Nyårsafton

Publicerat: 2009-12-30 | 21:35:38 i Allmänt
Imorgon kommer syster Jessica och hennes Roger och lilla Adam. Alva är jätteglad! Hon har blivit lite bossig med Adam för hon märker att han gör allt hon säger. Man får hålla ett litet öga på dem så hon inte är taskig. Undra hur länge hon kommer att kunna köra med honom innan han tröttnar?

Hoppas de kommer ihåg att ta med pulka så vi kan åka lite med Adam och Alva. Vi har jättebra gravkullar här på ön där man kan åka. De ligger i en ko/fårhage men nu när det är kallt är de hemma på gården och barnen kan åka på kullarna. Undra vad de gamla vikingarna skulle säga om de visste att på sommaren går det kossor och får och bajsar på deras gravar och på vintern åker barnen pulka. Tur att det inte är Indiangravar. Efter ett antal skräckfilmer om det har man ju lärt sig att man ska hålla sig unden från dem... Undra varför det inte finns ngåra svenska filmer om spökande vikingar. Jag kan se en gråtande, snorig Helena Bergström skrämmas av ett vikingspöke.. eller kanske inte..

Top 10 2009

Publicerat: 2009-12-30 | 21:22:16 i Allmänt
Vilket skit år det har varit. Känns som att många håller med. En massa kändisar som dött och inget roligt har hänt. Därför vill jag belysa några bra saker som hände 2009 i mitt liv.
Nr1 Världens bästa mamma fyllde 50 och vi hade en riktig brakfest!
Nr 2 Världens bästa tjej fyllde 2 år
Nr 3 En vän fyllde 30. Även hon hade brakfest och jag och Erik hade barnvakt och bodde på hotell.
Nr 4 Vi hittade en jättemysig strand här på ön som vi förhoppningsvis kommer att besöka oftare sommaren 2010.
Nr 5 Vi var i Turkiet
N 6 Jag fyllde 30. Jag hade tyvärr inge brakfest med jag fick en rackarns massa fina presenter. Så mycket fint att jag hade inget kvar att önska mig i julklapp!
Nr 7 Det blev en vit jul för en gångs skull.
Nr 8 Att se hur kul Alva tyckte det var med allt som hade med Julen att göra. Klä granen, äta julmat, öppna paket, hälsa på alla snälla släktingar.
Nr 9 Jag har haft möjlighet att plugga. När den här kursen är slut kommer jag ha 15 högskolepoäng. I den här farten har jag säkert en hel fil kand lagom till pensionen.
Nr 10 Jag har gått ner 6kg och har bara 3 kvar till målvikten (har haft 3kg kvar i 3 månader nu, men ändå!)

Det är ju en dag kvar så det kanske händer något helt otroligt roligt imorgon. Vi får väl se som Alva brukar säga!

Nyårsmiddag

Publicerat: 2009-12-27 | 14:43:35 i Allmänt
När Julstressen lagt sig kommer prestationspngesten över nyårs middagen. Det är förmodligen bara jag som har den pressen på mig själv. Men jag tycker det är kul att hitta recept och komponera ihop middagar, eller mest efterrätter... Har dessa alternativ:

Förrätt: Rostade rödbetor med getost, pinjenötter och ruccola
Huvudrätt: Alt 1 Lammstek med massa örter och grönsaker. Alt 2 bacon lindad oxfilé. Båda låter super gott och Erik är likgiltig.
Dessert: Alt 1 Äppelfras i glas. Bryn havregryn, farinsocker och kardemumma och jag tänkte slänga i lite hackade hasselnötter också. Varva det med hårt vispad kelda vaniljsås i ett glas. Alt 2 Kaffe och valnöts mousse serverat med choklad bit.

Vad tror ni? Jag tror mest på alternativ 1 för både huvudrätt och dessert.

Nu blev jag hungrig...

Julklappar

Publicerat: 2009-12-25 | 13:18:37 i Allmänt

Herre gud! Nästa år ska vi bara köpa något som Alva kan få på morgonen som hon kan leka med tills det är dags att åka till släkten. Sen kan man sätta in pengar på hennes fond. Det är helt löjligt hur mycket leksaker hon fick i år. Favoriterna är:

  • En långtradare med tre släp och bilar på varje släp.
  • Kaffe serivs.
  • Kassa apparat med ett tillhörande Amex kort och mynt.
  • en korg som ä rproppfull med mat som hon kan handla.
  • Hopprep
  • pulka
  • någon sorts lera med tillbehör

