Rabarber på Italienska

Publicerat: 2011-05-27 | 19:50:43 i Recept

Arla har börjat med kesella med rabarbersmak. På baksidan av möjlkpaketen har detta lanserats med ett recept som de kallar för Rabarber på Italenska. Man mosar eller hackar mandelskorpor och droppar över koncentrerad flädersaft. En varvar man det med den här kesellan och toppar med stött kardemumma och björnbär. Jag tog hallon för jag tycker det är lättare att få tag i. De kommer tyvärr från Spanien så vi får väl se om vi åker på EHEC nu..

Så här blev det i alla fall. De står i kylen och väntar på att Erik ska natta färdigt Alva. Får helt enkelt åter komma med om det var gott!


Tonårs-Alva

Publicerat: 2011-05-27 | 19:00:57 i Idag sa Alva

Alva hade stängt in sig på sitt rum. Jag öppnade och frågade vad hon gjorde.
Alva: "Nej, mamma!"
Jag: "Men Alva!"
Jag gör en slängpuss till henne för att få henne på bättre humör. Men det hjälper inte för hon håller för munnen med handen för att slängpussen inte ska pricka.
Jag: "Men du Alva, kommer du ihåg vad jag tycker att du är?"
Alva: "Nej?"
Jag: "Att du är världens bästa!!"
Alva: "Aha, men thtäng döthen och gå nu mamma!" (Aha, men stäng dörren och gå nu mamma!)


Farmors födelsedag!

Publicerat: 2011-05-24 | 20:38:06 i Allmänt
Idag fyller min farmor år. Jag lovade i ett svagt ögonblick att jag skulle baka så hon skulle slippa gå ut och handla hem en massa bullar och tårta. Gjorde en marsipantårta med jordgubbar och vaniljkräm. SVINGOD blev den om man får säga så om sina egna bakverk...


Världens bästa mamma

Publicerat: 2011-05-23 | 21:37:40 i Idag sa Alva
I morse borstade jag Alvas tänder precis som vanligt och precis som vanligt var vi lite sena till dagis. Alva hoppade ner från toaletten när vi var klara och gav mig en bamsekram.
Alva: "Mmmm, du e värdenth bäthta mamma thom thka föda en bebith!" (Mmmm, du är världens bästa mamma som ska föda en bebis!)
Jag: "Åh tycker du det? Vad glad jag blir när du säger så. Jag tycker du är världens bästa!"

Det var ganska nära att en tår trillade ner för kinden, men jag lyckades hejda den precis i ögonvrån!

V33

Publicerat: 2011-05-23 | 21:33:52 i Magbilder

Om jag ligger på rygg svimmar jag.
Om jag ligger på sidan kräks jag av halsbränna.
Om jag sitter lite bakåtlutad svimmar jag.
Om jag sitter lite framåtlutad knöglas bebisen ihop.
Om jag sitter skräddare så magen kan "hängas" mellan benen får jag ont i höfterna.
Om jag står får jag ont i svanskotan, svanken och bäckenet.

MEN VAD FAN SKA JAG GÖRA DÅ?!?! (ursäkta det grova språket..)

Det är tur att jag vet att det är värt varenda sekund av lidande!


Indisk mat och chihuahuas

Publicerat: 2011-05-21 | 18:33:58 i Allmänt
En av killarna på jobbet är från Södra Indien. Vi har förstått på honom att det inte finns något ställe i Stockholm som lagar riktig Indisk mat. Speciellt inte från södra Indien. Han bjöd hem alla i gruppen på After Work igår och hade lagat tre olika grytor. En vegetarisk med kikärtor, en med lax och en med kyckling. Det fanns ris och bröd. Han förklarade att nu är vi i ett indiskt hem och då använder man inte bestick... Det blev ett problem för oss hämmade Svenskar. Ingen ville börja äta. Alla satt och tittade på varandra och undrade hur fasen man äter en såsig gryta med händerna! Till slut suckade han, idiotförklarade oss och tog fram gafflar... Då kastade sig alla över maten och det var så in i bomben gott så det gick inte att sluta! Alla grytor och kastruller var rena när vi var klara och jag önskar att han skulle starta catering med hemleverans av mat till oss stackars Svenskar som är oförmögna att laga denna ljuvliga mat själva. När jag kom hem och la mig insåg jag att stark Indisk mat inte lenar halsbränna. Snarare tvärt om! Min hals höll på att brinna upp! Men det var det värt.

