat: 2013-06-01 | 21:56:23 i
Vi köpte en stång som man kan sätta i en dörröppning. Den är svinbra för när den sitter uppe så kan man inte gå förbi utan att testa lite. För ett tag sen lyckades jag göra min första chin och idag precis innan jag tog ner den för natten så lyckades jag göra två i grad! Jag lyckades även göra min första pull up idag.

RSS 2.0