TV-kväll

Publicerat: 2009-09-30 | 20:16:04 i Allmänt
Idol, Greys, True Blood. Värsta TV-kvällen! Inte för att jag är vaken kl 22 när True Blood är, men vi brukar spela in det. Saknas bara en stor påse godis.. Men jag ska inget ha!

Går fortfarande på diet och börjar bli väldigt frustrerad över att det inte händer något. Jag kankse ska rikta min frustration mot mitt fuskande istället. Fattar inte hur svårt det ska vara!! Hade velat bli av med ca 3kg till. Men så är det väl alltid, de där sista är alltid svårast. Min svärmor bakade min favorit kaka när hon var hus- och kattvakt. Den ligger kvar i frysen. Jag tog en bit samma dag som vi kom hem, men sen har den fått ligga. Erik har till och med frågat flera gånger om jag vill ha. Det är otroligt duktigt för att vara mig!

Det har verkligen blivit kallt nu. Jag har ingen bra mellan-jacka. Har en höst/vår kappa och en jättevarm dunjacka. Min mellan-jacka eller mer kappa gick sönder i våras. Den har hängt med i säkert fem eller sex år! HAr jätte svårt för att hitta jackor... Något som har tips så får ni gärna lägga en kommentar. Jag är ute efter en lite varmare kappa.

Oj vilken mysig sambo jag har! Han har tänt en brasa nu. Fördelen med höst och vinter är att man kan tända en brasa och ligga och mysa i soffan. Får passa på innan Greys börjar för då tar han nog med PS3'an och försvinner in i sorummet.

Skitunge på dagis!

Publicerat: 2009-09-29 | 20:51:43 i Allmänt

Tyckte att jag hade piffat till mig idag. Hade stickad klänning, tjocka stumpbyxor och fina stövlar. När jag sitter och krånglar på Alva kläderna på dagis så kommer en liten tjej och säger:
Liten tjej: "OJ! Vilka stövlar! Ska du till stallet?"

Jag tyckte inte jag var så piffig sen..


04.45

Publicerat: 2009-09-28 | 05:37:22 i Allmänt
Imorse ringde klockan 04.45 igen. Nu är det kolmörkt ute vid den tiden. Dags att plocka fram reflexerna så man syns här ute på landet. Just nu sitter jag instängd med en massa spindlar i hytten på färjan. Varenda hårstrå står upp på kroppen! Det är så kallt så det går inte att stå ute längre. Jag får snällt sitta här med mina åttabenta medpassagerare. Igår var jag, Alva mamma, syster Jessica, Adam och syster Ida på expo i Idas skola. Vi klappade djur och hade jättemysigt. Alva och Adam sprang runt och lekte som galningar! Hon somnade väldigt fort på kvällen och det gjorde jag också!

Aha-ögonblick

Publicerat: 2009-09-26 | 21:10:08 i Allmänt

Jag hade en lärare i Religion i gymnasiet som ofta pratade om Aha-ögonblicket. Det är det ögonblick när man precis förstår något. Oftast går de obemärkt förbi, men ibland när man läser eller lyssnar på texter förstår man inte allt på en gång, ibland tar det lång tid. När man sen kommer till det där ögonblicket när man känner att bit efter bit faller på plats och aha-ögonblicket är lite längre än ett ögonblick så känns det så himla bra! Man blir lite lättad och kan lägga det i hjärnans kunskapsförråd istället för hjärnans grubblings förråd. Det här hände mig idag. Jag har bläddrat och irrat hit och dit i boken för att försöka förstå en formel, men jag har inte hittat vad de olika bokstäverna och siffrorna står för. Idag satte jag mig och lyssnade på föreläsningen och allt föll på plats. Jag förstod allt! Kunde tillämpa formeln i inlämningsuppgiften och lämna in den 10 dagar innan deadline. SKÖÖÖÖNT! Då kan jag börja med nästa. Har läst igenom inlämningsuppgiften och tror att det kommer gå ganska enkelt till sista frågan. Man ska rita upp en graf. Där är ju en liten utmaning för någon som itne har en aning om hur man gör det... Vet inte hur jag räknar ut lutningen och vet inte hur jag praktiskt ritar en graf i word. Om ni har tips får ni gärna skriva en kommentar!!