Till festen kom kom också två små chihuahuas på 6 månader. Inte svårt att förstå att de blev festens mittpunkt. Husse skröt med att de redan var helt rumsrena och hade inte gjort på sig inne på jättelänge. Några minuter senare hittade någon en pytteliten bajskorv i hallen och när en tjej skulle gå var det en pytteliten pöl med hundkiss i hennes sko... Men eftersom de var så söta blev de förlåtna snabbt.

Havregrej med blåbär

Publicerat: 2011-05-19 | 20:03:05 i Recept
Hade Elle och Vendela på besök här idag. Vendela är 8månader och helt underbart söt. Jag längtar ju ännu mer efter vår bebis nu. Elle hade med sig någon typ av nyttigt snack gjord på nötter, frön och müssli. As gott! Jag kontrade med en mindre nyttig snack. Havre grejer med vaniljgrädde och blåbär. Fick tag i helt enorma (förmodligen genmanipulerade) blåbär som jag trodde skulle smaka lika mycket blåbär som ett glas vatten, men de var supersmarriga!



150g smör
2,5dl havregyn
2,5dl vetemjöl
0,5dl socker
lite grädde
lite marsankräm
blåbär

Blanda smör, havregryn, vetemjöl och socker till en deg. Det tar en stund innan det blir deg och det underlättar om smöret stått framme en stund. Tryck ut degen i metallformar. Jag hittade inte de där hårda formarna med vågiga kanter som man ska ha så jag tog engångs aluminium formar och det fungade så där. Grädda dem på 175 grader tills de är lite gyllenbruna.

Vispa grädde fluffigt. Vispa ihop marsankräm och vänd ner i grädden. När havregrejerna svalnat lägger man på lagom mycket vaniljgrädde och så mycket blåbär man får plats med!

En till krämpa till listan

Publicerat: 2011-05-17 | 18:36:33 i Allmänt
Vena Cava syndrom kan jag nu lägga till listan av gravidkrämpor. Så här skriver growing people om det:

Trycket på vena cava ökar ännu mer när du ligger på rygg. Det minskade återflödet av blod till hjärtat minskar minutvolymen, blodtrycket sjunker och hjärtfrekvensen ökar. Ibland kan blodtrycket falla så kraftigt att man känner en stark svimningskänsla - det kallas för vena cava-syndrom. Det hela går snabbt över om man lägger sig på endera sidan. Det är inte farligt, varken för dig eller för barnet. Även när man sover vänder man på sig reflexmässigt!

Man måste inte lägga sig på sidan för att det ska gå över, det går jättebra att ligga på alla fyra i diket också. Jag testade det två gånger på väg in till Barnmorskan idag. Jag får det när jag sitter också så att köra bil var ingen lek! Nu avbokas alla bilfärder (där jag är föraren) som inte är direkt nödvändiga.

Nu när jag vet vad det är och hur man gör för att bli av med det känns det mycket lättare, men jag hoppas verkligen att de här sista veckorna går fort!


När kan man ringa 112?

Publicerat: 2011-05-13 | 17:50:47 i Allmänt
Jag och Alva skulle in till mitt jobb och lämna in min telefon på lagning. När vi står och väntar på färjan känner jag en hjärtklappningsattack i antågande. På färjan började jag få lite panik för det blev bara värre och värre. När jag klockade pulsen var den upp i 142 slag per minut och jag fick ingen luft. Inget jag gjorde hjälpte och ju värre det kändes desto mer panik fick jag. Ju mer panik jag fick desto mindre luft fick jag. Armarna och benen domnade bort och det pirrade i läpparna. Jag ringde Erik i ren panik även fast jag visste att han satt på kurs. Det var han eller 112 jag valde mellan.

