04.45

Publicerat: 2009-08-31 | 05:35:10 i Allmänt
Klockan ringde 04.45! Jag är så glad att jag inte har hämtning varje dag. Står nu på färjan och ska ta bussen som går 05.40. Oj vad jag ska sova gott! Jag kanske måste knäppa upp knappen i mina toktajta jeans så jag inte kvävs när jag sover.

Tuttfixerad

Publicerat: 2009-08-30 | 20:09:21 i Idag sa Alva
Erik står och klär på Alva i badrummet.
Alva: "Du haj små små små tuttaj" (Du har små små små tuttar (säger hon med pipig röst.))
Erik: "Ja, det har jag"
Alva: "MAMMA HAJ JÄTTE STOJA TUTTAJ!" (Mamma har jätte stora tuttar (säger hon med så mycket bas röst hon kan)

Vet inte vem hon tror att hennes mamma är...

30 års fest

Publicerat: 2009-08-30 | 20:06:22 i Allmänt
Nu har jag bestämt att jag ska ha fest när jag fyller 30. Jag tänkte att vi skulle åka bort en helg jag och Erik, men vi har ju inte kunnat bestämma oss för något så det får bli fest istället. Det blir ca 35 inbjudna, då är de flestas respektive medräknade. Vi får se hur  många som kan komma. Jag har mailat och kollat om man kan ha samma stuga som mamma hade. Hoppas det, för den var ganska bra. Vi fixar käk själva. Mamma och Jessica har lovat att hjälpa till. Ska kolla med Linda när hon kommer hem från Kroatien. Det blir nog bra tror jag! Jag gillar ju verkligen att ha fest och planera och fixa med det. Har hittat det perfekta inbjudningskortet! As bra! Ni får se när ni får det. Ska bli kul att se om man kan få tag i någon fin klänning att ha också.

Har nu varit och hämtat mina jeans som jag lämnade kvar i butiken för att de skulle sy upp dem. De blev jättebra. Sitter perfekt, utom i midjan där de är helt sjuuuukt tajta. Men det är ju så det ska vara med nya jeans. Som nya skor. Man måste gå in dem. Appropå skor så är mina fötter helt trasiga sen i fredags! 11 blåsor och de fick jag redan på vägen till jobbet. Jag åker bil större delen av den vägen. Dåligt obekväma skor! Men så jäkla snygga! :-)

Måste gå och läsa lite om transport typer. Ska upp tidigt imorgon. Vi måste byta för Erik ska på någon kurs och kommer inte loss på eftermiddagen för att hämta, så han ska lämna och jag ska hämta.. Det betyder att min klocka kommer att ringa kl 04.45. Det är omänskligt! Erik går upp den tiden varje dag.

Fecke

Publicerat: 2009-08-29 | 10:31:52 i Allmänt
Var på fest hos min gamla chef igår. Eftersom hon bor så långt bort sov jag över. Småbarnsförälder som man är så vaknade jag kl 06.05... Låg och drog mig till halv nio. Som tur var verkar hon också vara morgonpigg. Nu är jag på väg hem till Erik och Alva. Längtar som en galning efter dem. Ska försöka läsa lite logistik på bussen. Kommer nog somna!

Hungrig

Publicerat: 2009-08-27 | 21:07:43 i Allmänt
Har shoppat idag. Det blev ett par as snygga acne jeans, zoul jeans, klänning och leggings. Mina första leggings sen jag var liten och det var poppis. Jag kan inte längre motstå alla fina klänningar som är på tok för korta utan leggings. Jag är inte bekväm om den slutar ovanför knät, då tror jag att jag visar trosorna hela tiden. Fast kan man visa bröstet en hel dag så kanske en liten trosblottning bara är på sin plats... Just nu sitter jag och väntar på färjan. Missade den med högst 30 sekunder. Hade bussen varit lite sen, som den alltid är så hade jag hunnit. Nu får jag sitta här och vänta. Jag som är jätte hungrig. Såg fram emot att komma hem och äta lite hallon mf tokmycket grädde. En tjej på jobbet har slutat med kolydrater. Hom tar med sig kokt ägg till mellis. Det ska jag också börja med! Börjar känna mig lite sjuk. Har lite småont i halsen och så där torr i halsen så man känner för att hosta hela tiden. As jobbigt, man kan ju inte gå och hosta hela tiden, då tror väl folk att man har svininfluensa! Undra hur många som kommer rida på vågen och stanna hemma och skylla på att de eller barnen har influensan. Jag vet en på jobbet som garanterat kommer att göra det om han inte får det på riktigt.

