Vem är Isabella Klack exakt??

Publicerat: 2012-04-28 | 19:53:07 i Allmänt
Varför står det att jag heter Isabella Klack om man går in på olika kategorier i min blogg?? Tusan också. Jag måste fixa det där...

Min stora kärlek

Publicerat: 2012-04-28 | 19:44:44 i Saker jag vill ha

Innan jag och Erik slog ihop våra förmögenheter så var skokontot det som drog mest pengar för mig. Nu för tiden köper jag aldrig skor. Det är inte så kul att köpa skor som man tycker är ok. Jag vill köpa skor som jag älskar! De är oftast lite dyrare och det är svårt att motivera dyra skor till mig framför allt som barnen behöver. Det är svårt att motivera köp över huvud tagen till mig sen barnen kom. Det slutar alltid med att jag handlar till barnen istället.

Vi var i Bromma Blocks idag. Då kunde jag inte undgå att se alla vår och sommar skor. Replay är mitt favoritmärke på vår och sommarskor. Det är nästan plågeri att gå och titta för jag blir knäpp! Jag vill ha nästan alla skor! Erik hittade tre par jättefina till honom som han tykte var för dyra. Jag försökte övertala honom att han skulle köpa dem bara för att jag också skulle få köpa skor utan att få dåligt samvete. Han vägrade köpa något par alls, så det blev inga för mig heller... Innan barnen och gemensam ekonomi hade jag inte tvekat en sekund. Jo, nu ljuger jag. Jag hade tvekat över hur många av dessa jag skulle köpa den här månaden och vilka jag skulle vänta med till nästa månad.

Här är vad jag hittade.

 



Vägningsdag

Publicerat: 2012-04-26 | 21:31:08 i Allmänt
Jag har varit väldigt omotiverad på sista tiden. Jag har ätit socker. Godis, kakor och tårta. Helgen bjöd ju på två kalas och jag pallade inte trycket... Jag är en svag människa. Jag har inte heller gjort plankan på en hel vecka. Det har gjort att jag fått ont i bäckenet igen. Jag vet ju att när jag är duktig och gör den så har jag inte ont.

Ja, ja. Nu är det ny vecka och jag har fått tillbaka motivationen så nu hoppas jag att totalen står på - 6 nästa vecka. Den här veckan stod vågen på -100 gram vilket jag räknar mer som +-0 eftersom det är så lite.

Totalt -5,7

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Publicerat: 2012-04-23 | 13:38:51 i Allmänt
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Foto: © UNICEF/Asselin


Ett till 5-årskalas

Publicerat: 2012-04-23 | 10:04:25 i Allmänt
På söndagen var det kalas för kompisar. Alla hade inte svarat så vi hade ingen aning om hur många om skulle komma. Vi hade skickat ut ca 20 inbjudningar och hoppades på att inte alla skulle komma! Vi laddade med en sömnlös natt för Tyra är förkyld. Alva är också förkyld, men hon sover i alla fall på natten. Vi somnade vid halv fyra och Tyra vaknade kl sex. GOD MORRRRGOOOON!

När alla barnen kom räknade jag till 13 barn och 4 föräldrar. Vilken djävla liv! Ursäkta svordomen, men det var ingen lek! Erik gick ut och gick med Tyra så hon fick sova lite, det hade inte varit möjligt här hemma.

Till det här kalaset hade jag gjort en tårta i form av en prinsessa. De är ganska populära på småtjejs-kalas. Ganska enkel att göra faktiskt. Det var första gången jag använde sugarpaste. Mycket lättare och behändigare än marsipan! Jag tycker nog att marsipan är godare, men det är roligare med sugarpaste. Jag köpte ballina sugarpase för den kan man lägga direkt på grädde utan att den smälter. Som fyllning gjorde jag ahlgrens bilar fluff. Jag har aldrig gjort fluff förrut. Med sugarpaste och fluff har en helt ny tårtvärld öppnat sig för mig. Jag är tokinspirerad och har en massa goda tårtor i huvudet... som jag får göra åt andra för jag går ju på LCHF...


5-årskalas

Publicerat: 2012-04-23 | 09:59:14 i Allmänt

I lördags var släkten här. Det var tyvärr många som inte kunde komma av olika anledningar. Det var knäoperation, förkylning och lindning av svullna ben av en sköterska som inte dykt upp som satte käppar i hjulen för några. Saker som inte går att göra så mycket åt och vi hoppas att alla blir bra så snart som möjligt!

Alva fick så många bra presenter och hon var superglad! det här var ju första året i "rosa och prinsess"-åldern. Hon har ena tån kvar i "pirat och dinosaurie"-perioden så hon fick lite från båda världarna. Det passar henne som handsken.

Hon önskade sig en tvåvåningstårta med prinsesskrona på och vem är jag att vägra henne det? Jag gjorde en rackarns snygg tårta till henne. Erik fick hjälpa mig att kavla ut marsipanen för det är så jäkla jobbigt.


Åldersnoja redan?

Publicerat: 2012-04-18 | 21:11:00 i Idag sa Alva
Idag fyller Alva 5 år. Hur gick det till? Hon är ju min lilla bebis. Igår när jag nattade henne blev hon ledsen.
Jag: "God natt min 4-åriga skatt. Det är sista kvällen jag kan säga det. Imorgon får jag säga god natt min 5-åriga skatt."
Alva: "Uuuuääähähähähähähä! Jag vill inte det! Jag vill inte fylla 5 år! Jag vill att du ska säga god natt min 4-åriga skatt för alltid!"
Jag: "Eh.. ja, men jag kan väl säga det då.."
Alva: "Du måste säga det imorgon!"
Jag: "Eh... ja, det kan jag göra."


