Vi ses!

Publicerat: 2010-08-30 | 20:58:53 i Allmänt
Det var så skönt att gå från jobbet idag! Även fast det "bara" är en vecka så behöver jag det verkligen. Senaste månaden har varit helt otroligt jobbig. Den berömda bägaren rann över när jag höll på att svimma två gånger på dagis när jag hämtade Alva. Jag var tvungen att sätta mig ner på marken innan vi kunde cykla därifrån. Sen gick jag med henna på cyklen ner till lanthandlen och köpte vatten till mig och festis till Alva innan vi cyklade hem. Jag vet ju hur jag blir när det är så där stressiga perioder. Skitsvårt att släppa. Men det gjorde jag idag. SKÖNT!

Nu är vi nästan färdigpackade. Imorgon bär det av till Verona. Eriks kompis Robban är redan där och har hunnit reka lite. Han verkar trivas väldigt bra. Jag har inte så mycket resfeber som jag brukar ha när jag ska åka någonstans. Det är lite konstigt. Jag är inte ett dugg nervös inför bröllopet. Det är ju inte jag som har planerat och bokat allt så det är utom min kontroll. Hade det varit här i Sverige och vi själva hade stått för allt så hade jag nog varit ett nervvrak nu.

Det blir helt otroligt mycket packning! Klänningen och kostymen tar massa plats.

Min plats

Publicerat: 2010-08-27 | 06:01:26 i Allmänt
Jag är ny på den här bussen. Innan sommarn lämnade jag Alva på morgonen och körde sen bil till jobbet. Nu åker jag med bussen som går 05.41. Vi är inte så många som går på innan ekerö så alla har sina platser. Första veckan råkade jag sätta mig på en kvinnas plats och det gör jag inte om! Den iskalla blicken vill jag inte få igen. Jag tänkte att hon var lite konstig för hon blev så arg. Hon är nog lite konstig för hon har ca 30 pyttesmå klämmor som hon satt upp hela håret i och hon är toksminkad! Om man orkar fixa sig så mycket på morgonen och ändå hinna med en buss som går innan kl 06 på morgonen måste man vara lite konstig... Hur som helst så hittade jag en plats där jag kunde sitta utan att bli blängd på. Jag började gilla den platsen och till slut blev det min plats. Nu har en nykomling suttit på den hela denna vecka och jag måste anstränga mig för att inte vara en konstig tant som blänger på folk på bussen.

Alvas har gjort sig fin inför bröllopet

Publicerat: 2010-08-23 | 20:11:52 i Allmänt
I say no more...


Mamma vs bärfis

Publicerat: 2010-08-22 | 12:29:46 i Allmänt
Alva ville att jag skulle köra henne i skottkärran igår. Innan hon klättrade i tog jag bort en bärfis. Då går Alva sönder innombords. Hon gråter och säger att hon kommer sakna skalbaggen. När jag idag berättade det för Erik grät hon igen och saknade skalbaggen. Vi satt i bilen när jag berättade det för Erik. Vi var på väg till kusin Adam. Jag tänkte att om hon blir så ledsen över separationen från en bärfis så kommer det väl bli jättejobbig att lämna henne hos kusinen. Eller hur! Hon hade nästan inte tid att säga hej då! Jag fick tjata till mig en kram...

Alva får aldrig öppna när Jehovas plingar på dörren

Publicerat: 2010-08-17 | 20:55:28 i Idag sa Alva
Erik och Alva var på gravkullarna och flög drake. Det är gravhögar från vikingatiden där det brukar gå kor och får på somrarna och barnen åker pulka på vintern. Kullarna ligger precis vid kyrkan så när Erik och Alva flugit klart gick de in där.
Alva: "WOW! Häth thkunge ja vinga bo!" (WOW här skulle jag vilja bo!)
De satte sig i kyrkbänkarna och lekte att de åkte tåg. Efter en stund tröttnade Erik och sa att de skulle gå hem. Alva börjar snyfta och säger...
Alva: "Neeeej! Ja ving inte gå hem. Ja ängthath kythkan!" (Neeej! Jag vill inte gå hem. Jag älskar kyrkan!)

