Nu börjar förkylningarnas tid

Publicerat: 2012-08-31 | 19:55:00 i Allmänt
Alva behövde inte ens börja dagis innan hon blev sjuk. Hon hade feber igår och idag och är snorig. I natt sov hon med mig i vår säng och Erik sov på soffan. Vi ville inte att hon skulle väcka Tyra. Tyra sov svindåligt ändå så Erik sov två timmar i natt och jag sov väl lite mer än så, men inte mycket. Alva är inte så lätt att sova med. Hon babblar nästan lika mycket när hon sover som när hon är vaken! "Jag vill åka hem nu!", "Men ta bort Tyra!" Helt plötsligt satte hon sig upp och smaskade på något sen kraschar hon med huvudet rakt ner i magen på mig så jag fick lite svårt att andas ett tag! En stund senare var hon tydligen lite varm för hon satte sig upp och tog av sig pyjamasbyxorna. Jag sa att jag kunde ta dem och lägga på golvet, men hon blängde bara på mig, la sig ner och sov.

I natt är det Eriks tur att sova med Alva och jag ska sova på madrass inne hos Tyra. Hoppas Tyra sover bättre i natt och hoppas att Erik får sova lite mer i natt. Hoppas också att Alva blir frisk snart så hon kan börja dagis nästa vecka. Vore ju typiskt om vi får förlänga tidernas längsta sommarlov...

Show no mercy!

Publicerat: 2012-08-28 | 21:16:50 i Idag sa Alva
Jag, Alva, Tyra och min mamma satt i bilen på väg hem till mamma för att äta Ruccola macka. Det står två killar ivägen där jag ska köra.
Jag: "Men hallå... kan de flytta på sig?"
Alva: "Ja, annars kör vi på er."
Jag: "Ja, och det vill vi ju inte göra."
Alva: "Nä, även om de är främlingar."
Jag: "Precis, vi vill ju inte köra på någon."
Alva: "Men om det är en dumming då? Dem vill vi väl köra på?"
Jag: "Nä det tycker jag inte. Vi behöver ju inte köra på dem med bilen för att de är dummingar."
Alva: "Men då kan de ju fortsätta vara dummingar,"
Jag: "Ja, men då låter vi polisen ta hand om dem och kasta dem i finkan."
Alva: "Jaha...men täck om de tjoffar ihop dem två och två. Då kan de ju leka och ha kul i finkan."


En 5-årings logik

Publicerat: 2012-08-27 | 15:09:12 i Idag sa Alva
Alva: "Den som gräver en grop faller i."
Jag: "Ja, den som gräver en grop åt andra faller ofta i själv."
Alva: "Men om du grävde en grop åt mig skulle väl inte du ramla i för du skulle ju veta var du grävde gropen."
Jag: "Ja, men det betyder att om man gör något dumt mot någon annan drabbas man ofta själv av det dumma."
Alva: "Snäll mot någon annan menar du?"
Jag: "Nä..? Dum."
Alva: "Men det är ju jättesnällt att gräva en grop åt någon annan. Det är ju jättejobbigt att göra det själv."

Att tala i tungor

Publicerat: 2012-08-25 | 21:38:33 i Idag sa Alva
Jag skulle borsta Alvas tänder.
Alva: "Ablankefrans".
Jag: "Eh va?"
Alva: "Äsch, men vet du vad som händer när det blir så där att jag säger så där många ord samtidigt?"
Jag: "Nä."
Alva: "Jag tappar liksom kontakten med hjärnan och fantasin."
Jag: "Oj, det låter jobbigt. Hur känns det då?"
Alva: "Det blir liksom helt snurrigt och känns som att hela huset snurrar och hela jorden snurrar jättefort. Å så bah blublablablubla!" Hon visar med armarna att allt snurrar och är mer eller mindre kaos.
Jag: "Oj, men är det hitta på ord som kommer eller är det riktiga ord?"
Alva: "Det är riktiga, men de kommer samtidigt."

Är det vad som händer när folk säger sig tala i tungor? Det är inte gud som pratar genom dem de har bara tappat kontakten med hjärnan helt enkelt!

Sanningen får man höra från barn och fyllon

Publicerat: 2012-08-22 | 21:39:23 i Allmänt

Vi satt i bilen härom dagen. Jag hade leggings och en tunika på mig. Leggingsarna skar in rejält i min flubbriga mage när jag satt ner så magen blev delad i två valkar.. fattar ni?
Alva: "Oj mamma! Du har ett veck i magen!"
Jag: "Ja... jag vet..."
Hon kände lite försiktigt på vecket och tittade oroligt på mig.

Tur att Erik köpte fitness spelet till vår PS3:a!


Jäklar i min lilla låda!

Publicerat: 2012-08-22 | 21:35:24 i Allmänt
Erik köpte ett fitness spel till vår PS3:a. Det är sjukt kul - och jobbigt! Det finns färdiga program som är ihopsatta beroende på vad man vill träna, eller så kan man köra enskilda övningar. Jag har varierat mellan tre olika program. "Fettförbränning", "Strandkropp" och "Core". Det känns att man inte rört sig så mycket senaste.. ja.. kanske 15 åren!! Men det blir väl bättre hoppas jag.

Svärmors tårta

Publicerat: 2012-08-21 | 21:54:49 i Allmänt

Min svärmor hade släktfest/bröllopsfest i sin sommarstuga. Jag hade såklart erbjudit mina tårt-tjänster... Jag hade en sjuk prestationsångest över den tårtan! Jag provade ett nytt recept på tårtbotten som jag fick ändra en massa grejer i. Jag har nu lärt mig att jag måste göra botten några dagar innan och ha i frysen för då har jag tid att ändra och göra om. Trots stress och ångest blev den ganska bra. Väldigt stor, men det behövdes eftersom det skulle räcka till ca 20 pers. Två st är glutenintoleranta så jag gjorde glutenfria cupcakes till dem. Jag skar de sen i tre delar och fyllde dem med samma mousse som tårtan och spacklade med samma fluff som tårtan.

