Haluninanerade

Publicerat: 2009-10-30 | 21:08:39 i Allmänt
På bussen hem idag satt det en tonårskille och en tonårstjej. Jag tror de var ett par för jag såg dem suga på varandras tungor... ganska otrevligt faktiskt. Tjejen skulle berätta om några kompisar som hade ätit konstiga svampar.
Tjej: "Ah så bah åt dom sära skit skumma svampar. Så dom bah började typ haluninanera!"
Kille: "Hallucinera."
Tjej: "Aha. Hahahaha. Hullinacera."
Kille: "Nej, Hallucinera."
Tjej: "Hillunicera."
Kille: "MEN! HALLUCINERA!"
Tjej: "Hallicunera."
Kille: "A, precis.."



Trodde Alva skulle bli glad...

Publicerat: 2009-10-29 | 20:40:11 i Idag sa Alva
..när jag kom till dagis för att hämta henne idag.
Fröken: "Titta vem som är här Alva!"
Alva vänder sig om och tittar på mig.
Jag: "Hej min lilla älskling!"
Alva: "Nej, men ja haj inte tid jutht nu. Ja thka thykna" (Nej, men jag har inte tid just nu. Jag ska cykla)
Jag: "Jaha.. ok.."
Cykla var tydligen mycket viktigare än att hälsa på sin mamma som man inte träffat sen dagen innan!

Utmärkt!

Publicerat: 2009-10-29 | 20:36:14 i Allmänt

Vi har alla nappar i en skål högst upp i Alvas bokhylla. När hon ska sova brukar vi plocka ner den och låta henne välja vilken napp hon ska ha när hon sover. Eftersom hon har ett par nappar och snabba beslut är inte hennes starka sida så brukar det ta en stund. Ikväll gick jag och fixade med andra grejer medans hon gjorde sitt svåra val.
Jag: "Har du valt napp nu?"
Alva: "Ja, den häj." (Ja, den här)
Jag: "Vad bra då kan du lägga dig nu då."
Alva: "Den häj nappen e utmänkt!" (Den här nappen är utmärkt)
Jag: "OOOOAAHAHAHAHAHAHAH!"


Vilken liten tjej!

Publicerat: 2009-10-29 | 20:32:20 i Allmänt
Sitter nu och bölar som en galning. Har precis läst en artikel på aftonbladet.se om en helt underbar liten tjej. Hon hittade verkligen meningen med sitt korta liv. Att inspirera andra till att ta tillvara på varandra och den tid man har tillsammans.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6034089.ab

04.45 igen

Publicerat: 2009-10-29 | 05:37:48 i Allmänt
Idag har jag faktiskt mänskliga medpassagerare. Inte bara spindlar. Har bytt med Erik idag. Han lämnar och jag hämtar. Jag har ett möte idag på morgonen som jag gärna ville gå på. Jag tror att jag var lite tvungen att gå. Vi var alla tvugna att gå, men nu är en på semester och en vabbar. Så jag tror att det bara blir jag.

Vilma hästen på dagis!

Publicerat: 2009-10-27 | 21:08:52 i Allmänt
I påskas var vi på påskmarknad här på ön. Där gjorde vi den lilla missen att låta Alva rida på en häst. Hästen heter Vilma och Alva pratar fortfarande om den. Vi fick åka och hälsa på den´ungefär en gång i veckan i somras. Idag kom Vilma till dagis och hälsade på. Alva blev så klart jätteglad! Hon fick rida på Vilma också. Så nu börjar väl tjatet igen. Hur lyxigt är det inte att gå på ett dagis där det kommer hästar och hälsar på som man får rida på lite? Det hände inte i tensta eller råcksta där jag gick på dagis! Tror att vi har fått en häst-tjej på halsen. Hoppas hon inte blir en sån där störig uppkäftig stallet-tjej bara. Det är väl bara att börja spara pengar nu för att ha råd med terminsavgifter och kläder och stövlar och allt man måste ha som häst-tjej.