MÖHIPPA!!

Publicerat: 2010-08-16 | 21:32:48 i Allmänt
Jag har ju rakat benen och tvättat håret varje fredag i ett par veckor nu utifall att man skulle bli "överaskad" med en möhippa. Nu gjorde jag inte det eftersom Erik skulle "till Robban" och jag skulle "vara ensam hemma med Alva". Så med orakade ben och flottigt hår åkte jag, Erik och Alva till farmor för att äta lunch. Hon hade "bjud över oss på lunch". Bara där borde jag ha fattat. Jag sa att jag inte kunde för att Erik skulle till Robban och ta bilen med sig. "Du får val ta bussen då!!" Röt hon nästan åt mig. Jag trodde att Erik skulle åka till Robban från farmor och jag skulle åka med Alva kommunalt hem.

Vi kom till farmor lite tidigt så "hon har inte börjat med maten än". Helt plötsligt ringer det på dörren och där utanför står min faster Lisa. Jag blev jätteglad eftersom jag inte hade en aning om att hon skulle komma. Bakom henne står ett helt gäng med tjejer som sätter på mig en tiara. Snacka om att jag blev chockad! Jag blev så chockad att jag började gråta!

Vi gick längs hornsgatan fram till Slussen. Där fick jag helkropps massage på ett Thaiställe. Jag blev helt inoljad och hade inga ombyteskläder och ingen dusch var inplanerad. Eftersom jag var inoljad och vi hade så tur med vädret så svettades jag som en gris hela dagen! När massagen var klar åt vi jättesmarrig lunch från kafe fåtöljen på hornsgatan i Kungsträdgården. Planen var att efter lunchen åka skärgårdsracet. En RIB båt med seightseing, men båten hade gått sönder dagen innan och det hade de så klart inte meddelat oss. Vi fick fribiljetter till Fjäderholmarna istället, så vi åkte dit och åt lite glass och drack lite vin. Det var verkligen jättemysigt där, men vi hade inte så mycket tid. Vi skulle tydligen till en restaurang och äta middag. De hade bokat bord och servitör på Sangria vid vanadisplan. Världens bästa personal och världens bästa mat! Älskar tapas. Ni kanske reagerade på att jag skrev att de bokat serivitör... De hade faktisk det. En servitör/danslärare som efter middagen rev av ett nummer med mig! Hur kul som helst. Jag kan ju inte alls dansa salsa, men försökte så gott jag bara kunde att hänga med honom. Han var grym och jag var mindre grym.

När kvällen led mot sitt slut avslutade vi på ett ställe vid Mariatorget som heter Sense. Min kusin Maria känner en kille som brukar DJ:a där. Han bjöd oss på shots och bra musik. En svensexa hade hittat dit också! Vi dansade som galningar och jag har grym träningsverk efter salsan och dansen på Sens.

Dagisfröken är gravid

Publicerat: 2010-08-12 | 19:06:05 i Idag sa Alva
Jag är så trött att jag kan börja gråta. Dessa två veckor på jobbet har verkligen tagit all energi från mig. Jag kanske är sympatitrött med Alvas fröken som är gravid. Hon "outade" det på samlingen tidigare i veckan. Då sa hon till barnen att det var en hemlis mellan dem. Mmm, eller hur! När första föräldern kom för att hämta sitt barn vrålar Alva:
Alva: "JESSICA HAR EN BEBIS IMAAAGEEEN!!!!" Sen kom hon på att det var en hemlis så hon blev jättenervös och tittade på sin gravida dagisfröken och såg skyldig ut. Så, så var det med den hemlisen! Alva har nu döpt den bebisen till mini-Alva...

