Farbror/tant?

Publicerat: 2010-04-27 | 18:57:04 i Idag sa Alva
Alva och jag satt på bussen på väg in till stan.
Alva: "Ja tycketh inte om den däth fathbthon mamma.." (Jag tycker inte om den där farbrorn) Alva pekar på en kortklippt kvinna på sätet bredvid oss.
Jag: "Men Alva. Säg inte så!"
Alva: "Men ja göth inte de.." (Men jag gör inte det)

Gammelfarmor!

Publicerat: 2010-04-27 | 18:53:42 i Idag sa Alva
Jag och Alva skulle åka och leka med Adam i söndags. Det var väldigt varmt i bilen så vi har fönstrena helt nere. Utanför går en kvinna i 50-års åldern som har piffat till sig rejält. Fullt med tingel tangel och bånderat långt hår och väldigt mycket smink. Hoppas ni förstår vilken typ av kvinna det är.
Alva: "Titta mamma! Gammenfathmoth!" (Titta mamma. Gammelfarmor!) Alva pekar på kvinnan.
Jag: "...nej det är inte gammelfarmor.."

Just det!

Publicerat: 2010-04-23 | 20:13:47 i Allmänt

Ja, det är not det uttryck jag har använt mest idag.

Nr 1
Alva och jag sitter i bilen på väg till dagis.
Alva: "Men nu gnömtd du mina thegnbykthoth." (Men nu glömde du mina regnbyxor)
Jag: "Just det! Då får vi vända."

Nr 2
Vi hämtade regnbxorna och åkte till dagis.
Jag: "Just det! Jag har glömt mina glasögon hemma." Jag fick åka hem och hämta dem. Jag hann ändå med min färja.

Nr 3
Jag brukar på morgonen parkera bilen i garaget vid Eriks jobb. Så gjorde jag även imorse. Till Eriks jobb är det sen en 5 minuters promenad. Halvägs dit tänker jag:
Jag: "Just det! Jag glömde mobilen i bilen." Jag fick gå tillbaka och hämta mobilen.

Nr 4
Vi brukar äta lunch på ett ställe där vi kan betala med passerkortet och det dras på lönen. Ganska tråkig mat, men väldigt billigt. Idag ville några för en gångs skull gå till ett annat ställe. Vi ställer oss i kön och alla har bestämt vad de ska beställa.
Jag: "Just det! Jag har glömt min plånbok.. är det någon som har lust att bjucka på lunchen idag..?"


Äntligen Fredag!

Publicerat: 2010-04-23 | 16:55:21 i Allmänt
Åh, vad skönt det ska bli med lite helg. Fint väder har jag hört att det ska bli också. Ska försöka ta med Alva in till syster Jessica och leka lite med Adam. Jag fick inte leka så mycket med honom på kalaset förra helgen. Det var så mycket folk som jag ville prata med.

Läste på aftonbladet.se att någon böneledare i Iran skyllde jordbävningar på lättklädda kvinnor.

Enligt iranska medier ska Kazem Sedighi ha sagt: "Många kvinnor som inte klär sig anständigt leder unga män vilse, fördärvar deras kyskhet och sprider otrohet i samhället, vilket ökar jordbävningar".

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7006880.ab

Stackars unga män som vilseleds på det sättet av onskefulla kvinnor. Konstigt att han inte klandrar dessa vilseledna män som är svaga och inte kan stå emot lite hud.

Nu hade någon kvinna startat en facebook grupp som uppmanar kvinnor att gå lättklädda på måndag. Den hade 75000 medlemmar. Jag vet inte hur det kan hjälpa till att upplysa Kazem Sedighi och de stackarna som tror på (kanske tvingas tro på) den mannen. Jag misstänker att facebook inte är ett godkänt medialt forum för dem.


Tack för den!

Publicerat: 2010-04-21 | 10:17:20 i Allmänt
Min lite tunnare vinterjacka gick sönder för några dagar sen. Det gjorde inte så mycket för den var så sliten så jag borde ha köpt en ny redan i höstas. Nu är det ändå slutet av april så jag tog fram den tunna vårjackan och tänkte att jag får klara mig med den. Idag snöar det och är askallt. Jag håller ta mig tusan på att frysa ihjäl! Det känns inte riktigt rättvist. Vå italienska weddingplanner berättade att våren har kommit till dem och hon har njutit av värmen i helgen. Undra om de är i behov av en svensktalande weddingplanner..?

