Trött trött trött!

Publicerat: 2009-07-29 | 21:21:03 i Allmänt

Några vänner var här idag och fikade. Deras lilla kille fyllde 2 i Juli så han och Alva sprang runt och lekte. Han skulle ha fått sin present, men senila jag glömde så klart att ge den. Får ta med den till jobbet när hans mamma börjar jobba igen. Vi jobbar på samma jobb.

Vi var ju på skansen igår. Det var jättemysigt! Alva klappade en pappa-älg och vi såg massor med roliga djur. Hon har slutat sova på dagen nu, men när vi gick från skansen igår runt kl 15.00 hängde hon så konstigt över sidan på vagnen. Jag stannade och frågade vad hon gjorde, men hon hade knappt ögonen öppna och somnade direkt när jag lutade ryggstödet tillbaka. Hur trött som helst! Trodde hon skulle vara vaken jättesent eftersom hon sov så sent på eftermiddagen, men hon somnade i vanlig tid på kvällen.
 
När hon gick och la sig på kvällen upptäckte vi att vi glömt fåret (hennes älskade får som hon fick av sin farmor när hon föddes!!) Jag ringde mamma och frågade om hon kom ihåg om jag la fåret någonstans på skansen. Hon påminde mig om att Alva hade lekt med den och satt den i en barnstol på Wallins café på skansken. Jag ringde dirket dit och de hade fåret där! Erik fick åka och hämta det idag. Jag hade så himla dåligt samvete och nu har vi bestämt att fåret följer inte med på utflykter om det inte är "sova-över-utflykt".


Tunnelbana!!!

Publicerat: 2009-07-27 | 20:59:49 i Idag sa Alva
Vi ska till skansen imorgon, men Erik ska stanna hemma. Jag berättade för Alva att vi skulle åka bilen till tunnelbanan och åka tunnelbana till en stor båt och åka båten till skansen där det finns massor med djur.
Alva: "Rådjur" (fast Thåthuth)
Jag: "Men det har vi ju på tomten, det finns Apor och sälar och älgar där"
Erik kommer in.
Jag: "Ska du berätta för pappa vad vi ska göra imorgon?"
Erik: "Oj, vad ska ni göra för spännande imorgon?"
Alva: "ÅKA TUNNELBANA!!!" (fast tungebanga)
Jag: "Men vi ska titta på alla spännande djur på skansen också!"
Alva: "OCH ÅKA TUNNELBAAANAAA!!!" (fast tungebanga)

Varför anstränger man sig så mycket med småbarn. Höjdpunkten imorgon kommer inte vara aporna, det kommer vara tunnelbanan.

VAD HÄNDE!?!?

Publicerat: 2009-07-27 | 20:52:53 i Allmänt

Skrev in lite datum i kalendern idag. Ni behöver inte bli nyfikna. Det var inte datum för några roliga fester utan "Semester slut", "Dagis stängt", "Dagis stänger 16.00" . Måste göra det för att ha koll på mitt liv. Är helt senil när det gäller datum. Såg då att jag och Erik har varit tillsammans i 7 år. Fast det är ju helt stört. VAD HÄNDE?!?! Fick en liten ålders nojja igen. Jag får det lite då och då. Men oftare det här året eftersom jag fyller 30 i höst. Vad har jag gjort med mitt liv? Vad har jag uträttat själv utan någon annan? Alva är jag så stolt över så jag nästan går i bitar, men jag hade ju lite hjälp av Erik. Han står ju för 50% där. Jag skulle ju jobba som volontär och hjälpa fattiga och sjuka. Jag skulle stoppa könsstympning i Afrika och hjälpa till atat bygga upp Honduras efter någon storm som jag inte ens kommer ihåg namet på. Jag ger inte ens pengar till välgörenhet! Jag var nära att skaffa ett faderbarn, men jag skickade aldrig tillbaka ansökan. Kanske ska ta itu med det.... Jag vill att Alva ska titta tillbaka på mitt liv och vara stolt över mig.

Ja, ja. Hon kanske kommer ihåg skansenbesöket vi ska försöka oss på imorgon med syster Ida, syster Jessica, Adam, Mamma och mammas kille Lelle. Fast det kommer säkert regna...


