Kan man få en hej då puss eller?

Publicerat: 2009-11-30 | 22:39:47 i Idag sa Alva
Det är verkligen skönt att Alva trivs på sitt dagis, men hon kan väl ändå ta sig tid att säga hej då! Jag får ju springa runt och jaga henne för att få en hej då puss. Direkt när vi kommer in till dagis är jag helt överflödig. Hon hör inte mig och hon ser inte mig. Om jag väl får kontakt med henne och ber om en puss så säger hon bara: Alva: "Nej jag hath inte tid jutht nu. Ja netath etteth thobin". (Nej, jag har inte tid just nu. Jag letar efter Robin.) Jag trodde inte jag skulle bli nedprioriterad för kompisar redan nu. Trodde det skulle hända först i tonåren.

Skvallerbytta bingbong

Publicerat: 2009-11-29 | 20:24:24 i Allmänt
Alva har varit hos sin mormor sen igår eftermiddag. Hennes lilla kusin Adam var där också så de kunde leka. De har lekt som galningar, julpyntat, varit ute och tittat på tunnelbanan och julbakat. Alva var helt slut och deckade i bilen på väg hem idag.

Alva har tydligen blivit en lite skvallerbytta! Så fort Adam gjorde något sprang hon till hans mamma.
Alva: "Mothe Jethika! Kom, kom. Adam ha thängt neth nått i tonetten!" (Moster Jessica, kom, kom! Adam har slängt ner något i toaletten)

När hon själv har gjort något är hon däremot inte sen att skylla på "någon annan". Mammas digitalbox strulade igår så de kunde inte titta på TV. Hon frågade Alva om hon hade tryckt på någon knapp.
Alva: "Nej ja hath ingt gjott de. De va nån annan." (Nej jag har inte gjort det. Det var någon annan)
Alvas mormor: "Jaha... kan du visa vilken knapp den personen tryckte på då?"
Alva: "Den dä.." (Den där) Hon pekar på en knapp.

Julbord på Bockholmen

Publicerat: 2009-11-29 | 20:17:31 i Allmänt
Märkligt hotell vi bodde på i natt. det fanns ingen reception på helgerna så man fick lyfta på en lur som hade direktkoppling till ett annat hotell i samma kedja. Av den receptionisten fick vi en kod att slå in på en tavla med en massa fack. Det låste upp just vårt fack. Där i låg tre nycklar varav en var vår. De andra skulle jag lägga tillbaka och stänga luckan. Samma sak med parkeringstillstånget. Då var det en ny kod och ett nytt fack. I det facket låg det en massa parkeringstillsånd. När vi checkat in och kommit in på rummet skulle vi läsa lite. Trött småbarnsförälder som man är slocknade jag efter högst 10 minuter. Sen sov jag tills det var dags att göra sig i ordning. Helt otroligt oromantiskt och så typiskt mig!

Vi åt julbord på Bockholmen igår. det var supermysigt! Ute på en lite ö ligger en gamma sekelskiftesvilla (?) som är restaurangen. Det var mörkt eftersom vi var där på kvällen, men träden var upplysta och det var verkligen fint! Maten var superbra. De hade rätter till 10 rundor! Tror jag gick fem rundor inklusive efterrätt. Ett stort minus var att de hade helstekt spädgris på buffébordet. Det kändes inte helt rätt efter senaste tidens skriverier. Jag är också väldigt larvig med det där. Jag vill inte se hur sött ett djur var innan det slaktades och styckades. Maten får gärna vara uppskuren så det inte finns minsta spår av att det var ett gulligt lamm eller en jättesöt spädgris. Till och med männen i vårt sällskap reagerade och tyckte det var lite osmakligt.

Efter julbordet åkte vi och sov på hotell. Inte det lyxigaste hotellet vi bott på men det dög. Frukosten var inte heller den bästa, men det var billigt så vi hade inte så höga förväntningar.

Idag gick vi en promenad, shoppade och tittade på Eriks syster dotter som spelade med sitt band. Hon var superduktig! I framtiden när hon blir en stor rockstjärna kan jag spela lite ball och säga att jag såg henne redan 2009. Hehehe!

Hotell i helgen

Publicerat: 2009-11-25 | 20:39:13 i Allmänt
Nu har jag bokat hotell till helgen. Vi ska på Julbord med några kompisar. Ska bli jättemysigt. Hoppas det inte blir så sent så man kan sova så länge som möjligt. Gud vad tråkig jag känner mig, men jag är så trött så jag håller på att gå sönder! Ska bli skönt med lite sovmorgon och hotellfrukost. När vi checkat ut ska vi titta på Eriks systerdotter som ska spela med sitt band. Det kommer bli superkul! Har velat se dem länge nu. Efter det ska vi åka hem och avlösa en jättetrött mormor.