Alva vill ha en bebis

Publicerat: 2010-08-11 | 20:50:10 i Idag sa Alva
Alva är helt insöad på bebisar just nu. Det är det enda hon pratar om känns det som.
Alva: "Ja ving ha en bebith! En ninebthoth!" (Jag vill ha en bebis! En lillebror!)
Jag: "Det kan ju bli en lilla syster också."
Alva tänker en stund.
Alva: "E de en fnickbebith då?" (Är det en flickbebis då?)
Jag: "Ja, det är det."
Alva: "Men det ving ja inte ha. Ja ving ha en ninebthoth." (Men det vill jag inte ha. Jag vill ha en lillebror.)
Jag: "Det kan man inte bestämma själv. Antingen blir det en lillebror eller en lillesyster."
Alva tänker en stund till.
Alva: "Näe, ja hath bethtämt mig nu. Javing ha en ninebthoth. (Nej, jag har bestämt mig nu. Jag vill ha en lillebror.)
Jag: "Det tar jättelång tid att få en bebis. Den ska ligga i mammans mage i nio månader. Det skulle hinna bli vinter och din födelse dag och kanske sommar igen innan vi skulle få en bebis om vi bestämmer oss för det.
Alva tänker en stund till sen tittar hon på mig.
Alva: "Då fåth du ha den i magen." (Då får du ha den i magen.)


Brudsmink kirrat!

Publicerat: 2010-08-08 | 19:39:28 i Allmänt
Min kusin Maria ska sminka mig till bröllopet. Vi provsminkade idag och det blev riktigt bra. Hon är verkligen superduktig! Jag är ju inte så bra på sånt där så jag hade inga förslag på varken färg eller stil så hon hade nog lite svårt. Hon hade hittat färger som passade mig jättebra. Kändes lite märkligt att gå på ICA en söndags eftermiddag i full make up. Mer än jag har när jag går på kalas.

Hon hade en märklig mascara som var för folk som gjort någon sorts ögonoperation och folk med kännsliga ögon. Det las sig som ett fodral runt fransarna och tvättades bort med ljummet vatten. Det lossnade verkligen "ögonfransfodral" när jag tvättade bort det.

Jobbig vecka!

Publicerat: 2010-08-06 | 20:15:25 i Allmänt
Herre gud vilken jobbig vecka! Det har varit helt sjukt på jobbet. Vill varenda kotte i Sverige köpa Iphone 4? Det
verkar nästan så. Ska bara ligga soffan och dega ikväll. Till skilllnad från vilken kväll då exakt??




Nu är de hemma!!

Publicerat: 2010-08-05 | 20:31:01 i Allmänt
Nu har Alva och Erik äntligen kommit hem! Skönt som tusan. Jag gillar verkligen inte att vara själv i flera dagar. Ett par timmar räcker sen blir jag rastlös och känner mig ensam. Alva sa att hon inte hade saknat mig alls och jag var inte alls hennes bästis. Farmor och mormor är hennes ända bästisar. Det gjorde inget för jag tycker om henne ändå sa jag.

Ensam och övergiven

Publicerat: 2010-08-04 | 20:26:21 i Allmänt
Nu har jobbet börjat och jag jobbar nu heltid, eller ja de senaste dagarna har jag jobbar 120% tror jag. Helt otroligt vad mycket det är att göra. Skrämmande dock är att jag faktiskt hinner med allt utan att ha så mycket som blir liggande genom att "bara" jobba över 1-2 timmar. Vi är i vanliga fall tre personer. Erik och Alva är nere hos Alvas farmor. De åkte i måndags och kommer hem i morgon. Annars hade jag inte velat jobba över.

Jag håller på att längta ihjäl till imorgon när Erik och Alva kommer hem. Det är så tomt och tyst utan dem.

Depp

Publicerat: 2010-08-01 | 20:36:47 i Allmänt
Nu är det slut på att ligga och mysa i sängen på morgonen, slut på långa frukostar, slut på sena kvällar i soffan... Nu är semestern slut. Har ställt klockan på 04.45. Fy bubblan! Jag har ingen lust att börja jobba imorgon.

Erik och Alva ska åka till Alvas Farmor imorgon och vara borta ett par dagar. Under tiden ska jag fixa i hallen så mycket jag hinner. Ska måla listerna imorgon. Vi får se hur många gånger de behöver målas. I vardagsrummet fick vi måla fyra gånger tror jag. Hoppas jag slipper det i hallen för det kommer jag inte hinna innan de kommer hem. Det är oljefärg så det är bra att göra det när Alva är borta. Det luktar ju så mycket.

RSS 2.0