Förolämpad av en 2-åring

Publicerat: 2009-07-27 | 20:30:43 i Idag sa Alva
Alva sitter på toalettpottan och ska kissa och börjar slå på mina knän. Vi brukar sjunga "Bom bom bom bom slå på stora trumman "när hon kissar, så jag trodde att det var det hon ville göra så jag slog på hennes knän och:
 Jag:  "Bom bom bom bom slå på stora trumman.." Men det var tydligen helt fel tolkat för
Alva:  "NEJ! Sluta din stora drummel" (fast NEJ, thluta din thtoja dthummej"
Jag: "Förlåt.."

In your face Renée M i H-bygårdsskolan!

Publicerat: 2009-07-27 | 20:25:44 i Idag sa Alva

Alva tycker att det är helt otroligt roligt att ta beställning på mat och sen komma med sina duplobitar och servera något helt annat än det man beställde. Idag utspelade sig detta:
Alva: "Vill du ha fönått?"
Jag: "Eh.. en pizza tack".
Alva: "Hä mamma, ja bodängde de"
Jag: "...."
Alva "Ja bodängde de"
Jag: "..."
Alva "..." (Håller fram en duplobit och tittar på mig och förväntar sig att jag ska svara på det.)
Jag: "Betalade du det" (Betala heter Bodanga på hennes språk så jag tänkte att bodängde kanske är en annan gramatisk form av bodanga)
Alva: "NEJ mamma! Ja bodängde de!"
Jag: "AAAHAAA!!! Du beställde det?"
Alva: "Ja, ja bodängde de."

Och min franskalärare sa att jag inte hade något språköra! BE OM URSÄKT RENÈE!!


Brudarna Björn + Adam

Publicerat: 2009-07-26 | 22:49:43 i Allmänt
Idag träffades alla systrarna, mamma, Alva och Adam i Vällingby för lite shopping och mingel. Alva kissade på toaletten i Vällingby. Hon är en stoooor tjej nu brukar hon säga. Ända tills hon ska göra något hon inte riktigt vill eller orkar då är hon niten, niten, niten tjej (niten = liten).

Vi åt middag hos mamma allihop. Herre gud jag är helt slut i hjärnan ikväll. Det är ingen lätt sak att umgås mamma och fyra systrar. Vilket jäkla tjatter!! Pluss två barn runt 2 år.

Vi har fixat om vardagsrummet nu och då bytte vi ut hemmabio ljud grejerna mot virtuelt surround . Det är en högtalare som funkar som alla högtalare. Helt sjukt det låter som att ljudet kommer från sidorna. Har ingen aning om hur tusan det funkar. Tyvärr var den tokdålig att lyssna på musik i så nu har vi gjort om ena rummet i gäststugan till musikrum. Det var ingen lätt match. Gäststugan har varit vårt förråd så det är fullproppat med skräp som man inte vill kasta, men man vill inte ha det heller. Ni vet det där som man inte riktigt vet vad man ska ha det till, men man är bombsäker på att man kommer ha användning av det snart... Om man kastar det, tar det förmodligen bara någon dag innan man kommer på att man hade behövt just de där grejerna. Nu har vi rensat och lagt ut en massa saker på blocket så nu börjar det bli ordning. Vi ska försöka fixa ett fint skrivbord också till det andra rummet så man kan sitta och jobba eller plugga. Jag ska ju plugga lite på distans i höst. Ska läsa Logistik A på Högskolan i Gävle. 7,5 hp. Ska bli super kul. Tänkte ta Logistik B i vår om det går vägen.

I am complete now..

Publicerat: 2009-07-25 | 21:27:09 i Allmänt
Nu är de äntligen hemma. Alva blev jätteglad att se mig och sina leksaker igen (svårt att säga vilket hon längtat efter mest...). Jag har ju målat en stol till henne. En jättefin pinnstol i barnstorlek som hon fått av min farmor. Min farmor fick den när hon var två och nu fick Alva den. Alva blev hur glad som helst!! Hon har släpat omkring på den där stolen hela dagen. Hon har suttit och läst på den och hon har släpat in den på toaletten så hon kan klättra upp på toaletten själv och nå upp till handfatet. Hon släpade till och med in den i vardagsrummet när hon skulle ställa vällinglaskan på bordet... bordet är lägre än stolen, men hon skulle visst stå på stolen och ställa flaskan på bordet...