5 år sen



Nu

En liten och en stor!

Publicerat: 2012-04-18 | 20:53:08 i Allmänt

Tänkte göra ett Alva fem år inlägg och snubblade över bilden på Alvas första bad. Jag jämförde det med bilden på Tyras första bad. Herre gud vad liten Alva var! Jag kommer ihåg att hon var liten, men inte så här liten!

Det är samma balja...


Alva (hon tyckte det var så skönt så hon somnade första gången vi badade henne..)


Tyra  


Otroligt sammanträffande!

Publicerat: 2012-04-18 | 20:13:28 i Idag sa Alva
Vi satt och åt frukost i söndags. Hela famljen åt tillsammans. Vi pratade om Alvas födelsedag.
Jag: "För fem år sen på onsdag kom du ut ur min mage."
Alva: "VA?!? Föddes jag på samma dag som min födelsedag?!?"
Erik: "Vilket sammanträffande va?"

Ny nattlampa

Publicerat: 2012-04-16 | 21:20:31 i Allmänt

Innan jul hade vi min sänglampa tänd på natten som nattlampa. Jag vill kunna se Tyra direkt utan att behöva tända på natten. Det har inte varit optimalt eftersom den är för ljus för att agera nattlampa. I Julas ställde vi in en adventsljusstake i fönstret. Den var perfekt som nattlampa. Problemet är att den står kvar... Den känns liksom inte lika perfekt i April... Det är dags. Jag ska till Vällingby och köpa presenter till Alva och nu ska jag nog ta tag i nattlampsinförskaffningen också.

 


Tur att vi inte hade något specellt planerat för helgen

Publicerat: 2012-04-15 | 20:35:20 i Allmänt

Planen: Födelsedagsfest. God mat. Vin. Hotellövernattning. Hotellfrukost. Sovmorgon. Barnlediga.

Utfall: Hostig Tyra. Febrig Tyra. Snorig Tyra. Magsjuk Tyra. Tyra vaknar kl 05.

Vi älskar Tyra.


LCHF-muffins

Publicerat: 2012-04-12 | 21:21:25 i Recept
Var sjukt sugen på att testa något av recepten i min nya receptbok. "Baka med LCHF" av Mariann Andersson. Så jag bad Erik köpa lite ingredienser och idag gjorde jag chokladmuffins. Supersmarriga blev de. Jag ändrade lite (som vanligt) i receptet för att det skulle passa min smak. Jag hade inte samma sötningsmedel som hon hade heller. Hon blandar eget och jag köpte ICA's färdigblandade Stevia Strö.

    

Recept:
4 ägg
1,5 dl ICA's Stevia Strö
200 gram smält osaltat smör
1 dl creme fraiche
2 tsk bakpulver
1/2 tsk äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker)
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl (inte kokosmjöl)
5 smk kakao

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ägg och ICA's Stevia Strö tills det blir så pösigt som det går. Jag märkte att det inte löste upp sig i ägg så det var inte så lätt! Häll i creme fraiche och det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Vänd ner i äggsmeten. Manelmjöl klumpar sig så det tar ett tag att göra smeten slät. Den blir lite hårdare än vanlig muffinssmet. Fyll 12 stora muffinsformar med 3/4 smet och grädda i ca 15 minuter.






Mitt barn är ett geni!

Publicerat: 2012-04-10 | 19:10:26 i Allmänt
Igår var jag hos syster Linda och fixade håret. När jag kom hem möttes jag av en otroligt glad och sprallig Alva som gav mig en karta. Det var en SKATTKARTA!



Hon hade ritat vårt vardagsrum. Nere till höger är soffan, uppe i mitten är TV och TV-bänken. Längs ner till vänster är en byrå med några lådor. Mitten lådan har ett kryss så jag gick till lådan och tittade. Där i låg ett kuvert.



Erik hade vikt, men hon hade tejpat och ritat en gubbe på. Jag öppnade kuvertet och hittade tre lappar.



På lapparna hade hon skrivit HELT SJÄLV, utan att fråga Erik om hjälp. Längst upp till vänster: RÖDA, längst upp till höger: VITA ROSEN, längst ner: STORMUMRIKEN. Detta var ledtrådar till att det låg en till lapp under subwofern som hon ritat ett hus på.

Jag kanske är lite partisk, men jag tyckte det var helt otroligt påhittigt och duktigt. Jag är en stolt mamma till ett geni!




Alvas önskelista

Publicerat: 2012-04-09 | 20:41:52 i Allmänt
Litte petshop saker
My little pony saker
whiteboard pennor
gummibåt (?)
fotboll
Sommar Kläder i strl 116
skateboard med skydd
Stina Wirsén böcker (jag uppdaterar inom kort med vilka hon har)

Hon har blivit superduktig på att läsa och skriva så lättlästa böcker med stora bokstäver tror jag hon skulle tycka var roligt också. Hon gillar piratsaker, pussel, spel, rita, måla och pyssla. 

Bring it on!

Publicerat: 2012-04-09 | 20:33:48 i Allmänt
Alvas femårskalas närmar sig med stormsteg. Hon har önskat sig en prinesstårta (alltså en som har en barbiedocka nedstoppad i) och en tvåvåningstårta med en prinsesskrona på. Båda tårtorna ska ha en massa pynt som blommor, silverkulor och hjärtan. Herre gud! Jag vill inte ens veta vilka krav hon kommer ha på sin bröllopstårta! Den får hon nog köpa av någon som kan det här med tårtor...


RSS 2.0