Vikarie

Publicerat: 2013-01-31 | 21:12:57 i Allmänt
Jag har fått en ny tjänst på jobbet. Jag ska vikariera för en kille som ska vara föräldraledig till i september. Ska bli så himla roligt! Nya system och annat ansvar. Jag kommer ha personalansvar för några riktigt duktiga killar och tjejer. Tror jag kommer lära mig massor av det här. Det som känns bra är att jag tror att jag kommer kunna tillföra en massa bra också. Hoppas bara jag kan övertyga gruppen om det också. Vet inte alls hur de är som personer. Lite nervös är jag, men det ska nog gå bra!

Vår lilla diva

Publicerat: 2013-01-30 | 20:46:53 i Idag sa Alva
Alva kommer alltid hem från dagis med en massa saker som är gjorda av olika killar på dagis.
Jag: "Ska du inte göra något till dem då?"
Alva: "Varför då?"
Jag: "Men du har ju fått en massa saker av dem nu. Då kanske de blir glada om du gör något till dem."
Alva: "Men jag får ju alla de här sakerna för att de vill att jag ska vara kär i dem."
Jag: "Jaha.. men ändå.. De skulle kanske bli glada."
Alva: "Nej. Det behövs inte."

5 dagar på förskolan

Publicerat: 2013-01-20 | 19:03:54 i Tyra
Ja, det var tydligen mer än Tyras immunförsvar klarade av. Igår fick hon feber och hon hostar lite. Idag är febern bättre, men nu på kvällen gick den upp igen. Nu börjar vabbandet igen. Det är inte något vi saknat! Lite trist att ta en paus från förskolan för Tyra också. Imorgon skulle ha varit första hela dagen efter inskolningen. Man vill ju köra på och få in henne i gruppen och att hon ska bli van att vara där varje dag.

Inskolning

Publicerat: 2013-01-17 | 11:20:57 i Tyra
Vi håller på att skola in Tyra på dagis. Hon tycker det är toppen roligt. En nackdel är ju att man ibland måste lyssna på fröknarna och sitta still i samlingen. Det är hon skitdålig på. Hennes pedagog kommer få jobba hårt med henne. Hon struntar fullständigt i vad man säger och ångar på med det hon känner för. De andra barnen blir lite irriterade på att hon inte gör som man ska. Hennes pedagog förklarar då att Tyra inte vet hur man ska göra när man har samling för hon har aldrig haft det. Då är det ok. en av kompisarna heter Odin och verkar vara en favorit för hon gick och sa "Odis" en miljon gånger igår. Odin verkar gilla henne också för han frågade om inte bebisen skulle komma idag.

Idag är fösta dagen jag lämnar henne och säger hejj då. Hon satt i pulkan och såg totalt likgiltig ut när hon vinkade. Nu sitter jag här hemma och väntar på att de ska ringa. Det verkar gå bra för jag har inte hört något än.

Alla våra djur

Publicerat: 2013-01-16 | 13:20:40 i Allmänt
Läste om alla våra djur vi haft under min uppväxt. Jag ska försöka rada upp dem här utan någon kronologisk ordning. Utan någon ordning alls faktiskt.
 
  • Gustav - Katt (Jag var typ 3 år och ville att han skulle heta Bosse..)
  • Jansson - Mus (som bet mig i fingret!) 
  •  Undulat (som brukade åka rutchkana i min lugg och sitta på mammas sked när hon åt. 
  • Plutten - katt (som var så elak och sur så alla var rädda för honom. Han hade en enligt honom jätterolig lek. Han hoppade upp på ryggen och borrade in klorna sen gled han ner för ryggen...) 
  • Tre sköldpaddor som jag inte mins namnen på. Två fick vi av min kompis som hade tröttnat på dem och en tog syster Jessica och Ida hem från deras pappa. 
  • En fågel som min syster Linda tog hem från en kompis som tröttnat 
  • En albinogroda som syster Linda tog hem från en kompis som hade tröttnat. Den var skitful. Såg ut som ett frysst kyckling lår med röda ögon. Ibland hörde man ett plask. Då hade han hoppat ur akvariumet. då blev det panik för alla var lite rädda för honom/henne.. hen?
  • En kolgroda som vi köpte som kkompis till albinogrodan. De hann knappt presentera sig för varandra innan albinon åt upp kolgrodan. Det var bara ett ben som stack ut ur munnen. Vi fick panik och min styvpappa fick komma och dra ut den där stackars kolgrodan... Den överlevde nog men jag har inget minne av vad som hände med den...
  • Nikki och Therese två undulater
  • Rödöga och Äggvita två albino hamstrar (vad är det med albinodjur och vår familj??)
  • Två marsvin.
  • Fredde - hund
  • En massa fiskar
  • Ceasar - katt
  • En kattmamma med två bebisar som syster Jessica hittade i ett källarförråd. Vi döpte dem till Morsan, Sören och Sixten. Bebisarna fick senare döpas om till Sessan och Svea efter könsbestämning. Sessan fick bo kvar hos mamma, Morsan fick flytta till Jessicas kompis mormor och Svea flyttade till Jessicas svärmor.
Vi har såklart inte haft dessa samtidigt. Men ett tag var det fler djur än människor. Ett tag hade vi tre sköldpaddor, en groda, hund katt och två marsvin samtidigt. Det var kaos! Men ganska härligt ändå. Djur är toppen att växa upp med. Man lär sig empati och ansvar. Det är såklart inte det enda sättet att lära sig det på, men ett väldigt naturligt och enkelt sätt.
 