Imorgon ska vi till syster Idas skola på expo och titta på djuren. Alva är mycket uppspelt över det. Mest över att träffa mormor och Adam. Det var jättelänge sen!

Nu ska jag se Wallander Tjuven. Jag är en riktig sucker för deckare och kriminaldramor. Svenska, Amerikanska, Brittiska,. Filmer, Böcker, Serier.


Otrevlig, trött, grinig, bitter idiot sökes!

Publicerat: 2009-09-25 | 20:40:52 i Allmänt
Är det så Arriva (bussbolaget som SL har kontrakt med hos oss) skriver i sina annonser när de söker busschaufförer? Det verkar ju som att det är en förutsättning för att man ska få jobb som busschaufför hos Arriva. Åkte med bussen hem igår och den stannade vid färjeläget och väntade på färjan. Jag hade tokbrådis till föräldrarmötet så när färjan kom skulle jag gå av bussen och gå på färjan, för bussen kör alltid av sist från förjan så jag vinner några minuter på att gå på. Dörrarna öppnades inte och jag försökte trycka på knappen, men chauffören hade stängd av strömmen i bussen så jag gick fram till honom och följande utspelar sig:
Jag: "Hej!"
Idiot-Chaufför: "...." Sitter och läser en tidning.
Idiot-Chaufför: "..." Fortsätter läsa tidning.
Idiot-Chaufför: "..." Läser ner sidan i tidningen och tittar sen argt upp på mig utan att säga något.
Jag: "Hej! Skulle jag kunna få gå av bussen?" (Väldigt trevligt, men lite förvirrat över Idiot-Chaufförens attityd)
Idiot-Chauffören suckar och skakar på huvudet och tittar på mig som att jag just hade kallat honom Idiot (vid detta tillfället hade jag ännu inte gjort det)
Jag: "Vad är det?" (Fortfarande väldigt trevlig, men förvirrad)
Idiot-Chaufför: "VAD ÄR DET FÖR DJÄVLA SPRING?!?!"
Jag: "Förlåt?"
Idiot-Chaufför: "Ja! Vad är det för djävla spring?!?"
Jag: "Förlåt, men sitter du och är otrevlig nu?"
Idiot-Chaufför: "Nej.." och skakar uppgivet på huvudet och trycker på knappen som öppnar dörren.
Jag: "Det är du visst det, fan vad onödigt!!" Nu börjar jag ruttna på hans attityd.
Idiot-Chauffören skakar bara på huvudet och tittar inte ens åt mitt håll.
Jag: "FAST DU ÄR JU FÖR I HELVETE HELT DJÄVLA RUBBAD I HUVET IDIOT-DJÄVEL!!!!"

Risifrutti eller inte?

Publicerat: 2009-09-24 | 20:28:48 i Allmänt
Ja, det är den  diskutionen som fördes på vårt föräldrarnöte... I vår kommun bjuder de inte på frukost, men vår förskola är världens bästa så om man kommer tidigt och inte hunnit äta frukost får barnet självklart en macka eller två. Endel barn som inte kommer jättetidigt tar med egen frukost till dagis. Den här veckan fick en flicka med sig en risifrutti till frukost och något barn blev väldigt avundsjukt så det barnets förälder sa åt flickan med risifruttin att hon inte får ta med det eller så får hon sitta ensam i köket och äta det för hennes barn blev faktiskt avundsjuk. Vi satt och diskuterade en lååååång stund om man skulle få ta med risifrutti eller inte till dagis.

