Marknad i Tiveden

Publicerat: 2011-08-30 | 21:06:13 i Allmänt

I fredags packade vi bilen och åkte till Alvas Farmor nere vid Vättern. På lördagen var det marknad i Tiveden som inte ligger så långt ifrån hennes sommarstuga. Det är inte lätt att komma iväg med två pensionärer, varav den ena lite handikappad efter en ryggskada, jag, Erik och två barn varav en bebis som bajsar ca hundra gånger per dag. Vi siktade på att komma iväg runt 10, men det sprack! När alla väl satt i bilarna och Bertil precis började backa ut deras bil sprakade det till i vår bil och vi var tvungna att byta på Tyra. 

Det var tokmycket folk och Tyra bröt ihop totalt när vi kom fram så vi fick springa förbi alla stånd och leta efter ett matställe där jag kunde sitta och amma och alla andra kunde äta lunch. Hela marknaden var på en och samma gata och på vägen in memorerade jag några stånd som jag ville titta närmare i och kanske köpa något i på vägen tillbaka. Jag hade bestämt mig för:

* godisremmar (det är ett måste när man är på marknad!)
* vita och svarta T-shirts till Erik
* en liten kanna i keramik av samma typ som vi har en större kanna och en skål
* En fin väggprydnad till Alvas rum och Tyras framtida rum

Längys bort på marknadsgatan fanns Ponnyridning och Oxen Sixten. Först hälsade vi på Sixten och åkte vagn efter honom sen fick Alva Rida på en ponny som hette Stjarni. Efter det var det dags att gå tillbaka och köpa de saker jag hade tittat ut på vägen in, men Tyra ville äta lite först... och kissa lite på mig. Jag hade ingen lust att gå med kissiga byxor, kissig tröja, kissig bebis så jag bytte på Tyra och bad Erik hämta bilen så vi kunde åka hem...

Här är Sixten och hans husse (är man husse till en oxe?). Sixtens vanliga jobb är att dra en kanalbåt genom några av slussarna på Göta kanal. Han extraknäcker även på marknader och andra jippon. Sixten är helt enorm! Jag försökte förklara för min syster Jessica hur stor han är och sa att hans fötter (klövar?) var lika stora som mitt huvud, Hon tyckte det var en dålig jämförelse för hennes fötter är också större än mitt pyttelilla handbolls-huvud..

 


Mycket förstående 4-åring

Publicerat: 2011-08-23 | 20:49:13 i Idag sa Alva
  • Tyra skriker i bilstolen
  • Tyras filt har blåst ut ur bilen och ligger på marken
  • vagnen vill inte fälla ihop sig
  • Alva springer runt ett cykelställ och babblar oavbrutet
  • mobilen ringer
  • mobilen piper om sms

Alva stannar i sin dans runt cykelstället.
Alva: "Oj, mamma. Nu äthe nite mycke fö dig faktitht." (Oj, mamma. Nu är det lite mycket för dig faktiskt.)
Jag: "Eh.. aa det är det."
Alva: "Mobithen thingeth, fingten  e på mathken, Tytha thkthiketh å vagnen ving inte vika ihop thig. Oj! Nu fick du ethmeth ockthå!" (Mobilen ringer, filten är på marken, Tyra skriker och vagnen vill inte vika ihop sig. Oj! Nu fick du sms också!)


Godaste chokladkakan!

Publicerat: 2011-08-23 | 09:17:11 i Recept
Hittade ett kakrecept i en av mina tidningar. Jag gjorde den till Eriks släktträff på muskö och i helgen till kräftskivan. Supersmarrig! Tyvärr han jag inte ta något kort på den varken på muskö eller i helgen... Så jag har googlat fram den här och stulit bilden från en annan blogg.



RECEPT
kakan

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Daimgrädde
3dl grädde
2 msk kakao
2 msk florsocker
2 förpackningar dubbeldaim

1. Smörj en rund bakform med avtagbar kant. Ca 22 cm i diameter. sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret till kakan. Smält chokladen försiktigt på låg värme och blanda ner i smöret. Rör om tills det blir en jämn smet.
3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt och rör ner det i smeten. Rör tills smeten är jämn.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
5.  Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen och blanda ner hälften i grädden.
6. Bred ut daimgrädden på den avsvalnade kakan och dekorera med resten av daimen.

ENJOY!!