Alvas cykel

Publicerat: 2010-04-19 | 21:31:56 i Idag sa Alva
Erik kom hem med cykeln ganska sent på hennes födelsedag. Jag och Alva var ute och väntade på honom och jag hade berättat att han skulle ha med sig en överaskning. När Erik kom hem mötte vi honom på framsidan.
Alva: "Vi thka the va du hath föth övenathkning ti mig!" (Vi ska se vad du har för överaskning till mig!)
Erik: "Tror du att jag har en överaskning med mig? Jag vi får väl titta då."
Erik öppnar bakluckan och Alva tittar in. Det tar ett par sekunder innan hon kopplar.
Alva: "EN THUCKEN!! Åh Tack! Tack thå mucke pappa!" (EN CYKEL!! Åh Tack! Tack så mycket pappa!)
Erik: "Den är från mamma också."
Alva: "Tack båda två!" Alva tittar när Erik lyfter ut den ur bilen.
Alva: "Ja thka pthovthuckna på gäthet och then thka ja åka på thuckentuth ting fäthjan. Then komme ja hem igen, okej?" (Jag ska provcyklna på gräset och sen ska jag åka på cykeltur till färjan. Sen kommer jag hem igen, okej?)
Erik: "Vänta nu lite, först och främst ska vi ta på stödhjulen."
Jag: "Sen kan du cykla lite här på våran gata."
Alva: "JA!"

Alvas kalas

Publicerat: 2010-04-19 | 21:22:38 i Allmänt
Vi hade kalas för Alva i helgen. Hon fyllde 3år. Världens bästa 3-åring är hon. Hon fick så många presenter! Alvas Farmor har var här hela helgen och det var tur, för hon och Alva har lekt som galningar så jag och Erik har kunnat städa, laga mat och baka till kalasen. Vi hade ett på lördagen för släkten på Eriks sida och ett på söndagen för släkten på min sida. På lördagen lekte hon och Melvin hela dagen och på söndagen lekte hon med Adam och med hunden Pepsi som hälsade på. Det är min fasters hund. Sigge var inte inne någonting medans hunden var här. Det var lite synd för jag hade velat se hur han skulle reagera på en hund. Han skulle förmodligen springa ut fort som tusan.

Hon fick så många presenter! Några av favoriterna är En svart lambourghini, en skottkärra och en cykel. Cykeln hittade vi på blocket kvällen innan. Erik skulle köra sin mamma till brommaplan, så han kunde hämta cykeln när han lämnat henne. Hon blev superglad när han kom hem med den! Erik satte på stödhjulen och Alva provcyklade på en gång. Då kan jag säga att tårarna inte var långt borta. Hon är så stor!

Adam stökar till på Alvas rum

Publicerat: 2010-04-19 | 21:13:35 i Idag sa Alva
Vi hade kalas för Alva i helgen. På söndag kom släktingar från min sida och då bla Adam. De lekte och hade kul med alla leksaker (jag tror faktiskt att de lekte med varenda leksak). På kvällen när Alva skulle gå och lägga sig såg jag hur stökigt det var på hennes rum
Jag: "Oj oj oj! Här måste vi städa innan du går och lägger dig,"
Alva: "Ja, titta. Adam ha nekt thom en ganing häth inne!" (Ja, titta! Adam har lekt som en galning här inne!)
Jag: "Jasså, så du hade inget med det att göra då?"
Alva: "Nää, de va Adam." (Nä, det var Adam.)

SÄKERT!

Vår nya bil!

Publicerat: 2010-04-15 | 22:20:52 i Allmänt
Vi har köpt ny bil. En Citroen C3 Picasso. Den känns jättekonstig att köra! Man sitter jättehögt. Jag når inte ens ner till handbromsen. Men skön att köra och jättebra sikt med sidofönser. Det är ett fönster i taken som gör att den känns jättestor och rymlig.




Fodrade gummistövlar

Publicerat: 2010-04-15 | 22:15:09 i Idag sa Alva
Alva hade sina fodrade gummistövlar på sig på dagis när det var närmare 15 grader varmt. Hon hade sina jumpadojjor där också, men fröknarna tog inte på dem på henne. När Erik hämtar Alva är hon jättesvetting och fötterna. Det går nästan att vrida ur strumporna när Erik hjälper henne av med stövlarna hemma i hallen.
Alva: "De nuktath inte gott häth i hangen!" (Det luktar inte gott här i hallen!)

Är jag så klantig??