Jag behöver ju mitt körkort

Publicerat: 2009-11-24 | 20:21:08 i Allmänt

Igår fick jag ett brev från länsstyrelsen där de skriver att den 4/12 ska de besluta om de ska dra in mitt körkort och i så fall hur länge. Jag fick en svarsblankett där jag skulle beskriva hur detta skulle påverka mitt privatliv och yrkesliv. Detta är vad jag skrivit så här långt:

"Jag behöver köra min dotter till dagis. Det tar ca 35 min dit +35 min till färjan som tar mig till bussen om jag ska gå/åka kommunalt. Vägen till dagis ä rinte upplyst och ingen trottoar finns. Det är varierande 50/70 sträckor. Det känns inte säkert att gå mörka mornar eller eftermiddagar med min dotter. Vidare behöver jag bilen till jobbet då bussen inte går så ofta. Jag behöver även bil för att handla då närmaste affär är 4 km bort och det är svårt att bära tunga matvaror så långt."

Det går ju verkligen att klara sig utan bil. Men det blir väldigt jobbigt och om det skulle komma snö så kommer jag inte till dagis och blir tvungen att stanna hemma från jobbet. Det känns lite orättvist att jag som inte var full och inte körde för fort ska bli av med körkortet. DET VAR EN OLYCKA! Jag är en människa som gjorde fel. Jag missbedömde situationen och tittade för många sekunder på en annan bil än den som stod och väntade vid trafikljused i min fil. Det var rött och jag släppte gasen en bra bit bort (försöker köra så miljövänligt som möjligt) när det sen blev grönt tittade jag av någon anledning på en annan bli som körde och mannen i bilen i min fil märker inte att det blir grönt så han står kvar. Jag ser inte det och kör in i honom. Skitdumt och asklantigt och jag var helt otroligt chockad och omskakad efter det. Det var mitt fel, jag vet. MEN ÄNDÅ! Jag tycker att 2000kr i böter var tillräckligt!


Krånglande jobbdator

Publicerat: 2009-11-22 | 20:40:01 i Idag sa Alva
Jag skulle jobba hemma idag och satt och krånglade med två datorer för att få det att funka. Jag är ganska sur över detta.
Alva: "Funkaj de btha nu?" (Funkar det bra nu)
Jag: "Ja, ganska bra."
Alva: "KANATH BTHAAA!!" (Kalas bra!)

Förvirrat om youtube

Publicerat: 2009-11-22 | 20:38:00 i Idag sa Alva
Alva går och sjunger:
Alva: "Bejbi dud baj bejbi dud baj nananana" (Baby good bye nanananana)
Jag: "Ska vi se om vi kan hitta en videosnutt med Baby good bye?"
Alva: "JA! Få ja thova me den då?" (Ja, får jag sova med den då?)
Jag: "Va? Ska du sova med videosnutten?"
Alva: "Ja, Adam göj de." (Ja, Adam gör det)
Jag: "Jaha, ja alltså Adam sover med en snutte. Vi ska titta på en en kort film på datorn. Man brukar kalla det för en videosnutt."
Alva: "Jaha..."

Syskon

Publicerat: 2009-11-22 | 20:33:27 i Allmänt
Alva kom till mig med en teckning hon hade ritat. Hon hade ritat sin lillasyster... Idag skulle vi leka att jag var hennes lillasyster och hon skulle vara min storebror. Tror att hon har kommit på vad syskon är. Kommer väl inte dröja länge till tjatet om syskon kommer. Det blir inga syskon förrän hon kommer ur sin asjobbiga "testa-gränser-och-trotsa-allt-period".

Men från kräksjukan

Publicerat: 2009-11-22 | 13:27:41 i Allmänt
Jag misstänker att Alva fick lite men för livet, eller kanske inte för livet men för en ganska lång tid, när hon var kräksjuk. Hon sitter nu i duschen och leker att hon kräks... Undrar vad experterna säger om det!

Jag är svag!

Publicerat: 2009-11-20 | 20:10:12 i Allmänt
Jag skulle ju inte säga ja till att jobba på söndag. Det blir tredje helgen i rad som jag inte är ledig. Jag är helt slutkörd efter de senaste två veckorna! Det har varit helt otroligt kämpigt och jag ligger efter i kursen. När vi sagt nej alla tre (de andra på min avdelning är bittra trötta människor som aldrig kan ställa upp på något!) säger chefen att han ska ringa vår konsult och fråga. Jag säger att det inte är ok att ringa honom. Han är Indisk konsult som inte kan säga nej. Nu ligger hans fru på sjukhus och är jättesjuk för andra gången på en månad. Jag tycker inte att man ska utnyttja honom när hans fru är så sjuk som hon är. Låt människan vara! Så för att hindra dem från att ringa honom går jag med på att jobba om jag får göra det hemmifrån och det var ok. Hoppas det inte är något strul för då handlar det om kanske en timma.

