Nackdelen med designade bindor

Publicerat: 2010-02-25 | 20:07:35 i Idag sa Alva
Alva fick tag i en av mina bindor. Hon hade rivit loss lappen som sitter på vingarna.
Alva: "Ja ving ha den häth." (Jag vill ha den här)
Jag: "Ja du kan ta den och slänga den i sopporna."
Alva: "Nej, ja ving ha den!" (Nej, jag vill ha den!)
Jag: "Nej, det är skräp Alva. Kasta den i soptunnan i badrummet."
Alva: "Men den e ju thå fin me bnommoth å angt..." (Men den är ju så fin med blommor och allt...)
Jag: "Det spelar ingen roll om den är fin, det är skräp och du får slänga den nu..."

Hockey

Publicerat: 2010-02-25 | 20:03:11 i Idag sa Alva
TV'n stod på en morgon och det var hockey. Jag skulle just slå över till barnkanalen när Alva kommer in i vardagsrummet.
Alva: "Nämä! Dom thpenath fopong å åketh tjidoth!" (Nej men! De spelar fotboll och åker skidor!)
Jag: "Ja, nästan. De åker skridskor och de spelar Hockey."
Alva: "De va thothit!" (Det var roligt!)

Jag jinxade det

Publicerat: 2010-02-21 | 20:20:48 i Allmänt
Skulle aldrig ha skrivit att Alva var frisk för nu hade hon 39 graders feber igen. Jag blir hemma imorgon och Erik tar tisdag om det behövs. Jag vill verkligen att våren ska komma fort så man blir av med alla förkylningar. Hon och hennes bästis på dagis har bara träffats ett fåtal gånger i februari. Först var han sjuk och när han kom tillbaka tog det bara en dag innan Alva blev sjuk. När sen Alva kom tillbaka tog det bara en dag innan han blev sjuk igen. I fredags kom han tillbaka och Alva är nu sjuk. De kanske är allergiska mot varandra.

Har skottat

Publicerat: 2010-02-21 | 18:45:37 i Allmänt
Nu har Erik kommit hem. Alva är hur glad som helst. Jag också så klart. Hon vaknade feberfri idag. Konstigt att ha jättehög feber en dag och sen inget mer. Hoppas hon håller sig frisk nu. Det är så jobbigt när hon har så där hög feber så hon bara ligger och knappt orkar prata. Det gör ju ont i hela kroppen på en när man ser henne så.

Jag och Alva pälsade på oss tre miljoner lager kläder och gick ut för att möta Erik när han kom hem. Vi skottade när han kom. Herre gud! Jag har aldrig sett så mycket snö i Stockholm. Har var i Norrland några gånger och kommer ihåg en gång när vi fick gå ut från balkongen på andra våningen för att ta oss ut. Snön gick hela vägen upp ovanför ytterdörren. Vi tyckte det var hur kul som helst!

Märkte nu när vi skottade att jag är sjukt otränad. Det borde faktiskt vara straffbarn att ta så dåligt hand om sin kropp som jag gör. Vi har ju cross trainern i gäststugan. Kanske ska ta sig ner dit ikväll när Alva somnat. KANSKE, ok? Förmodligen inte.. eftersom jag inte orkade skotta hela vägen ner dit. Moment 22.

Tack för den förklaringen!

Publicerat: 2010-02-20 | 21:51:48 i Idag sa Alva
Vi har en massa barnprogram inspelade bla Lilla Princessan som för tillfället är Alvas favorit. Idag ville hon titta på ett speciellt avsnitt.
Alva: "Ja ving the den däth andtha!" (Jag vill se den där andra!)
Jag: "Vilken andra? Vi har flera stycken."
Alva: "Den thom e innan den thom e efteth som e thom den andtha." (Den som är innan den som är efter som är som den andra.)
Jag: "Eh.. ok.." Jag  börjar uppifrån och visar början av alla så fick hon säga stopp när vi träffade den som var innan den som var efter som är som den andra...

Nu kom jag nog på vilken det är! Vi har två avsnitt inspelade i rad där den andra börjar lite som den andra slutar. Det är säkert den!

Proppfullt i sopskåpet

Publicerat: 2010-02-20 | 21:40:06 i Allmänt
Har inte satt min fot utanför dörren idag. Soporna hade behövts tömmas redan i morse. Nu är kl 21:25 och de är fortfarande inte tömda... Det har varit en riktigt jobbig dag idag. Erik är och hälsar på kompisar hela helgen så jag och Alva är ensamma hemma. Nu passade Alva på att bli sjuk just den här helgen eftersom det är en hel vecka sen hon var sjuk senast. Hon har faktiskt varit helt otroligt snäll med tanke på att hon är sjuk. Men det är lite jobbigt att vara hemma med ett barn som har jättehög feber utan att ha någon bil som man kan åka till sjukhuset med och med tanke på vädret är det nog svårt att få tag i taxi också. Bussen skulle jag nog inte ens tänka på att åka en dag som denna. Erik lovade att festa lungt ikväll så han kan åka så tidigt som vädret tillåter imorgon.

Jag vill klaga!