Men herre gud!!!!!!!!! Det hade lika gärna kunnat vara något som blev avundsjuk på att hon fick en ost macka med gurka på för vi brukar minsan inte hinna skära gurka tikll frukostmackan... Jag blir så trött. Hur ska man kunna garantera att 27 barn inte bli avundsjuka. Vi har ju iof inga problem med det eftersom Alva inte äter något annat än macka med smör och vatten.


Föräldrarmöte

Publicerat: 2009-09-24 | 07:48:57 i Allmänt
Ikväll är det föräldrarmöte. Måste gå tidigare från jobbet. Det är förvånande ofta man måste anpassa sig efter dagis. 2 dagar per termin är det helt stängt, 1 gång per månad stänger de tidigare, 1 föräldrarmöte per termin, 1 kvartsamtal per termin, grillkväll luciafirande. Inte så konstigt att arbetsgivare väljer bort småbarnsföräldrar. Förra föräldrarmötet jag var på bestod av presentation av verksamheten, bullätande, på tvingande av sysslor, typ "vi ska ha fixardag då vi behöver fixa på dagisgården, en grillkväll, klädbytardag mm. Vem vill ta på sig att engagera det?" Alla föräldrar skruvar obekvämt på sig och någon muttrar "jag gjorde det förra gången, nu kan det väl vara någon annans tur?" Gud vad jag inte ser fram emot det! Det ska dock bli kul att se vad hon gjort om dagarna. Frågar man henne har hon lekt som en galning, cyklat och varit ledsen när hon ramlade. Varje dag.

Stackare!

Publicerat: 2009-09-23 | 20:50:39 i Idag sa Alva
Alva ligger i sin säng och det ser så mysigt ut.
Jag: "Åh får jag ligga bredvid dig?"
Alva: "Nää, mamma de fåth du inte" (Nä mamma det får du inte)
Jag: "Men jag vill ju mysa lite med dig!"
Alva: "Men de fåth du inte din stackaje" (Men det får du inte din stackare)
Ja: "Ja, stackars mig..."

Integritet på nätet? Finns det?

Publicerat: 2009-09-23 | 20:47:50 i Allmänt
På allmän begäran, eller ja på begäran från min lilla morbror ska jag försöka mig på att uppdatera vårt album ikväll. Vi får se hur det går. Jag tror inte jag har gjort det på ett par månader. Har varit dålig. Vi har ett privat album på nätet där vi lägger upp bilder på Alva. Jag vill inte ha ett öppet album för det. Man vet inte vilka som tittar på det då. Vi bjuder in familj och vänner att titta i det så vi vet vilka det är. Det är svårt det där. Jag gillar verkligen inte när folk publicerar foton på mig eller min familj utan att fråga. Det är lite integritetskränkande. Jag kanske inte vill att vem som helst ska kunna se vad jag gjorde i lördags eller hur jag ser ut i när jag festar. Man vet ju att arbetsgivare googlar arbetssökande och jag kanske inte vill att fel männsikor ska se alla bilder som finns mig. Är man på någons fest vill kanske den människan visa bilder från den, jag gör det också, men jag ser till att bilderna är representabla.

För vi är så bra!

Publicerat: 2009-09-22 | 21:40:21 i Idag sa Alva

Erik har börjat laga mat till Alva när jag kommer hem från jobbet. Det bli spagetti och köttfärssås.
Alva: "Mammaaaa! Ja ka äta pagetti å sötfäsås!" (Mammaaaa! Jag ska äta spagetti och köttfärssås)
Jag: "Åh vad smarrigt!"
Alva: "Men ja ving smaka en pagetti." (Men jag vill smaka spagetti)
Jag: "Jaha." Jag går fram till spisen för att ta upp en spaggeti ur kastrullen.
Alva: "Fö de fixaj doo!" (För det fixar du!)
Jag: "Ja, det fixar jag!"
Alva: "Fö du e så baa mamma!" (För du är så bra mamma)
Jag: "Men Alva vad söt du är! Du är ju så bra. Du är ju världens bästa!"
Alva: "Ja venkligen!" (Ja, verkligen!)