Barn har inga spärrar!

Publicerat: 2009-11-18 | 20:39:24 i Allmänt
Erik hämtar Alva på dagis idag och en liten kille börjar blöda näsblod. En annan liten kille ropar på fröken och fröken går och hjälper han som blöder. Den andra lilla killen kommer fram till Erik:
Andra lilla killen: "Vet du?"
Erik: "Vad då?"
Andra lilla killen: "Min mamma blöder i rumpan!"
Erik: "Ja.. mammor gör det ibland.."

Härlig morgon!

Publicerat: 2009-11-17 | 20:24:31 i Allmänt
Följande utspelade sig hemma hos oss mellan kl 06.50-08.30 imorse:


Utbrott nr 1. Alva vaknar och hör sopbilen. Hon blir jätteglad och springer upp till fönstet, men bryter ihop fullständigt för att sopbilen har hunnit åka förbi.

Utbrott nr 2. När Alva lugnat ner sig efter utbrott nr går vi till vår säng och myser lite. När hon tröttnat på det och blir hungrig klättrar hon ner från sängen och ställer sig i dörren och bryter ihop för att det är mörkt i hallen.

Ubrott nr 2. Alvas pyjamas är lite för stor och benen åker ner så hon går på dem varpå hon bryter ihop totalt.

Utbrott nr 3. Jag tänder en brasa i kaminen och Alva kommer och vill hjälpa till och lägga i en pinne i elden. Jag tycker inte det var någon bra idé och säger nej för det brinner och hon kan bränna sig. Alva bryter ihop och vill visst lägga i pinnen.

Utrott nr 4. Alva äter rostmacka till frukost. Smöret smällter och Alva bryter ihop.

Utbrott nr 5. Jag har tagit fram kläder och Alva ska ta sig pyjamasen. För att pyjamasbenen inte ska åka ner (se utbrott nr 2) har jag stoppat in dem i strumporna. Detta gör att det är lite svårt att ta av byxorna och Alva bryter ihop.

Utbrott nr 6. När hon väl fått av sig pyjamasen hjälper jag henne med t-shirten. Alvas hår är innanför tröjan i några sekunder och hon bryter ihop igen.

Det är tur att hon är världens bästa mellan alla utbrott!


Förvirrad

Publicerat: 2009-11-16 | 20:50:10 i Allmänt
Ibland blir jag rädd för mig själv. Jag är så sjukt trött (som alla andra man pratar med). Idag glömde jag bort att gå hem i tid så jag missade bussen. När jag sen ska masa mig iväg från jobbet lägger jag ner glasögonen i fodralet, lägger ner fodralet i väskan, tar på mig jackan och reser mig upp för att gå. Som tur är kastar jag ett sista öga på skrivbordet om jag har glömt något. Där ligger mina glasögon... VA?!? La jag inte ner dem i väskan. Jag tar upp fodralet ur väska och hittar min mobil i glasögonfodralet.. Det är den typen av tecken som visar att det är dags att gå hem..

Hoppas bajset får bada

Publicerat: 2009-11-14 | 16:25:15 i Idag sa Alva
Alva siter på pottan och har precis bajsat.
Jag: "Ska det komma kiss också?"
Alva: "Hoppath de thå bajthet fåj bada!" (Hoppas det så bajset får bada)
Alva sitter och klämmer som en galning och blir helt röd i ansiktet.
Jag: "Är det mer bajs på väg?"
Alva: "Nej ja fothökej kitha thå bajthet fåj bada!" (Nej jag försöker kissa så bajset får bada)
Jag: "Ja du är snäll du mot bajset, men om man inte är kissnödig så är det svårt att klämma fram kisset."
Alva: "Jag tthoth inte de kommej nå kith... bajthet fåj bada i toangetten ithtänget" (Jag tror inte det kommer något kiss. Bajset får bara i toaletten istället.)

Morgonfis i ansiktet

Publicerat: 2009-11-14 | 16:19:46 i Allmänt
Det är verkligen glammigt att vara småbarns mor. Jag undrar om Angelina Jolies barn fiser henne i ansiktet på mornarna. Det kanske är barnflickorna som får ta det. Kan inte tänka mig att Angelina får morgonfisen i ansiktet. Nu är ju jag inte Angelina och jag har ingen barnflicka som kan ta den biten. Härom morgonen hjälpte jag Alva på med kläderna på morgonen och för att göra det så snabbt och smidigt som möjligt gjorde jag det när hon tittade på bollibompa. Hpon står upp och jag sitter bakom henne. Jag ser något på hennes skinka och eftersom jag är halvblind utan glasögonen lutar jag mig fram för att se vad det är. Då passar hon på att släppa en härligt befriande morgon fis i mitt ansikte.

Note to myself: Sitt inte bakom ett barn som står upp och är ca 90 cm lång.

RSS 2.0