Publicerat: 2010-02-19 | 22:20:25 i Allmänt
Om bussen är sen kan man ringa SL's kundtjänst. Om bredbandet, mobilen eller digital TV'n  strular ringer man sin operatörs kundservice. Nu är det så att jag tycker att vädret strular. Det är inte OK längre. Det måste sluta snöa nu. Vi kommer sitta och grilla på midsommarafton och sucka över att snödrivorna är kvar. Var ringer jag då? SMHI? Gud? Eller, nej jag vet! Moder Jords kunservice! Vad skulle jag säga då? Vad skulle hon säga då?

Moder Jord: "Välkommen till kundservice det är Moder Jord."
Jag: "Hej, mitt namn är Jenny och jag skulle vilja höra med dig varför vädret är som det är. Jag är otroligt trött på kylan och snön nu. Man kan aldrig ta sig någonstans eftersom tåg, bussar och tunnelbanor inte kan köra med mer än 5 cm snö på marken. När kan du fixa det?" Tänkte ni på att jag inte frågade OM utan NÄR hon tänker fixa det. Jag ställer alltså lite krav på Moder Jord och försöker få övertaget i samtalet. Spela lite hård liksom.
Moder Jord: "Du försöker få mig att tro att du inte förstår varför jag har gett er ett helvete i vinter?"
Jag: "Va? Ja.. eller nej.. eller vad menar du?" Märkte ni nu hur hon tog över samtalet igen..? Fasen också!
Moder Jord: "Sopsorterar du?"
Jag: "Nja.. tidningar och glas sorterar jag."
Moder Jord: "Inte tillräckligt bra. Om ni inte börjar ta hand om mig kommer jag inte ta hand om er. I'll scratch your back if you scratch mine, som koldioxid sprutande SUV-åkarna på andra sidan Atlanten säger."
Jag: "Men om jag lovar att börja sopsortera mer, åka mer komunalt och handla närproducerad, ekologisk mat.. Kan du sluta med snön nu då"?
Moder Jord: "Nej."
Jag: "Jag åkte faktiskt kommunalt från jobbet och hämtade min dotter på dagis idag och sen åkte jag kommunalt hem därifrån idag. Hjälper det?"
Moder Jord: "Nej." Klick.
Jag: "SUBBA!" Nu kan jag säga det för hon har redan lagt på så hon hör inte det... hoppas jag...
Jag: "Förlåt.. jag menade det inte.."
"tuuuuuuuuuuuuuuuuuut"


Anonym

Publicerat: 2010-02-18 | 21:12:42 i Allmänt
Jag tycker att det är jätteroligt när jag får kommentarer i min blogg. Jag publicerar alla jag får utom när jag inte vet vem de kommer ifrån. Ni får gärna skriva vem det är som lämnar kommentaren. Kommentarer lämnade av Anonym kastar jag. Detta för att jag ska ha lite koll på vem det är och ha koll på IP adresser om något otrevilgt skulle hända.

Genus...

Publicerat: 2010-02-17 | 21:16:14 i Idag sa Alva
Vi fick H&M katalogen för barnkläder höromdagen. Jag bläddrade lite i den när jag och Alva åt frukost.
Alva: "Ja ving titta på bebithana! Ja thåg att de va bebithar dä bak." (Jag vill titta på bebisarna! Jag såg att det var bebisar där bak)
Jag: "Ja, visst titta du." Jag bläddrar fram till bebisarna.
Alva: "Ja ving ha en thån." (Jag vill ha en så'n.)
Jag: "Vill du ha en bebis?"
Alva: "Ja."
Jag: "Men du har ju dina dockor."
Alva: "Men ja ving ha en thiktig! Ja kan önthka mig en i junknapp!" (Men jag vill ha en riktig! Jag kan önska mig en i julklapp!)
Jag: "Men då blir ju det en lilla syster eller lillebror. Vill du ha en lillasyster eller lillebror?"
Alva: "JAAAA! Då bi ja thtothebthoth!" (JAAAA! Då blir jag storebror!)
Jag: "Du skulle bli storasyster inte storebror."
Alva: "Men de ving ja!"

Samma dag efter dagis när Erik och Alva åt middag så pratade hon om det igen. Men då ville hon ha två bebisar. Erik tyckte att det kunde bli lite jobbigt att ha två bebisar på en gång. Alva höll inte med för hon kunde trösta dem och  mata dem och sova med dem.

Tillbaka till ruta ett..

Publicerat: 2010-02-15 | 21:20:01 i Allmänt
Vi fick bokningsavtal från feststället som vi bokat bröllopsfest på. De hade lagt till 2500kr för vigseln som vi ville ha i deras lokal. Jag tyckte det verkade lite dyrt så jag ringde och frågade vad som ingick i de där 2500.
Otrevlig man: "Jaa.. det är ju iordningställande av stolar, ev utrullning av matta så ni inte trampar sönder gräsmattan med klackarna och ev ström."
Jag: "Vi ska gifta oss i oktober så vi kommer att vara inne hos er och vi är bara 35-40 personer så det behövs inga högtalare eller så. Det är alltså endast iordningställande av stolar som vi behöver."
Otrevlig man: "Det spelar ingen roll."
Jag: "Så vi ska betala 2500kr för att ni ska ställa upp 35 stolar??"
Otrevlig man: "Ja."
Jag: "Men tycker du verkligen att det är rimligt?"
Otrevlig man: "Ja."
Jag: "Fast tycker inte jag."
Otrevlig man: "Nehe, men då tycker jag att du kan boka något annat ställe!"
Jag: "Ok, tack hej." Sen slängde jag luren i örat på gubbdj***ln!