Tuff liten tjej!

Publicerat: 2009-09-22 | 17:25:47 i Allmänt

Sämsta tajmingen!

Publicerat: 2009-09-21 | 20:25:56 i Idag sa Alva
Glömde skriva om Alvas jättedåliga tajming på flygplatsen i Turkiet. Vi hade gått genom sista säkerhetskontrollen. Vi gjorde det ganska tidigt för att Alva skulle kunna ligga och sova på sofforna som finns vid gaten. När vi suttit en stund och Alva fortfarande inte har somnat hör man i högtalarna "Final call for flight BLX 690 to Arlanda. Please proceed to gate 13". Kön var toklång och vi tyckte det var jätteskönt att vi gick dit så tidigt så vi slapp stå i de toklånga kön. Plötsligt utbrister Alva:
"JA HÖVEJ BAJSA!!" (Jag behöver bajsa").

Ingen toalett så långt ögat når. Den närmaste toaletten ligger utanför säkerhetskontrollen och längst bort på andra sidan flygplatsen... Det var bara att ta en blöja i ena handen och Alva i andra och springa till toaletterna. Där var det självklart kö. När vi väl kommer in på en en toalett säger Alva:
"Ja hövej inte bajsa längthe. De va baja putt" (Jag behöver inte bajsa längre, det var bara prutt).

Jag tar blöjan i ena handen och Alva i andra igen och springer tillbaka till Gaten och jag ser att det blinkar boarding på tavlan. När jag kommer halvvägs ser jag att det står en massa människor i någon kö som man inte ser slutet på. Jag går lite till och inser att det är kön till vår gate. Det är något fel på metalldetektorn så det piper om alla och de måse kolla alla som ska med på flyget! Tack för den Alva!!

Hemma igen

Publicerat: 2009-09-20 | 20:34:07 i Allmänt
Nu är vi hemma efter en superhärlig semester! Kan verkligen rekomendera alla som ska åka med barn att åka till Kemer i Turkiet. Alla är så galet barnkära och trevliga. Killarna på hotellet kallade Alva för "Alsklinge". Shoppa kan man ju glömma. Utbudet är anpassat efter nyrika ryssar vilket betyder guldbikinis med silvriga paljetter och toppar med en fejk playboy kanin på... Har helt struntat in dieten och tryckt i mig kakor och chips och kolhydrater eftersom maten var så dålig!! Kändes som att jag hade gått upp minst tre kilo, men det vara bara ett. Känns mycket bra. Ska bli skönt att ta tag i det där igen.

Vi har solat och badat varje dag. Alva fick armpuffar och simmade mellan mig och Erik. Hon var som en fisk i vattnet! Men hon vill inte doppa huvudet! Då blir hon rädd. Det fanns ett "vatten land" som bestod av en vanlig pool, en barnpool, där de ställt ner två plast rutschkanor och två stora rutschkanor. Erik tyckte att han skulle åka en av de stora med Alva. Jag var totalt emot det innom mig, men ville inte verka larvig så jag sa inget. Tur var väl det för de åkte minst 20 ggr. Hon sprang upp för alla trapport och åkte i Eriks knä ner. Det första hon säger när det kommer ner är "IGEN, IGEN, IGEN!" och sprattlar som en galning med benen för att komma till stegen så hon kan springa upp igen. Det fanns även en stor lekpark mitt i staden dit vi gick varje eftermiddag och lekte. Alva har ätit köfte och pommes frites till lunch och middag varje dag utan undantag! Hon blev asrisig i magen och gick och släppte små silent but deadly fisar. "Jag gåj och småputtaj" sa hon. Det är sjukt att något så gulligt kan lukta så illa!

