Hört på bussen

Publicerat: 2013-02-22 | 16:45:54 i
Tonårstjej: "A å sen då sa oraklet att han skulle döda sin pappa och gifta sig med sin mamma. Så mamman och pappan satte ut honom i skogen. Men en tjänare till en kung och drottning hittade honom. Bla bla bla bla.... Å sen när han var vuxen träffade han em man som han började bråka med. A å då dödade han mannen, som visade sig vara en kung och då måste drottningen gifta sig med någon så han gifter sig med drottningen och skaffar fyra barn. Ni fattar att mannen är hans pappa och drottningen är han mamma va?"
Tonårskille: "Och det var så Adelsö bildades."

Man kan tycka och tro olika

Publicerat: 2013-02-19 | 22:28:23 i
Jag har hämtat barnen på dagis och vi sitter i bilen på väg hem.
Alva: "Mamma. Den där muren har varit en mur till en vikingaborg som har rasat."
Jag: "Ja, det har den."
Alva: "Men mamma? Varför rasade den egentligen?"
Jag: "Om man inte underhåller hus och reparerar och renoverar dem rasar de till slut. Det gäller borgar också."
Alva: "Men varför reparerade de inte bara borgen?"
Jag: "Det var säkert så att de hittade en bättre borg att bo i så de flyttade dit istället. Då fick den här stå tom och till slut rasade det."
Alva: "Så tror inte jag att det var. Jag tror de glömde att renovera det och sen gick de till affären och sen när de kom hem hade borgen rasat."
Jag: "Ja... så kan det ju ha varit men jag tror inte det."
Alva: Nej, men då tror vi olika."

Kurs

Publicerat: 2013-02-19 | 07:43:57 i
Idag, onsdag och torsdag ska jag gå kurs. Chefens roll och ansvar. Alla som blir chef på mitt jobb går den kursen. Den verkar vara bra. Väldigt grundläggande, om regler om ledigheter, rekrytering, avsked, utvecklingssamtal, lönesättning, tidrapportering mm. Kan vara bra att knyta kontakt med andra nyblivna chefer.

Kursen förstör vår logistik hemma. Jag kan varken lämna eller hämta på dagis. Erik kan inte både lämna och hämta, då hinner han inte jobba. Nu var Eriks mamma så otroligt snäll så hon kommer upp till oss idag och är barnvakt imorgon och torsdag. Då behöver Erik bara jobba hemma idag. Ibland är det jobbigt att inte ha familjerna lite närmare.

Överaskningsfrukost

Publicerat: 2013-02-17 | 09:03:23 i
Ligger i sängen och väntar på att Alva och Erik ska bli klara med frukosten. Alva ville överaska mig med att göra frukost. Jag hör ju att vad de gör men jag får låtsas bli överraskad. Glad behöver jag inte låtsas att jag blir!

Stark liten rackare

Publicerat: 2013-02-11 | 21:38:41 i
Är jag inte alls än, men jag tänker bli. Jag tränade idag och använde tyngre kettlebell och smalare band i ring dipsen. Bandet i ring dipsen är till för oss svagisar som inte klarar att häva oss upp och ner i armarna hängandes i ett par ringar. Första gången jag gjorde ring dips hade jag det tjockaste bandet och klarade nästan inte ens en. Nu tog jag det näst tjockaste och gjorde 4x9 st. Tror att jag kanske skulle kunnat ta ännu ett smalare band när det är så få man ska göra åt gången. Det är värre när man ska göra 50 st i rad. Då får jag nog fortsätta med det tjocka bandet. Det ska bli spännande att se hur ont jag kommer ha imorgon. Hela passet bestod av:
240 meter springning
21 goblet squats 12 kg (knäböj med 12kg kettlebell i famnen)
15 russian swings 20kg
9 ring dips

Det var en AMRAP. As Many Rounds As Possible på 20 min. Jag klarade 4 hela varv och sprang 240 meter och gjorde några squats på 5:e varvet. Sen var jag knappt talbar på ett par minuter....

Ödet?

Publicerat: 2013-02-09 | 13:02:24 i
Vi försökte boka resa till Turkiet. När vi skulle betala handpenningen fick vi felmeddelande hela tiden. Det gick inte att betala! Irriterande när vi tagit oss tid och fyllt i alla uppgifter, så funkar det inte!! Är det ödet som säger åt oss att inte åka? Kommer det hända något? Kommer planet störta? Kommer terrorister bomba hotellet? Jag tror mer på att leverantören för kortbetalning har tekniska problem.

Eller..?