Måste fråga lite om det där imorgon. Vem är det som är så snäll och kommer till dagis med hästen? Tydligen var det en tjej som också hette Vilma.

Söka jobb

Publicerat: 2009-10-26 | 22:08:08 i Allmänt
Jag förstår inte alls hur man ska göra ett grupparbete på distans. Man ska analysera ett företags logistik processer från leverantör - företag - kund och ge förslag på förbättringar. Jag tycker det låter jättekul, men jag ser inte hur man ska göra det på distans bara. Skolan kanske har fejkföretag där de beskrivit sina processer. Har tre inlämningar kvar och det här projektarbetet. Det ska vara inlämnat i Januari. Det ska som sagt bli super roligt.

Har sökt ett jobb som inköpare på ett stort företag i Sumpan som jag hoppas väldigt mycket på. Vi får väl se som Alva brukar säga!


Ostbuffé

Publicerat: 2009-10-25 | 20:24:28 i Allmänt
Herre gud vad goda ostar jag åt igår. När vi kom dit luktade det ost i hela lokalen. Inte så mysigt, men man vande sig efter en stund. Jag skulle rekomendera Wijnjas för alla som vill äta god ost och dricka gott vin, men då ska man tydligen har god tid på sig för vi fick först vänta i säkert en timme på att han skulle komma till vårt rum. När han väl kommer visar han sig vara en riktig liten översittare som tyckte att det var ballt att kalla rödvin för "röpang". Dessutom nedvärderade han alla runt bordet och tyckte inte alls att man fick beställa vad man ville. Några ville ha rött och några ville ha vitt, men han tyckte att alla skulle dricka både och. När vi väl hade övertalat honom om vad vi ville dricka gick han och hämtade champagne till mig, mamma och mina systrar och två sortes "rödpang" till de andra. Ett smakade saft och den andra var tydligen ganska gott för de flesta valde det andra. 23/07 1940 tror jag det hette. Jag kommer inte ihåg för han stod och babblade om det i en kvart så jag slutade lyssna innan han sa namnet. Vi andra fick en supergod champagne som hette Michel Arnould-någonting. Samma där... slutade lyssna. När han hällt upp vined började en timmas föreläsning om ostarna med en detaljerad beskrivning om hur och var de tillverkades. Jätteintressant om det inte hade varit TJUGOFYRA olika ostar... Det förstörde hela stämningen! Man ville helst bara hugga in på ostarna och vinet direkt. Han kom inte en enda gång och frågade om vi ville ha något mer. Så ett sällskap på 10 pers fick dela på två flaskor vin. De fick inte så mycket dricks!

Jag har fått så fina presenter så jag är snudd på mållös! Jag fylla 30 igen! Jag fick halsband från pilgrim och ett armband av snö från Erik, Eriks syster och Eriks mamma, silverarmband och halsband från Tomas Sabo av mamma och systrarna. Armband av sötvattenspärlor med två berlocker från Tomas Sabo av Valle och Elle. RIB-båts sightseeing av Farmor, Faster och kusiner. Jag fick också 10 tallrikar av mamma och systrarna ur en servis som jag älskar och ska börja samla på. Världens bästa presenter! Här kommer några bilder. Orkade inte ladda upp allt för det tog så lång tid...


Otroligt sur katt!

Publicerat: 2009-10-25 | 19:50:08 i Allmänt

Föräldrar i grupp är märkliga

Publicerat: 2009-10-22 | 21:44:42 i Allmänt

Har varit på pajkväll på Alvas dagis ikväll. Alla skulle baka en paj var. Jag gjorde tacopaj som vanligt. Det fanns massor med smarriga pajer att välja mellan, men jag är ju så kräsen så det var något fel med alla utom min och en tacopaj till... Alla satt och åt och barnen sprang omkring och var helt galna. När alla ätit färdigt sitter de kvar och snackar skit medan ungarna ligger och slåss i ett hörn. Bara för att vi är i dagis lokaler betyder inte det att personalen ska springa och passa barnen. Jag och en mamma till var de enda som hade koll på barnen. Jättejobbigt när de bråkar och tar saker från varandra. Jag känner inte alla barnen så bra så jag vet hur jag ska "hantera" dem.