Dagisfotografering

Publicerat: 2009-08-27 | 10:13:45 i Allmänt
Blev överaskad av att alla andra barnen på dagis var fina och vattenkammade... JUST DET! FOTOGRAFERING! Alva har fettfläckar på tröjan och ser ut som ett yrväder i håret! Hittade en ren övertröja och fick låna en gummisnodd av en fröken. Vi får se hur det blir. Det är nästan roligare om det inte blir perfekt. Det är ju faktiskt ett barn som ska fotas inte en docka.

Försov oss

Publicerat: 2009-08-26 | 11:36:53 i Allmänt
Alva har varit vaken större delen av natten så när klockan ringde imorse stängde jag av den och tänkte att Alva kunde få sova vidare en stund. Tydligen har jag bytt namn till Alva, för jag vaknade en timme senare och fick ruskigt brådis. Att skynda på en nyvaken 2-åring är OMÖJLIGT! Kom till jobbet med tovigt hår och osminkad. Min chef msnade och frågade hur jag mådde idag... Måste nog fixa lite make på lunchen...

Jag är dålig

Publicerat: 2009-08-25 | 18:45:57 i Allmänt
Skulle plugga på lunchen. Läste ca 10 rader i boken som jag inte fattade någonting av. Skulle plugga på bussen, men har babblat i telefon och surfat hela vägen! Jag är så dålig. Måste sätta mig ikväll. Har en föreläsning kvar att lyssna på, sen tre miljoner kapitel i boken... Jag kommer inte ha något liv den här hösten!

Leggings

Publicerat: 2009-08-24 | 20:09:23 i Idag sa Alva
Alva ska kissa på pottan.
Dagisfröken: "Ska du inte dra ner byxorna då?"
Alva: "De e faktith ngeggingth" (Det är faktiskt leggings)

Då var det igång igen

Publicerat: 2009-08-24 | 20:06:37 i Allmänt
Syster Ida ringde idag och berättade om att hon och mamma blivit kallade till Soc för att hennes pappas fru har gjort en anmälan. Hon är tydligen väldigt orolig över Idas hälsa och hennes situation. Jag blir så trött på folk som inte har något bättre för sig än att trakassera andra. Jag undrar verkligen vad det är hon vill uppnå. När de hade kontakt och Ida bodde där var hon bara taskig mot henne hela tiden. Så man trodde ju att hon ville bli av med de "gamla" barnen. Nu när Ida inte bor där och hon inte ens har pratat med sin pappa på flera månader pga ett bråk i våras, då kommer det en anmälan till soc för att hon är så orolig för henne. Vad håller hon på med? Vad vill hon? Vad är det som är så dåligt i Idas situation? Jag tycker Ida ska anmäla henne för trakasserier och mamma ska anmäla henne för förtal. Nu får det vara nog. Han och mamma skilde sig för 11 år sen. Alla har gått vidare utom dem, som gång på gång håller på och sprider osanningar. Hon har även varit väldigt elak mot syster Jessica också. Hon har ringt till hennes svärmor och försökt manipulera henne mot Jessica och ljög om att Jessica har skrivit lögner om sin svärmor i sin blogg. Både Jessica, Ida och vår Kusin Maria var tvugna att sätta lösenord på sina bloggar pga att hon satt och läste och tolkade allt utifrån hennes egna märkliga världsuppfattning. Vi får väl se hur lång tid det tar för henne at hitta hit.


Åkej.. jag hittade inlägget..

Publicerat: 2009-08-23 | 22:24:37 i Allmänt
Lyckan var total när jag såg att det var fint väder i morse. Vi gick ut direkt efter fukost. Först till en lite lekplats bakom mammas hu, men där var det skugga och jättekallt. Den är inte så rolig heller så vi gick till Adams stora parklek istället. Adam och Jessica kom dit och Adam hade med sig en trehjuling till Alvas stora lycka. Hon älskar att cykla. Jag var tvungen att passa henne hela tiden för att hon inte skulle kuffa undan Adam och sno hans cykel. Adam har inte lärt sig att säga ifrån så han står bara där och låter henne ta den. Han kommer nog lära sig och då får hon nog en avhyvlig av honom om hon fortsätter. Jag försöker lära henne att man ska dela på saker och turas om, men det är väldigt svåra begrepp för en 2-åring.

Alva blev superglad att se pappa igen. Jag såg att Erik stod i fönstret och tittade efter oss när vi kom så jag tror han har längtat efter oss också.

Har lämnat in första inlämningsuppgiften på kursen nu på kvällen och börjat med andra delen nu. Den är toklång, men mycket intressant om materialstyrning och lönsamhet innom logistiken. Jag är väldigt nervös över den uppgiften jag precis har lämnat in. Tänk om jag missupfattat allt! Tänk om de skrattar och undrar vad jag har innanför pannbenet när de läser mina svar! Jag vet ju inte hur utförligt man ska skriva på allt och hur de vill ha allt. Det tar ca två veckor att få det rättat.

