Slut som människa

Publicerat: 2010-09-25 | 20:07:49 i Allmänt
Jobbade från 06.40 på fredagen till 03.30 på lördagsmorgon. Hade en paus på ca två timmar då jag hämtade Alva på dagis, men på de två timmarna pratade jag med jobbet 5 ggr på telefon. Jag är inte pigg idag. Tur att det var "leka-ute-väder" idag så man kunde få lite frisk luft. Det hjälper så himla mycket. Synd bara att jag inte har några gummistövlar så till slut måste man gå in för att man är kall och blöt om fötterna. Har sagt att jag ska köpa gummistövlar i fem år nu... det känns så tråkigt att lägga pengar på.

Fick en hotelnatt och brunch på Rival av Eriks familj i bröllopspresent. Det känns som ett välkommet avbrott i höstmörka vardagen. Har bokat 16/10. De verkar ha riktigt smarrig brunch!

Frökens bebis

Publicerat: 2010-09-23 | 18:02:32 i Idag sa Alva
Alvas fröken som har en bebis i magen åt på en banan. Alva tittar på fröken och ser förtvivlad ut.
Alva: "Men nu fårth ju bebithen banana i huvet!" (Men nu får ju bebisen banan i huvudet!)
Fröken: "Eh.. nja det får den inte för den ligger som i en påse där inne i magen."
Alva: "Ja kommeth angdthig få nån bebith. Ja kommeth få vänta tingth ja e vukthen å ja fåth en egen bebith..." (Jag kommer aldrig få någon bebis. Jag kommer få vänta tills jag är vuxen och jag får en egen bebis...)
Fröken: "Men du kan få klämma lite på min bebis när den kommer om du vill."
Alva: "JAAAA! Tack thå mucke!" (Jaaa! Tack så mycket!)

Skämmes ta me tusan!

Publicerat: 2010-09-20 | 21:27:11 i Allmänt
Man ska alltid kritiskt granska information man tar in. Man ska alltid läsa källhänvisningen och försöka kontrollera källan till siffror och statistik. Jag skäms när jag möter folk från andra länder eller folk med föräldrar från andra länder. Trist är det att de andra etablerade partierna för så usel politik att folk känner att de röstar på SD istället.

Orkar inte ens skriva om det. Hoppas de hittar ett sätt att ge dem så lite makt som möjligt!

Schas Pappa!

Publicerat: 2010-09-15 | 19:09:55 i Idag sa Alva
Jag och Alva sitter vid köksbordet och Alva äter middag. Erik kommer hem från jobbet och vill pussa Alva så han böjer sig ner för att pussa henne.
Alva: "Neeeej!!!"
Erik: "Men jag vill ju ha en puss.." Han böjer sig ner för att försöka igen.
Alva: "Schaaaas!"
Jag: "HAHAHAHAHA! SCHAS OVE!!!!"


Sigge Pigge Pö

Publicerat: 2010-09-13 | 21:54:15 i Allmänt
Sigge har haft ett sår under hakan ett bra tag nu och det läker inte. Han är inte dålig och verkar inte ha ont heller. Idag var vi rill veterinären. Fy vad stressad han var i bilen. Det tar ca en timma dit och en timma hem. Han skrek hela vägen dit och nästan hela vägen hem. På vägen dit bajsade han i buren så det stank bajs i bilen. Tur att inte Erik var med han skulle ha blivit vansinnig.

Vi fick penicillin och order om att tvätta med ljummet vatten två gånger per dag. Han skulle helst vara inne också vilket aldrig kommer att funka. Vi vick även en ny tid nästa tisdag. Om det inte är bättre då kommer de göra biopsi och kolla om det är en allergisk reaktion mot sig själv. Det är tydligen inte helt ovanligt bland katter. Det behandlas med kortison och det kan krävas att katten går på kortison resten av livet. Hoppas verkligen att det inte blir så!

Vem är Adele?

Publicerat: 2010-09-10 | 21:07:44 i Allmänt
Kollade på Idol ikväll och en tjej sjön Make you feel my love av Adele. Har aldrig hört talas om varken henne eller låten, men hon sjöng den jättebra så jag var tvingen att youtuba den. Svinbra!



FREEEEDAAAAG!!!

Publicerat: 2010-09-10 | 18:47:48 i Allmänt
Har bara jobbat i två dagar, men det känns ändå lika skönt med fredag som att man hade jobbat en hel vecka.

Här är en liten fredags filmsnutt!

En bonde med perfekt tajming!