Det blev apelsinchokladbotten och citronbotten med chokladmousse med insprängda hallon i första lagret och vit chokladmousse i andra lagret. Sen spacklade jag den med geléhallonfluff och pyntade med blommor jag hittade i svärmors trädgård och rödavinbär från vår trädgård. Den blev riktigt somrig!


Tropikariet på Kolmården

Publicerat: 2012-08-21 | 21:46:29 i Idag sa Alva
Erik skulle visa Alva en orm som låg bakom ett jätterent glas...
Erik: "Alva! Kom och kolla på den här ormen!"
Alva: "Var då?"
Erik: "Här." TJONG! Han tjongar i huvudet i glaset och lämnar en fettfläck efter sig.
Jag: "OOOAAAHAHAHAHAHAHA!!!! JAG DÖÖÖÖÖR!!!! HAHAHAHAHAHAHA!!!!"
Jag på vägen till bilen: "HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!"
Jag i bilen: "HAHAHAHAHAAHAHAHAHA!!!"
Alva i bilen: "Men mamma nu får du ge dig!"
Jag kunde inte släppa det. Jag asgarvar nu när jag tänker på det!

fettfläcken

Det sprang en massa små apor fritt i ett rum i tropikariet. Vi trodde inte de var så tama som de var. En hoppade upp på Alvas rygg bakifrån utan att hon var beredd...
Alva: "OOOOAAAAAAAAAA!!! TAAAAA BOOOORT DEEEEEEEN!!!"
Apan hoppade blixtsnabbt därifrån, men Alva fortsatte gråta. Vi var inte ensamma i rummet och vi var inte ensamma om att skratta ihjäl oss innombords... och lite utombords också för det var väldigt svårt att hålla sig för skratt.


Kolmården

Publicerat: 2012-08-21 | 21:26:40 i Allmänt
Förra veckan var vi på kolmården. Vi bodde på Scandic Nord i Norrköping eftersom vildmarkshotellet var fullt. Vi var i parken två dagar och bodde på hotellet två nätter. Vi kom dit på Måndagen lagom till öppning. När iv packar ur vagnen och barnen ur bilen märker vi att vi glömt skötväskan hemma... Det var ingen fara för jag har världens bästa syrra som åkte med sin kille och hämtade den. Den stod där helt ensam och övergiven på uppfarten.

Första dagen gick vi på Bamses Värld, stora lekparken (som var grym!), åkte lådbil och klappade bondgårdsdjuren. Vi såg några djur också men koncentrerade oss på saker som vi misstänkte att syrran och hennes kille inte var så intresserade av. På vägen hem till hotellet den första dagen gick vi på tropikariet också. Det var superkul! De hade lösa små apor som satte sig på en en. Ett tag satt det fyra stycken på vagnen och det var inte lätt att hålla Tyras små tjocka fingrar från deras svansar! En satte sig på Eriks axel och bet han i örat. Där fanns också allt som sak finnas. Spindlar, ormar, en rackarns massa fiskar, hajar och rockor, krokodiler, sköddpaddor.

Andra dagen kom syster Linda och hennes kille dit. Då åkte vi safarit och gick på delfinshow, såg en massa djur och lekte lite i lekparken igen. Delfinshowen var så himla kul! Alla satt med tårar i ögonen och ståpäls på armarna. Utom Tyra som sov i Eriks famn.

Hotellet var så himla dåligt! Slö servitris i restaurangen, sämsta bäddsoffan jag sovit på och dålig frukost. Scandic Nord i Norrköping rekomenderas INTE!

Har ni gett upp?

Publicerat: 2012-08-21 | 21:08:02 i Allmänt

Har fortfarande några få trogna läsare som tittar in då och då ser jag i statistiken. Det är över en månad sen jag skrev! Kände att jag inte hade tid att sitta vid datorn när jag var själv med båda barnen och Alva hade simskola Mån-Fre i tre veckor. Under den här perioden plus en vecka innan var dagis stängt och Erik jobbade. Det var lite jobbigt att vara själv med båda barnen och få dagarna att gå ihop med simskoletider, mattider och sovtider.

Det fanns inga möjligheter till att äta varm mat vid simskolan och den var mitt i lunchen. Tyra fick därför äta macka och smoothie till lunch när Alva simmade och Alva fick äta mackor och varm mjölk, invirad i en fleecefilt i bilen, för att få upp värmen efter simlektion i 17 gradigt vatten...

Vi hade precis vant Tyra vid att sova en gång per dag och det gjorde att nätterna blev störtsköna! Hon vaknade en gång för välling annars sov hon hela natten. Alvas simskola pajade det totalt eftersom hon inte kunde hållas vaken i bilen varken dit eller hem! Det gjorde att hon vaknade ca fyra gånger per natt igen. Ingen sömn och stressiga dagar utan någon som helst avlastning var lite mer än jag klarade av. Jag var inte så rolig sista fredagen innan Erik gick på semester!

Nu när Erik haft semester har vi tagit Tyra varannan natt. Det har varit så otroligt skönt efter att ha sprungit upp ett par gånger varje natt i ett år! Jag är en helt annan människa nu. Mycket mer tålamod med barnen och ork till att vara trevlig mot stackars Erik.


RSS 2.0