Nästa vecka får jag förmodligen reda på om jag kan ta tjänstledigt och ta det där vikariatet jag vill ha. Håll tummen!

Va faaan!

Publicerat: 2009-08-23 | 22:23:29 i Allmänt
Jag hade precis skrivit ett jättelångt inlägg om min dag och min nervositet över inlämningsuppgiften jag just lämnat in. Så tryckte jag på några tangenter som verkade vara snabbkomando för "deleta-hela-inlägget-och-gå-till-baka-till-översikten"

I ren protest tänker jag inte skriva om allt utan jag går och lägger mig!

Hos Adam!

Publicerat: 2009-08-22 | 20:08:56 i Allmänt

Dagen började åt helskotta dåligt kl 05.30. Jag försökte få Alva att somna om, men hon hade drömt något så hon ville inte sova mer. Hon ville ha frukost. Det var bara att pallra sig upp och fixa macka till henne. Efter två tuggor ville hon gå och lägga sig igen, så vi gick och la oss. Fem minuter senare ville hon ha frukost. Vi gick då upp och hon fick fortsätta äta den macka hon lämnade fem minuter tidigare. Samma sak händer igen. Efter två tuggor vill hon gå och lägga sig. Jag frågar då om hon ska ha mer macka och hon tackar nej för hon vill sova. Jag förklarar klart och tydligt att det inte blir någon mer macka då för jag skulle kasta den. Efter några minuter vill hon ha macka igen. Hon fick ingen macka, men jag fick NERVSAMMANBROTT!! Sen slutade inte hon gnälla förns vi kom hem till Adam efter kl 12 någon gång. Tacka gud för Adam! Världens bästa kusin och lekkompis! Alva tog inte ens av sig jackan innan hon sprang förbi alla utan att säga hej och började leka med alla leksakerna. Adam såg helt chockad ut. Sen lekte de hur bra som helst och delade på vattenmuggar, leksaker och bjöd varandra på kex och mellis mackor. Snutt pluttar. Jag var ensam med dem i någon halvtimma medans Jessica och Ida var och handlade. Jag var hur nervös som helst. Jag har aldrig varit själv med Adam! Det gick hur bra som helst. Vi satt och mös och läste saga eller SAGOR. Alva satt på ena benet och Adam på andra.

Nu måste jag gå och läsa om godstransporter. Det är faktiskt mycket mer intressant än det låter.


Tur att Adam har Alva..

Publicerat: 2009-08-22 | 19:58:03 i Idag sa Alva
Vi är hemma och syster Jessica och Adam och Alva leker. Båda är halvnakenfisasr med bara tröjor på sig.
Alva: "Du ar en nopp, ja haj inte en nopp" (Du har en snopp, jag har inte det)
Adam lyfter upp sin tröja och tittar förvånat på sin snopp.

Så nu vet han det också om hans mamma och pappa skulle glömt att tala om det för honom.

Flytta hem igen

Publicerat: 2009-08-21 | 22:08:08 i Allmänt
Nu har jag flyttat hem till mamsen för helgen. Jag och Alva blev utsparkade när Eriks kompisar kom. Jag fattar ingenting. Vi som är värsta partypinglorna... eller? Ja, ja. Jag ligger här och myser med Syster Ida. Eller i alla fall hennes godisskål! JAG VET!! Jag är en dålig kvinna i en dålig kropp med helt värdelös karaktär.

Tänkte passa på att skriva lite för Syster Ida tittar på höjdarserien Smallville... fattar inte att de visar den kl 21 på en fredag. Fast det kankse inte är bästa tittarsiffrorna då. Folk är väl ute på after work.

Jag har sökt ett vikariat på mitt jobb. Det verkar ganska lovande. Hoppas min chef beviljar tjänstledigt bara, annars är det kört. Eftersom det bara är ett vikariat vill jag inte säga upp mig. Håll tummarna! Eller bara en förresten för två betyder otur. Jag var så nervös när jag pratade med den chefen att jag glömde fråga om lön.. Kanske ska göra det nästa vecka. Kommer bli en tuff höst med familj, plugg, heltidsjobb.

Det är lite svårt att tänka på annat än syster Jessica idag. De skulle ge bort en av deras katter idag och de kom dit  när ingen var hemma och tog kattstackarn utan att Jessica eller Roger var hemma. Dessutom hade de med sig sin egen katt. De skrämde väl ihjäl båda deras katter. Två okända personer kommer in med en okänd katt och tar en av dem och stoppar in i en bur och drar. Dåligt trauma!! Sen är det synd om Jessica och Roger som inte fick säga hej då. Det är inte ok att göra så!

RSS 2.0