Dessa klappar har det lekts med hysteriskt osammanhängande i två minutersperioder hela dagen. Utom pulkan, den har vi lekt med en ganska lång stund idag. Vår tomt lutar lite så vi kan springa och dra pulkan upp och ner för backen. Hur jobbigt som helst att dra en 13kg tung unge uppför i kramsnö!! Det gjorde ju att jag förtjänade att äta upp min julklapp från svärmor. Jag fick jättefin choklad från Venus choklad i Askersund. http://www.venuschoklad.se/


Vilken kärleksfull gåva

Publicerat: 2009-12-23 | 22:14:04 i Idag sa Alva
Alva håller på och flamsar när hon ska byta om till pyjamas och gå och lägga sig. Erik sitter i hennes säng och jag sitter på golven i hennes rum. Hon lägger en låtsas julklapp i mitt knä.
Alva: "Thå, du fåth öppna din junkapp nuuu." (Du får öppna din julklapp nu)
Jag: "Åh! Tack så mycket!" Jag låtsas öppna julklappen.
Jag: "Åh vilken fin! Vad är det för något?"
Alva: "De e en fith." (Det är en fis)
Erik: "AHAHAHAHAHAHA!!! Ga du mamma en fis i julklapp?!?!?"
Alva: "En thiktig fith!" (En riktig fis)
Jag: "Ahaa..tack... sätt på dig pyjamasen nu så du kommer i säng..."
Erik: "AAAHAHAHAHHA!!! Du fick en fis!

Granen är klädd

Publicerat: 2009-12-23 | 22:07:59 i Allmänt
Nu luktar det gran här hemma. Hur mysigt som helst. Erik köpte en på vägen hem från jobbet igår. Den kostade 350kr! Svindyrt, men den var fin. När han kom lite närmre hem såg han ett ställe som sålde granar för 190kr.. betyder det att vår gran har dubblet så bra kvalité? Kommer den hålla ända till påsk nu?

Hur rubricerar man den här konversationen?

Publicerat: 2009-12-21 | 21:12:00 i Idag sa Alva
Alva sitter och bajsar. Hon har inte bajsat på några dagar så hon har en rejäl laddning på gång. Jag sitter på en pall och håller henne sällskap. Hon klämmer som en galning.
Alva: "Oj! Den va nång nång nång. Titta mamma! Den va thå häth nång!" (Oj! Den var lång lång lång. Titta mamma! Den var så här lång (Alva gestikulerar och visar med handen hur lång bajskorven var))
Jag: "Jaha, oj var den så lång?"
Alva: Ja titta mamma!"
Jag: "Nej, jag behöver inte titta.."
Alva klämmer igen.
Alva: "Den va inte nång. Den va kort å niten." (Den var inte lång, den var kort och liten.)
Jag: "Jasså var den."
Alva: "Inte nika nång thom Vonne. Hon e nång upp ting taket!" (Inte lika lång som Vonne. Hon är lång upp till taket!)

Vonne är Alvas dagis fröken. Hon är ganska lång.

Stress och panik!

Publicerat: 2009-12-19 | 09:41:13 i Allmänt
Ska bege mig in till stan och sätta mig på ett fik och plugga idag. Hoppas att jag hinner färdigt. Jag hatar att vara så här sent ute. Igår skissade jag lite på projekt uppgiften också. Man ska välja två flöden att skriva om och det ska inkludera leverantör, vårt företag och kunden. Jag skulle vilja skriva om tre flöden men jag kommer nog inte hinna det. Projektuppgiften ska vara inne den 11/1-10, så idag ska jag fokusera på inlämningsuppgiften och skriva om bla e-logistik i förhållande till process synsätt och informationsteknik. Vet inte alls vad det är, men jag får hitta på något.

Vad är en julfest i värtahamnen?

Publicerat: 2009-12-18 | 21:16:00 i Allmänt
Nä, jag tog mig i kragen och åkte hem för att plugga. Hemma möttes jag av ett litet monster på två år som visst skulle dra ut lpåsakanen ur garderoben (förlåt det var tydligen inte lakan utan en hoppborg..),  som inte alls skulle ha välling och inte skulle borsta tänderna och inte ta på blöjan och inte ta på pyjamas och inte lägga sig och sova.

Julfest.... bråka med trottsbarn... känns som att jag valde fel!