Jag fick ett halsband av min svärmor och svägerska för ett par år sen i födelsedagspresent. Det var det finaste halsbandet i världen! Tyvärr gick det sönder och jag har var ledsen sen dess. Men nu har jag hittat ett nytt!! Det finns på taxfreen på fritidsresor så jag ska köpa det när vi åker till Turkiet.  Har inte så bra koll på det här, men ska försöka fixa en bild...


Imorgon kommer de hem!

Publicerat: 2009-07-24 | 22:00:26 i Allmänt
Imorgon kommer de hem! Gud vad jag längtar! Ska leka och krama och mysa med Alva hela dagen. Sen ska jag nog fundera på om jag ska ta och gå till en doktor. Har har haft ont i en handled i ca en månagd och det verkar bara bli värre och värre. Kan knappt hålla i ett glas vatten idan. Att skriva på datorn gör tok ont. Kanske ska försöka få ett sånt där böjt tangentbord på jobbet.

Jag är fasen värdelös! Håller på och försöker tappa några kilon (inför vår resa till Turkiet i septembe) genom att hålla mig borta från kollhydrater och äta mer fett. Verkar funka om jag bara kan sluta fuska hela tiden. Var jätteduktig i två veckor och gick ner tre kilo. Idag kom våra grannar hem från semestern och för att vi har tagit deras post, var de så snälla och hade köpt nästan ett kilo chocklad som tack... Behöver jag säga att gör har tryckt i mig chocklad hela dagen idag... En dålig kvinna i en dålig kropp. Att det ska vara så svårt!! Jag slutade röka för ett par år sen och det var en barnlek om man jämför med att sluta äta socker.

Fixade naglarna för en stund sen. Gjorde fransk manikyr (syster Linda skulle bli stolt om hon såg). Men nu när jag skriver fastnar de mellan tangenterna på laptopen så det håll i kankse 30 min! Ska nog korta ner dem lite. Är inte så bra på att ha långa naglar. Undra varför det alltid börjar klia någonstans eller så blir man kissnödig när man har målat naglarna. ALLTID!

Blev lite deppig när HM's höst katalog kom igår. Försöker ignorera det faktum att hösten snart är här. Tills jag tittade i den. Holy crap vad det var mycket fint. Massor med fina skor.

Aaaall by myseeeelf...

Publicerat: 2009-07-23 | 19:05:25 i Allmänt
Ensam och övergiven sitter jag här och är grymt uttråkad. Alva och hennes pappa är och hälsar på Alvas farmor. Tänkte att jag skulle passa på och få lite egen tid och göra saker man inte prioriterar när familjen är hemma, men nu har jag har slipat ett nyckelskåp, slipat köksbänken, oljat köksbänken, målat en stol, plockat undan alla leksaker, dammat, dammsugit, ställt in alla böcker i Alvas hylla, sett en film, tvättat badrumsmattan och nu skaffat mig en blogg. De har varit borta sen igår och kommer hem på lördag.

Det här känns lite fånigt. Vem tusan vill läsa en till blogg av en mamma? Systrarna Ida och Jessica kommer säkert läsa! Kanske morbror Kenneth. Strunt i det. Kanske kan vara bra att hålla koll på vad man gör om dagarna och framför allt hålla koll på Alvas väg till att bli en egen liten människa. Måste man bara vara mamma så fort man får barn då? Det här kanske blir en blogg av en arbetande kvinna som är ung och fräsch som en nyutsprungen ros som lever med en underbar kille och vi råkar också ha en dotter. Eller..? Äh! Back to reality! Det är en blogg skriven av en hängig trött småbarnsmamma... =)

Välkommen till min nya blogg!

Publicerat: 2009-07-23 | 18:46:39 i Allmänt
Alla mammor har en blogg och då tar jag och skaffar en jag med! Här skriver jag om min vardag.

RSS 2.0