En beställning

Publicerat: 2013-01-16 | 12:55:20 i Allmänt
Jag har fått en beställning på doptårta för 30-40 pers. Holy crap! Tänk om jag pajjar den på vägen dit. Tänk om den blir skitäcklig. Tänk om den blir skitful!! Herre gud vad har jag gett mig in på. Erik sa att han nog kommer flytta hemifrån den veckan... Skulle jag också göra. Jag brukar bli lite stressad när jag bakar tårtor. Efter varje tårta säger jag ALDRIG MER! Sen kommer nästa födelsedag i släkten och jag står där och bakar och svär igen.

Jag älskar't!!

Ceasar

Publicerat: 2013-01-15 | 20:46:31 i Allmänt
För ca tolv år sen köpte jag en katt. Jag tyckte det var dags eftersom det gått ett tag sedan vår förra katt Plutten fick somna in. Vi åkte till en kvinna som annonserat någonstans om att hon hade kattungar. När vi kom dit hade hon en svart, liten, tuffsig, vindögd kattunge som var utvecklingsstörd. Hur söt som helst. Mamma vägrade gå med på att ta hem den, så vi tog en lite gråvit kattunge som såg så korkad ut att man nästan blev tårögd. Jag betalade, stoppade in honom i buren, som jag betalat eftersom det skulle vara min katt. Sen åkte vi hem och han låg under soffan i ett par dagar innan han vågade sig ut. Vi hade ju hund också och han var väldigt nyfiken på sin nya leksak. När Ceasar väl kom ut gick han fram till Fredde, som stod och åt, och fräste. Fredde tyckte det var lite otrevligt och uppfostade honom där och då lite hårdhänt. Ceasar gjorde inte om det igen.
 
Ett par månader åkte jag ut och reste i fyra månader. Mamma fick ta hand om katten. När jag kom hem möttes jag i dörren av en enorm gråvit katt!! Han hade blivit helt sjukt stor. Han är den största katten jag någonsin sett i verkligheten. Han var inte längre min katt. Det var bara mamma som dög!
 
Nu finns han inte mer. Han somnade ikväll. Alva är helt knäckt och grät och grät igår och ville ringa och säga hej då till Ceasar. Jag förklarade att det inte gick att ringa till en katt. Då ville hon göra en present till honom, som till faraonerna i Egypten. Jag sa att hon kunde göra en present till mormor som mormor kunde plocka fram när hon ville tänka på Ceasar.
 
Jag fasar för dagen då Sigge ska somna in.
 
Ceasar. Snodd av syster Ida.
 

Ja eller nej? Hur svårt kan det vara?

Publicerat: 2013-01-15 | 20:28:00 i Tyra
Jag: "Är du mätt Tyra?"
Tyra: "Näää."
Jag: "Är du klar?"
Tyra: "Nää."
Jag: "Ska du ha mer mat?"
Tyra: "Nää."
Jag: "OK..? Då tar jag bort tallriken..?"
Tyra: "NÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!"
Jag: "Ok..."

Skrytbygge

Publicerat: 2013-01-13 | 09:38:27 i
Jag satt och läste en artikel i aftonbladet om att de hittat en crupp av galaxer. En så kallad kvasargrupp. Den är helt enorm tydligen och det skulle ta 4miljarder år att åka förbi hela kvasargruppen om man kan resa i ljusets hastighet. Jag berättade det för Erik och sa att jag har så svårt att förställa mig den typen av saker. Något så stort. Sen kommer jag hela tiden in på tanken på universums storlek. Oändligt. Inget kan vara oändligt. Om manåker tillslutet kommer man tillbaka till början då, eller? Eriks kommentar till det hela var:
Erik: " Jag tycker det är så onödigt att något är så stort. Varför ska det vara det? Känns som värsta skrytbygget."