Publicerat: 2010-04-15 | 22:12:46 i Idag sa Alva
Jag och Alva äter frukost.
Alva: "Va betydeth thänga ifthån?" (Vad betyder ställa ifrån?)
Jag: "Det är när man har en sak så här och ställer ifrån sig det så här." Jag tar upp henns såpbubblor i handen och ställer ifrån mig burken på bordet.
Alva: "NEEEEJ! De e pappath pthethent. Du fåth inte thötha den!" (NEEEEJ! Du får inte röra den. Det är pappas present!)
Jag: "Oj, jaha. Jag visste inte det. Förlåt, då ska jag inte röra den."
Alva: "Batha ja å pappa få de föth den äth vängdit ömtånig." (Bara jag och pappa får det för den är väldigt ömtålig.)
Jag: "Jaha, ja jag låter den stå där då."
Alva: "Mm... å Fathmoth fåth thötha den ockthå." (Mm.. och Farmor får röra den också.)

Jag vet att jag är ganska kumpig och så där, men en plast behållare med såpbubblor ska jag nog lyckas hålla i utan att ha sönder den! Eller..?

Finns anonyma sockerister?

Publicerat: 2010-04-11 | 19:37:11 i Allmänt
Jag har varit magsjuk i helgen. Är mycket bättre nu men mår fortfarande dåligt när jag äter. Som många andra tjejer så ställde jag mig på vågen idag och tänkte att den skulle visa lite mindre än igår eftersom jag legat och ropat på ulrik en bra stund i natt och inte ätit något. Det kunde jag ju inbilla mig! Inte ett gram minskning på vågen! Inte ens när jag har maginfluensa kan jag tappa i vikt.

Jag har som sagt inte ätit så mycket idag. Erik var iväg och köpte vitt bröd till mig. När jag gick upp och skulle göra mig en rostmacka såg jag godispåsen jag fått av mamma som påskpresent. jag gick genast fram och tittade och funderade över vilken jag skulle ta. Sen kom jag på vad jag höll på med och kastade påsen i soporna! Är jag helt sjuk i huvudet eller?!? Magsjuk och har ändå inte tappat suget efter godis. Mat skulle jag inte kunna äta idag, det vänder sig i magen bara jag tänker på mat och det krävdes ganska mycket viljestyrka att sitta med Alva och Erik när de åt middag idag, men godis skulle jag inte ha några problem att trycka i mig. Jag är en sjuk människa i en sjuk kropp!

Bondunge

Publicerat: 2010-04-08 | 15:44:49 i Idag sa Alva
Jag och Alva kliver ur bilen utanför tandläkaren.
Alva: "Vad äth de häth fö nått?" (Vad är det här för något?)
Jag: "Vad då?"
Alva: "De däth vita. E de ith?" (Det där. Är det is?)
Jag: "Nej, isen har smällt nu. Vad menar du?"
Alva ställer sig på den torra asfalten som är ljusgrå, nästan vit och stampar med foten.
Alva: "De häth!" (Det här!)
Jag: "Det är asfalt..."

Vad har vi gjort för fel??

Publicerat: 2010-04-08 | 15:41:31 i Idag sa Alva
Jag och Alva sitter i bilen. Vi är på väg till tandläkaren.
Alva: "Ja ving ha en nathtbin." (Jag vill ha en lastbil)
Jag: "Men du har ju en lastbil."
Alva: "Men ja ving ha en thoth nathtbin, thom vi kan åka o handna i." (Men jag vill ha en stor lastbil som vi kan åka och handla i."
Jag: "Men det kostar jättemycket pengar och vi har inte så mycket pengar."
Alva: "De finnth jättemånga pengath på chickibith affäthen. Man kan ta däthifthån." (Det finns jättemycket pengar på Chickibits affären man kan ta därifrån.)
Jag: "HAAAHAHAHAHAHA!!!!"
Vi kallar McDonalds för Chickibits affären och jag antar att hon menar Ronald McDonald bössorna som står vid kassorna. Hon tycker alltså att vi ska ta Ronald McDonalds pengar, som de ska använda till att bygga hus där familjer med sjuka barn kan bo så de inte behöver vara i från varandra när barnen behöver vara på sjukhuset, till att köpa en lastbil som ingen av oss kan köra... Var i vår uppfostran misslyckades vi så grovt??

Uppnosig liten snoris!

Publicerat: 2010-04-07 | 21:28:54 i Idag sa Alva
Alva och jag äter frukost. Alva har ätit två rostmackor och vill ha en till.
Jag: "Men är du säker på det?" Hon brukar nämligen säga att hon vill ha en till och när den är klar så vill hon inte ha.
Alva: "Ja."
Jag: "Kommer du verkligen orka äta upp den då?"
Alva: "Tänk föth att ja gö de din gamna tant!" (Tänk för att jag gör det din gamla tant!)
Jag: "Ja, ja jag gör väl en till då.."

RSS 2.0