Publicerat: 2010-09-08 | 19:41:09 i Idag sa Alva
Jag var ledig med Alva idag eftersom vi kom hem så sent i natt. Eftersom man nu har vant sig vid att gå långa streckor varje dag så tog jag med Alva i vagnen och gick till affären för att fylla på vårt tomma kylskåp. På vägen hem började Alva prata om bebisar som vanligt...
Alva: "Huth bnithe bebithar igentnigen?" (Hur blir det bebisar egentligen?)
Jag: "Ja du.. den ligger i mammans mage i nio månader och växer till sig, sen kommer den ut när den är redo" Hon har hittills godtagit den förklaringen utan vidare frågor.. men inte idag.
Alva: "Men huth kommeth den in i mammans mage?" (Men hur kommer den in i mammans mage?)
Jag: "Jo.. eh.. hehehhe! Eh.. alltså när en mamma och en pappa tycker väldigt mycket om varandra...
Alva: "TITTA MAMMAAAA!! EN TTHAKTOTH!!!"
Jag: "JA TITTA! EN TRAKTOR!!" Jag fnissar hysteriskt, nervöst.
Precis i rätt tid kommer en bonde med sin traktor och Alva kiommer på helt andra tankar!

Nu ar man gift

Publicerat: 2010-09-08 | 13:15:04 i Allmänt
Nu ar det gjort. Nu ar vi gifta. Vigseln agnde rum pa Casa Di Guilietta I Verona av nagon komuntant, en representant for julias hus och en tolk. Alva skrek och förde liv. Komuntanten, Julia-tanten och tolken blev lite nervosa for Alva satte sig pa en av de fina stolarna som var avsedda for brudparet. Hon vagrade flytta sig sa de fick ta fram en liten plaststol till mig. Tur att hon i vanliga fall ar varldens basta unge och att vi inte hade nagra krav pa en "picture perfect wedding". Sjalva vigseln blev ett litet reklamjippo for ett chokladmarke for vi var det forsta paret i Verona som fick choklad i present nar vi gifte oss dar. En pressfotograf var dar och de ska tydligen sta om det i tidningen. Maste ju kopa tidningen idag och se vad de skriver.

Efter vigseln fotades vi lite. Ganska larviga bilder sa jag har inga forhoppningar om att vi ska hitta nagot att rama in och hanga pa vaggen. Vi far val se. Vid fotograferingen hade jag tagit av mig skorna for jag hade tappat kanseln i tarna. Han ville ga till tre olika piazzor for att fota oss, Alva hade trottnat redan innan vigseln hade borgat sa hon hade ingen lust att lata oss fotas pa tre piazzor. Mina tar hade heller ingen lust att ga omkring i de dar skorna till tre olika piazzor sa det blev en piazza.. 

Vi firade pa Ristorante Ai Teatri med 7 ratters middag:
Appitizer with small snacks
Fillet carpaccio marinated with sautéed finferli mushrooms
Stacci pasta with sauce yard
Angus Sirloin laurel with ratatouille vegetables
Mixed cheese
Lemon sorbet
Mille-feuille cake

Det blev ingen vild fest efter all den där maten. Vi rullade hem till hotellet...

Langt inlagg om brollopet..

Publicerat: 2010-09-04 | 10:45:11 i Allmänt
Jag hade just skrivit ett langt inlagg om brollopet som forsvann. Nu orkar jag inte. Aterkommer i fragan. Maste ivag och titta pa den gamla romerska arenan vi bor vid.

Ciao ciao!

Publicerat: 2010-09-02 | 10:39:36 i Allmänt
Come stai oggi?

Nu tanker jag svara... SATAN vad fint det ar har. Jag gillar staden jattemycket. Gammalt och slitet, pittoreskt men anda trendigt. Har aven blivit fatt ett nytt begar sen jag kom hit... cremalino eller vad det hette. Nagan sorts glass med kaffe mixat. Det kan vara det godaste jag atit i hela mitt liv. Har ocksa atit glass pa en glassbar som heter Valentina till min kompis Valles ara. Mycket smarrigt var det.

Igar kom halva ganget hit och vi kopte ostar, kex, brod, frukt, vin och bubbel och satte oss i skuggan av ett trad i en lite park vid floden. Nar vi kom dig insag vi att det faktiskt var precis bredvid stadens storsta lekpark! Score! Eftersom vi var lite hungriga nar vi kopte var pick nick blev det en hel del sa vi orkade ingen middag efterat sa vi promenerade sakta genom granderna och satte oss pa en uteservering och drack kaffe och drinkar. Alvas farmor tog Alva pa kvallen sa vi kunde vara ute lite langre. Alva var faktiskt med valdigt sent anda. Glad och snall var hon ocksa. Mackta stolt over min lilla skrotfia.

Idag ska Eriks Mammas sambo forsoka fa tag i Opera biljetter sa vi kan se/hora opera pa den gamla amfiteatern.



RSS 2.0