Storasyster rycker ut när mamma inte kommer

Publicerat: 2013-02-07 | 21:24:04 i
I morse när klockan ringde satt jag kvar, lite smått apatisk i sängen och funderade på om jag inte skulle snooza lite. Då hör jag Tyra som började gråta inne i deras rum. Jag satt kvar en stund och väntade på att hon skulle komma in till mig. Hon brukar alltid göra det. När hon inte kom så började jag klä på mig för att gå in och hämta henne. Innan jag får på mig kläderna kommer hon och Alva hand i hand in till mig.
Alva: "Hörde inte du att hon grät mamma?"
Jag: "Jo, jag var på väg in till henne nu."
Alva: "Hon grät jättelänge utan att du kom faktiskt. Det tycker inte jag är särskilt bra."
Jag: "Men jag var ju på väg."
Alva: "Vill du att jag ska sätta på tv'n åt dig Tyra?"
Tyra: "Mmm."
Alva; "Kom så hjälper jag dig med det."
Jag: "Men..."
När jag kom ut till vardagsrummet låg de bredvid varandra i soffan under en filt och myste. Tur att hon har världens bästa storasyster när mamma brister.


oj oj oj vad jag kommer blogga nu

Publicerat: 2013-02-04 | 14:51:11 i
Nu har jag fått min nya mobil! Då kommer jag kunna blogga när som helst. Har haft telefonen i ett par timmar och jag älskar den! Det säger kanske mer om min förra än om den här. Det är en Sony Xperia V. Jag har inte vågat ta av skydsplasten på skärmen än. Jag vet ju att jag kommer repa den så fort jag tar bort plasten.

Duktiga jag

Publicerat: 2013-02-03 | 18:26:16 i Allmänt
Jag var ute och sprang idag. Jag gillar inte att springa, men jag känner att träna tre dagar i veckan räcker inte. Jag vill lägga till en dag på helgen. Eftersom mitt gymkort är svindyrt har jag inte råd eller lust att köpa ett till för att kunna träna på helgen, så springa är lösningen. Jag har så skitdålig kondis också så jag orkar inte springa så långt så det tar inte så mycket tid heller. Idag sprang jag 10 min, gick 1 min, tre gånger. Så sammanlagt sprang jag 30 minuter. Jag kom typ 5 km.

Jag har ju skickat ut mail till alla på IT avdelningen på jobbet om att vi ska springa vårruset så jag måste ju träna upp min kondis så jag håller 5 km i alla fall. Annars är det pinsamt!

Hej Trots

Publicerat: 2013-02-01 | 21:14:56 i Tyra
Tyra hämtar en bok och vill att jag ska läsa den.
Jag: "Ska jag läsa den?"
Tyra: "Mmm."
Jag: "Hej! Jag kan inte hitta de glada skallrorna. Kan du hjälpa mig att hitta dem." Tyra öppnar en flik för att leta efter de glada skallrorna. Den här fliken är en flik hon hysa ett starkt agg mot. Det finns tre flikar på varje sida, men den här fliken är den enda hon varje gång försöker riva loss.
Jag: "Låt den sitta där Tyra. Pappa har ju tejpat fast den så fint."
Tyra: "Näääääääää!" Hon fortsätter dra i flik(helvetet).
Jag: "Tyra låt den siiiiittttaaaa!" Tyra spänner ögonen i mig och skriker.
Tyra: "ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Jag: "Blev du arg nu. Boken går ju sönder om du drar loss den."
Tyra: "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!" Vi sitter mitt i rummet och Tyra springer hårt med hälarna i golvet till ena hörnet av rummet och tar ett gosedjur ur gosedjurslådan. Sen springer hon med hälarna hårt i golven till andra hörnet av rummet och kastar gosedjuret i väggen. Sen tittar hon på mig med ögonbrynen så långt ner hon kan och skriker.
Tyra: "UUUÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!" Alva sitter tyst i sin säng och tittar med stora ögon. Jag går därifrån. Jag har lite svårt att hålla mig för skratt och jag tycker inte att man ska skratta och uppmuntra den här typen av uppförande. När jag lämnar rummet börjar hon gråta hysteriskt och vill komma upp i famnen. Jag tar med henne till köket och ska börja göra middag. Fiskpinnar och ris blir det med lite majs till. När maten är klar tänker jag att nu ska flickebarnet få höja blodsockret och hamna på en lite stabilare nivå. Jo visst det kan jag inbilla mig! Hon vill bara ha majs. Hon håller fram tallriken mot majsburken.
Tyra: "Blölablölablölablöla."
Jag: "Du får äta lite mer mat först. Man kan inte bara äta majs."
Tyra: "ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!" Det här slutar hon inte med så jag måste ta ut henne ur köket för Alva kan inte äta. Hon sitter bara och stirrar på Tyra. När Tyra lugnar ner sig lite får jag mata henne för att hon ska äta. Hela kvällen fortsätter så här och när Erik kommer hem är jag helt slut som människa.

Vi välkomnar trotsåldern till vår familj. Jag kom också på att Alva kommer 6-års trotsa samtidigt som Tyras 2-års trots når sin kulmen. Sweet!

RSS 2.0