Min kropp är en hoppborg

Publicerat: 2011-08-15 | 09:36:54 i Idag sa Alva
Vi är på väg hem från ett släktkalas på muskö.
Alva: "Hopp hopp hopp. Du e tengetabbianth hoppbothg." (Hopp hopp hopp. Du är teletubbins hoppborg.)
Jenny: "Ja, jag är väl lika fluffig som en hoppborg..."
Alva: "Ja, du äth jättemjuk å fnuffig mamma!" (Ja, du är jättemjuk och fluffig mamma!)
Jag: "...."

Jaha, det var mamma som var felet

Publicerat: 2011-08-13 | 09:53:59 i Allmänt
Igår morse låg jag och ammade Tyra i vår säng. Hon somnade, men låg och knorrade och sov inte bra alls. Nä, tänkte jag. Jag går väl upp och gör frukost då så får Erik vakna och ta henne när hon vaknar ordentligt. Jag fixade frukost till alla och när det var klart gick jag till sovrummet för att säga till dem att de kunde komma nu. Då låg båda två och sov som stockar! Det var alltså jag som gjorde att Tyra inte kunde somna ordentligt! Jag kände mig verkligen oönskad...

Allt detta för en snorkråka

Publicerat: 2011-08-08 | 12:35:40 i Allmänt
I natt vaknade Tyra klockan tolv för första nattamningen som vanligt. Hon åt och somnade vid tutten så jag la ner henne i hennes säng. Några minuter senare vaknade hon och var hur pigg och glad som helst! Hon skrattade åt allt jag gjorde. Jag försökte förklara för henne att det var sovdags inte busdags, men det struntade hon fullständigt i och fortsatte skratta. Till slut somnade hon... och vaknade kl två. Hon var täppt i näsan och hade svårt att andas och svårt att äta. Mellan kl två och sex sov hon bara några minuter i tagen. Hon kanske sov en timme sammanlagt. Runt sextiden låg hon och fräste och ut kom världens största snorkråka som jag torkade bort. Efter det tog det bara några sekunder innan hon somnade och sov som en stock.

jag är helt slut som människa idag! Det är tur att mina barn har världens bästa pappa så jag fick sovmorgon.

Beerpong

Publicerat: 2011-08-07 | 12:16:35 i Allmänt
Min lilla skötsamma syster har börjat ägna sig åt ett sällskapsspel som kallas beerpong borta i det stoora landet i väst. Eftersom jag inte ville bli utskrattat occh kallad för tant av henne, vågade jag inte fråga vad det var. Jag googlade istället... http://www.youtube.com/watch?v=8oIZ9bZoi3c . Vet inte om jag tycker om det här.

Fururvik

Publicerat: 2011-08-03 | 14:01:50 i Allmänt
I tisdags kväll kom vi hem från furuviksparken. Alva har haft det toppenroligt. Vi åkte på måndags morgonen och kom hem tisdag kväll. Vi bodde på Scandic Gävle Väst. Ganska tråkigt, fult och orenoverat hotel. Det luktade farenheight (herrparfym som var populär på 90-talet om någon missade den då.) på rummet. Men vad Scandic är bra att bo på med barn! De hade barnbuffé till middagen som bestod av pizza, kötbullar, hamburgare, klyftpotatis, pasta, lasagne och pankakor. I matsalen fanns bilder på en figur, som de kallade för Sigge och kritor så barnen kunde sitta och måla om de ätit färdigt innan föräldrarna. I anslutning till matsalen fanns också ett lekrum. Utanför fanns fotbollsplan och en lekplats. Vi frukostan kom den där figuren Sigge och hälsade på. Han delade ut ballonger till alla barn.

Furuvik är helt fantastiskt bra. Djurpark, Tivoli och äventyrsbad i samma park.  Alva fick för första gången åka karuseller. Hon åkte tekoppar, en bergochdalbana, någon sorts karusell och bilar. Vi såg djuren och badade i äventyrsbadet.

Furuvik rekomenderas varmt!

Det ska börjas i tid

Publicerat: 2011-08-01 | 08:57:51 i Idag sa Alva
Alva: "Örn, örn, ööörn!"
Erik: "Vad gör du?"
Alva: "Ja köth ifthån ponithen." (jag kör ifrån polisen.)
Erik: "Men.. Varför då?"
Alva: "Men ja hath väng kört föth fort!" (men jag har väl kört för fort!)
Jag: "Ska man verkligen köra ifrån polisen då?"
Alva: "Ja, de e väng knart! Ponithbingen kan inte kötha nika fort thom min bing!" (ja det är väl klart! Polisbilen kan inte köra lika fort som min bil.)

RSS 2.0