Vårt hotell var superbra med en sandlåda i anslutning till resturangen, så Alva kunde leka där när hon tröttnat på att vänta på maten eller när hon hade ätit färdigt. Personalen var supertrevlig och barnpoolen var lagom djup och stor. En nackdel var att det var väldigt lyhört (som de flesta hotell är). Det var stengolv i alla rum och alla trappor var av sten. Folk kom hem på fyllan mitt i natten och klapprade med klackarna i stengolvet.  En annan nackdel var täckena de hade på vårt hotell. Tänk er halkskyddet farmor lägger under mattorna när golven är nybonade. Lite gummiaktigt, med små fyrkanter i strukturen. Där har ni våra täcken! Sjukt obekväma. Erik la ut täckena en kväll och la sig ovanpå för att läsa. När han klev upp hade han små blåmärken på skulderbladen med samma mönster som täcket... Hur tänker de då?!? Städerskorna var supersöta och gjorde svanar av handdukarna och vek täckena (halkskydden) jättefint. Det var inte något dyrt hotell så det var inte något vi förväntade oss!

Sista kvällen och dagen var väldigt påfrestande. Vi vaknade allihop ca 02.00 av att någon kommer hem och klapprar i trappen med klackskor, sen klapprar dem in på rummet och tar inte av sig skorna utan hon klapprar omkring en ganska lång stund. Sen har de ljudligt sex, klapprar omkring en stund, har ljudligt sex, flyttar möbler, klapprar omkring, har ljudligt sex och går inte och lägger sig förns 05.15. Då sätter imamen igång med morgonenes första böneutrop. Kl 07.30 vaknar Alva. Varken jag eller Erik somnar den natten över huvud taget. Därefter är det frukost packning, utcheckning och försök till att aktivera oss en hel dag eftersom flyget inte går förns kl 00.15. Vi planerade att sova på solstolar när Alva sov middag i vagnen, men det började regna så vi fick sitta och glo hela dagen. Mindre skoj!

På planet hem sov Alva hela vägen. Alla andra ungar gallskrek och kvinnan brevid oss satt och kräktes. Det kändes som en typisk charter flygning... Det satt en skitgrinig tonåring bakom oss som muttrade om att barnen skulle "hålla käften" hehehehe... kan inte vara kul att sitta omringad av skrikande barn om man inte har barn själv. Vi som själva har barn är nog lite mer förstående tror jag även om det är jobbigt för oss också.

Nu ska jag med min otroliga viljestyrka förhindra min begynnande influensa från att bryta ut. Wish me luck!

Alva har tydligen köpt ny mobil.

Publicerat: 2009-09-12 | 13:59:41 i Allmänt
Alva: "Ja haj thöpt ny mobing" (jag har köpt ny mobil) Erik: "Jaha har du? Vad kostade den då?" Alva: "Tje hunda pänn!" (tre hundra spänn)

Nu drar vi till regnet!

Publicerat: 2009-09-12 | 13:52:28 i Allmänt
Nu lämnar vi detta vackra sensommar Sverige för ett regnigt turkiet. Vill ni känna lite skadeglädje så kan ni kolla vädret för Antalja på div vädersajter. Det ska regna varje dag. Det blir fint nästa lördag, så vi kanske får lite sol innan vi åker till flyget... Stress och panik över inlämningen på kursen. Jag har stressat som en galning för att bli klar innan vi åker. Igår skulle jag lämna in den, då har vi fått meddelande om att vi måste lämna in alla uppgifter i både word och pdf, för alla lärare kan inte läsa wordfiler. Jag har inte acrobat writer och jag har ingen lust att betala för det heller! Jag testade olika gratis program men fick det inte att funka. Till slut mailade jag worddokumentet till en kollega och bad henne göra om den. Hoppas hon kan det annars har jag bara några timmar på mig nästa söndag att fixa det. Har ni tips på gratis program får ni gärna lägga in en kommentar!

RSS 2.0