2500kr är inte mycket i sammanhanget, men jag vill inte betala för skit! Jag har skickat förfrågnignar till några andra ställen idag. Vi får se hur det går och vad det kostar att ställa upp stolar hos dem.

Mindre bra idé

Publicerat: 2010-02-14 | 12:43:46 i Idag sa Alva
Alva kom in till oss i morse. Vi låg och mös tills hon började klaga över att hon var hungrig.
Alva: "Ja e hungthig." (Jag är hungrig.)
Jag: "Då går vi upp och fixar frukost då."
Alva: "De e dagth fö de." (Det är dags för det.)
Jag: "Då tar jag och klär på mig då."
Alva: "Men ja ving nigga kvath häth me pappa thå kan du thopa näth fukothten e kath." (Men jag vill ligga kvar här med pappa så kan du ropa när frukosten är klar.)

Erik tyckte det var en jättebra idé. Jag tyckte den var så där...

Härlig dag..

Publicerat: 2010-02-13 | 14:11:47 i Allmänt
Vaknar och har gigantisk blåsa på läppen som gör tokont och nackspärr. Jag sov 10 timmar och är ändå helt slut som människa. På vägen till jobbet är tunnelbanan trasig och på vägen hem är färjan trasig! Vilken härlig dag...

Tunnelbanan gick inte till den stationen jag åker till på morgonen. Det var ersättningsbussar. Det kom EN buss som alla skulle på. En kille halkade och ramlade. Ni ska inte tro att någon hjälper honom upp. Nej de springer över honom för att komma in i bussen. Vad är det för fel på folk?? Alla kan inte ha SÅ viktiga jobb så att det är värt att kliva på folk som ligger på marken. Jag kom inte med den bussen och inte nästa heller. Tredje bussen kom jag med. Jag blev inpressad mot en tröskel längst bak i bussen. Det gjorde jätte ont och jag bad de som stod i dörren och tryckte för att komma med att de skulle gå av. Ingen lyssnade. Till slut skrek jag att jag blev klämd och att de skull gå av bussdjäveln. Ingen lyssnade. I en kvart stod jag och klämdes. Jag höll nästan på att börja böla för att det gjorde ont.

På vägen hem säger busschauffören att vår färja är trasig. Jag, chauffören och en kille till försökte få tag i färjan för att få reda på när den skulle börja gå och om de hade räddningsbåten där. Killen fick tag i dem och de sa att det skulle ta 8 timmar och en räddningsbåt var på väg som skulle köra över folk. När vi kom fram till färjan gick den ändå. Den gick med en lina för den andra var tydligen av. Den var jätte sen och det tog lång tid att åka över, men jag kom hem i alla fall.

Vad är det för fel på broar? Det är ganska charmigt och mysigt att åka färja hem, men när man varje dag missar den för att det är så mycket trafik så bussen blir sen så är det inte så himla charmigt längre. 30 min varje dag 5 gånger i veckan blir 2,5 timmar per vecka och 10 timmar per månad som jag sitter och väntar på färjan. Jag kan tänka mig ganska många andra saker jag hellre gör med min tid. Tex är med Alva längre än fem minuter innan hon går och lägger sig på kvällen. 

BYGG EN BRO!

04.45 igen

Publicerat: 2010-02-11 | 05:32:46 i Allmänt
Sitter på färjan och funderar på om jag verkligen är vaken eller om det är någon hemsk mardröm att jag sitter på färjan kl 05.26. Klockan ringde 04.45. Erik har något möte på eftermiddagen idag så han hinner inte hämta Alva på dagis. Annars är det han som går upp så här tidigt. Fattar inte att han orkar!

Har jag min mamma eller pappa hemma?

Publicerat: 2010-02-08 | 22:21:03 i Allmänt
Fiskbilen kommer ganska ofta till oss. Det är som glassbilen, men med fisk istället för glass. De har ingen jobbig melodi utan kommer och knackar på och frågar om man vill köpa fisk. De kom och knackade på dörren idag. Eftersom Erik satt och läste för Alva så öppnade jag dörren.
Fiskkillen: "Hej! Har du mamma eller pappa hemma?"
Jag: "Eh.. det är jag som är mamman.."

Jag köpte ingen fisk...

Framtida pyroman?

Publicerat: 2010-02-07 | 09:43:30 i Idag sa Alva
Erik sitter och klipper bort det bruna på några växter och Alva tittar på.
Alva: "Vad händeth om man näggeth bomman i bthathkaminen och tändeth?" (Vad händer om man lägger blomman i braskaminen och tänder?)
Erik: "Det är bättre om man slänger dem i soporna.."

RSS 2.0