Två komplimanger på en dag

Publicerat: 2013-01-12 | 18:56:00 i Idag sa Alva
Alva: "Känn på min muskler pappa!"
Erik: "Oj! Vilka kulor! Känn på mammas muskler då."
Alva: "Ok, mamma får jag känna på dina muskler en gång?"
Jag:  " Ja här." Jag spände allt jag kunde för jag vill ju inte verka svag inför min dotter.
Alva: "Oj! Vilka kanonkulor!!"
 
Sjukt stark mamma!
 
Vi var på affären och Alva tittar på löpsedeln som pryds av Prinsessan Madeleine.
Alva: "Det ser ut som att du är med i tidningen mamma."
 
prinsessan mamma.

Cindy

Publicerat: 2013-01-10 | 19:25:00 i Allmänt
Min svägerska Åsa kommenterade namnet på träningspasset i förra inlägget . De flesta passen har olika typer av tjejnamn. Vissa töntigare än andra. Grundaren till träningsformen Crossfit förklarar det så här:
 
 “I want to explain the workout once and then give it a name.  I thought that anything that left you flat on your back, looking up at the sky asking ‘what just happened to me?’ deserved a females name.  Workouts are just like storms, they wreak havoc on towns.”  Coach Glassman
 
“Angie”
100 Pull-ups
100 Push-ups
100 Sit-ups
100 Squats
For Time – Complete all reps of each exercise before moving to the next.
 
En variant av den här gjorde vi förra veckan. Fast vi delade allt i 2 så vi gjorde 50 av allt men två varv.Tur det annars hade jag aldrig kommit förbi pullups...
 
 
 

Stark som få

Publicerat: 2013-01-09 | 19:40:34 i
I dag gjorde jag riktigt bra ifrån mig. Passet hette Cindy och bestod av:
5 st pull ups (hänga i en stång och dra sig upp så hakan är över stången som för min del görs med ena foten i ett gummiband som tar bort 30 kg)
10 push ups (armhävningar som för min del görs på knä)
15 squats (knäböj)

Dessa övningar görs i en amrap. As many reps as possible på en given tid. Vi fick 20 minuter på oss. Jag gjorde nästan 12 varv. Det saknades 9 squats.

Jag börjar känna hårda saker under fluffet på benen och armarna. Erik påstår att det är något som kallas muskler...?

nyvaken och stel

Publicerat: 2013-01-08 | 14:13:54 i Idag sa Alva
Alva och Erik tittar på Scooby Doo. Plötsligt vaknar ett piratspöke och börjar jaga den fega killen.
Erik: "Oj, vilken tur att piratspöket inte var så snabbt!"
Alva: "Meh! Den har ju precis vaknat. Det är väl klart att den är lite stel då."

ibland undrar man...

Publicerat: 2013-01-06 | 19:07:04 i
Vi satt i bilen hela familjen.
Alva: "Har ni tänkt på att vi har sex stycken fönster i vardagsrummet eller?"
Erik: "Eh.. nej."
Alva: "För jag har ju mustasch ju." Hon håller upp ett tygband på överläppen.
Erik: "Jaha. Då så..?"
Alva: "Just det!"

Mina armar är obrukbara

Publicerat: 2013-01-04 | 20:36:00 i Allmänt
Herre gud vilka träningsdagar jag har haft nu. Först gjorde jag lite fitness spel på PS3:an, sen sprang jag och tränade på mammas jobb. Sen körde jag första passed på mitt gym efter juluppehållet och idag andra passet på gymmet. Det har varit grymt kul och jag känner att jag behövde det efter alla godsaker under julen. Men armarna är snudd på obrukbara idag.

I onsdags fick vi köra ett arm-dödar pass. Vi fick göra 50 pullups (hänga i en stång och häva sig upp så hakan är över stången), 50 armhävningar, 50 situps och 50 squats (knäböj). Detta skulle göras 2 gånger på 25 minuter. Jag klarade inte riktigt hela sista varvet. Jag hade hälften av situpsen och alla 50 squats kvar. Jäkligt irriterande. Jag hade hjälp av ett gummiband att ha foten i på pullups. Annars klarar jag nog inte en enda tror jag.

Idag fick göra 15 situps, 15 ring dips och ro 15 kcal. Vi skulle göra så många varv som möjligt på 20 minuter. Jag gjorde 6 hela varv + 13 situps. Jag känner att jag blir starkare och starkare hela tiden. Det gör ju att det blir så mycket mer roligt.

När jag var ute och sprang på nyårsafton sprang jag 5,7 km med 3 st pauser á 1 min utspritt. Det tog mig 40 minuter. Det tyckte jag var ganska bra för att vara mig som hatar att springa. Ska försöka komma ut imorgon också och se hur det går då.

RSS 2.0