Om man ringer 112 och ambulans kommer vad händer med Alva? Får hon hänga med eller? Eftersom jag lämnar sent och hämtar tidigt så är jag ensam med henne ganska mycket nu.

Lilla lilla pankaks-Farmor

Publicerat: 2011-05-12 | 10:28:17 i Idag sa Alva
Alva var hos Farmor förra helgen. Erik åkte ner med henne och lämnade av henne i farmors sommarstuga. När han åkte därifrån sa Alva till Farmor:
Alva: "Va tjönt fathmoth! Äntnigen e vi tjängva." (Vad skönt farmor! Äntligen är vi själva.)

Jag hoppas att Alvas farmor har återhämtat sig efter helgen. När Erik pratade med Alva i telefonen berättade hon att hon åkt traktor jättelänge (till mig sa hon bara att hon ätit ostbågar). Det finns en leksakstraktor som man kan cykla på.
Erik: "Men kunde du cykla på den då? Det är ju lite svårt i gräset."
Alva: "Nä, Fathmoth dthog mig JÄTTENÄNGE!" (Nej, Farmor drog mig JÄTTELÄNGE!)
Erik: "Oj, är farmor trött nu då?"
Alva: "Näthå, de e hon inte." (Närå, det är hon inte.)

Erik hämtade Alva på söndagen och farmor hade stekt pankakor till lunch och skickade med några till hemresan. Erik och Alva stannade och åt lite picknick på vägen hem. Efter det tröttnade Alva och ville åka tillbaka till Farmor. Hon gick med på att inte hoppa ur bilen och springa tillbaka till "lilla lilla pankaks-Farmor", först när Erik erbjöd en tur med båten när de kom hem.


V32

Publicerat: 2011-05-12 | 10:17:50 i Magbilder
Jag går idag in i v32. Är på dag 31+0. Här är bilder jag tog igår. Tycker det är så konstigt att alla tjatar om hur stor jag är när jag ligger exakt på medelkurvan enl barnmorskan. Vet inte om det är så att folk jämför med hur man såg ut innan eller om folk inte har så bra koll på hur stor magen behöver vara för att rymma en 40 cm lång bebis. Magen måste vara stor då.

Ni behöver kanske inte lägga märke till att mina trosor är så försmå att det syns genom klänningen.. men kolla in vaderna! Helt sjukt. Igår var de 46 cm i omkrets. "Hej här kommer jag med mina halvmetersvader!"




Att jag aldrig lär mig...

Publicerat: 2011-05-12 | 10:04:08 i Allmänt

Skrev ett långt inlägg om tokigheter Alva sagt när hon var hos farmor och när hon var på väg hem, men det försvann. Jag beklagade mig lite hos Erik och tyckte synd om mig själv för att jag blir tvungen att skriva om allt, men han tyckte bara att jag skulle lära mig att ta en kopia av allt för det händer lite titt som tätt och jag blir lika sur varje gång... Får väl ta och lära mig det då! Inlägget kommer inom kort.


Till och med katten finner mig motbjudande..

Publicerat: 2011-05-06 | 12:25:00 i Idag sa Alva

Erik och Alva sitter i bilen och jag kommer precis fram när Erik startar motorn. Vår katt satt precis vid bilen och blev livrädd när motorn gick igång. Han sprätte till och sprang för livet.
Jag: "Oj, såg ni vad rädd kisse blev?"
Alva: "Vathföth bnev han thädd mamma? Vathe föth du ha thå tjock mage?" (Varför blev han rädd mamma? Var det för att du har så tock mage?)


RSS 2.0