Eftersom Erik jobbar sent idag så jag har ingen bil. Tog en rask prominix till dagis i duggregnet. Ganska skönt efter en ruskigt dålig dag på jobbet. Planen var att åka buss hem, men vi fick skjuts av några som bor i närheten av oss. Jag lämnade vagnen, glömde pajformen och tappade bort min fleecetröja på dagis. De kommer ju tycka att jag är helt förvirrad! Det kanske de inte har helt fel i.

Nu ska jag söka jobb för jag står inte längre ut med mina chefer. Jag vill ha tillbaka min gamla chef. Hon var väldigt bra på att coacha och komma med bra förslag på saker man kan göra bättre, även att säga att man var bra när man var det. Jag har haft min chef i ett år nu och jag har hört en gång att jag är bra och det var på lönesamtalet.


Märklig dröm

Publicerat: 2009-10-22 | 05:56:06 i Allmänt
Jag känner ingen som drömmer så konstiga drömmar som jag gör. Natten till igår drömde jag att någo gav mig en spegel och sa att jag hade något i håret. Jag tog spegeln och såg att det växte svampar i hårbotten. Det var tre st, vargula och den största var stor som en knytnäve! Jag var tvungen att pilla bort de där vidriga svamparna. När de var borta blev det som stora ytliga kladdiga sår. Behöver jag säga att jag, väldigt nogrant, kände igenom hårbotten när jag vaknade? Jag måste komma ihåg att berätta om den för min syster som är frisör. Eller då kanske hon inte vill klippa mig...

Nobody puts Jenny in a corner!

Publicerat: 2009-10-22 | 05:41:13 i Allmänt
Min mamma berättade att hon drömde så rolig dröm att hon skrattade när hon vaknade. Jag hade hyrt ett slott som jag hade 30-års fest i. Plötsligt reser jag mig upp och talar om att jag och Erik ska visa en sak som vi har lärt oss. Ingen fattar någonting när vi går upp på scenen. Efter en stund hör man: "..cause I've had the time of my life..." från högtalarna och vi börjar dansa dirty dancing dans! Vi var tydligen väldigt duktiga. Undrar om han lyfte mig över huvudet.

En liten båt

Publicerat: 2009-10-21 | 21:37:58 i Allmänt

Alvas favvo sång just nu. Hon vill att jag sjunger den när hon ska sova och  när hon är lite ledsen eller bara vill sitta och kramas:

En liten båt blir ofta våt
om magen när det stänker
En liten båt blir ofta våt
om magen när det stänker
Jag undrar vad den tänker

Den tänker att i böljan blå
så simmar små små fiskar
den tänker att i böljan blå
så simmar små små fiskar
Jag undrar vad de viskar

De viskar att det finns en skatt
Långt ner på havets botten
de viskar att det finns en skatt
långt ner på havets botten
Jag undrar vem som fått den

För det var jag när jag fick dig
för du var den där skatten
för det var jag ner jag fick dig
för du var den där skatten
å jag blev glad som katten
Mjao


Jag skrattade så jag grät!

Publicerat: 2009-10-21 | 21:06:16 i Allmänt

Födelsedagens morgon!

Publicerat: 2009-10-21 | 10:18:54 i Allmänt
Jag blev lite besviken igår när jag kom på att Jag skulle sova idag när Erik gick till jobbet. Han sa att han ändå inte hade köpt någon present så jag fick snällt vänta. Imorse när jag kom in i köket stod där tio röda rosor och en present från honom, hans syster och hans mamma. Det var ett halsband och armband från snö. Tack för det! Tror det åker på när jag ska till wijnjas på lördag.

RSS 2.0