Kluven

Publicerat: 2009-12-17 | 20:42:21 i Allmänt
Jag är väldigt kluven. Imorgon är det julfest på jobbet. Jag har planerat att gå och har förvarnat mamma om att jag ska sova där så jag slipper ta mig hem i snökaoset. Igår fick jag dock reda på att deadline för sista inlämningen i kursen är på måndag morgon istället för på onsdag och jag har inte ens en aning om vad frågorna handlar om. Det känns som slöseri med tid att festa bort en hel kväll och sen slöa bort en halv dag, när jag igentligen skulle behöva plugga. Jag satt tre timmar igår och letade i böcker, föreläsningar och bilagor, men fattar fortfarande inte vad de är ute efter. Vi har ett forum där vi kan kommunicera med andra studenter och lärarna så jag postade en fråga där. Vi får se om jag fått något svar.

Ibland låser man fast sig i att man inte fattar så man ser inte vad det möjligtvis kan vara. Man hittar bara saker som det inte kan vara. Får man bara en knuff i rätt riktning så brukar det lösa sig.. hängde ni med på det resonemanget eller?

Men det skulle ju vara väldigt roligt. Erik berättade om en kille på deras julfest som stoppade in huvudet under tröjan på en tjej och gnuggade ansiktet mot henne bröst. Sen stack han upp huvudet genom halsöppningen på hennes top. Om något liknande skulle hända på vår julfest och jag missar det skulle jag ångra mig för all evighet! Julfester med jobbet brukar ju innebära en del skandaler. Jag tror vi är runt 1300 anställda så någon måste ju ställa till med något. Jag kanske ska sätta igång med pluggandet nu så jag har en chans att se eventuellt tuttgnugg imorgon.

Ett stort fel har begåtts!

Publicerat: 2009-12-16 | 20:31:55 i Allmänt
Jaha, när jag kom hem idag såg adventsljusstaken inte riktigt klok ut! Nu vet man ju inte alls vilken advent det är. Det är ju helt huller om buller. Har ni sett en adventsljusstake som ser ut så här innan jul?? Efter jul kan man låta ljusen brinna ner och sätta dit nya. Ljusen ska ju symbolisera ett mått på hur länge man har väntat på jul och hur lång tid det är kvar till jul. Här skulle det kunna vara jul precis när som helst. Jag tycker det är fel! Nästa år får jag hålla bättre vakt och blåsa ut ljusen..


Världens sötaste!!

Publicerat: 2009-12-16 | 20:20:48 i Allmänt
Har tittat på den flera gånger nu. Hur söt är den inte?


Den årliga diskussionen

Publicerat: 2009-12-13 | 20:48:41 i Allmänt
Erik och jag har lite olika åsikter om hur man eldar adventsljusen. Han tycker att man låter dem brinna och om de tar slut så sätter man dit ett nytt. Jag tycker att det då inte syns vilket advent man väntat längst på eftersom tredje ljuset kan vara kortare än första ljuset. Det blir fel helt enkelt. Han tänder ljusen och jag blåser ut dem. Den här diskussionen har vi haft varje år och varje år skrattar han åt mig när jag blir upprörd över att han vill förstöra adventsljusstaken. Snacka om I-landsproblem!

Så är ska det ju se ut!




Ibland är en macka bara en macka

Publicerat: 2009-12-13 | 20:10:29 i Idag sa Alva
Vi åker bil på väg hem från en lekstund med Adam. Alva är ganska trött, hungrig och därför också väldigt grinig! Hon äter en macka. Plötsligt är den formad lite som en pistol.
Alva: "Pio pio!"
Erik: "Oj, det är nästam som starwars!" I ett försök att göra henne på bar humör för Alva är helt galen i starwars fast hon inte har en aning om vad det är.
Alva: "Nä, de batha en macka." (Nä, det är bara en macka.)
Jag: "Bra försök..."

Sagorna blir långa

Publicerat: 2009-12-09 | 20:28:49 i Idag sa Alva
Erik läser en saga för Alva när hon dricker välling.
Erik: "...på sommaren har han en väst med många fickor som är bra att ha mobiltelefon, nycklar och pengar i."
Alva: "Men va hath an däth?" (Men vad har han där?)
Erik: "Ett block."
Alva: "Vathföth då?" (Varför då?)
Erik: "Så han kan skriva."
Alva: "Men vath e pennona?" (Men var är pennorna?)
Erik: "De är i andra fickan."
Alva: "Vathföth då?" (Varför då?)
Erik svarar in och fortsätter läsa.
Erik: "Halvan är en skicklig busschaufför."
Alva: "Vathföth thtåth de en buth däth?" (Varför står det en buss där?)
Erik: "Men, det handlar ju om en buss."
Alva: "Men vathföth ståth de tåå buthath där?" (Varför står det två bussar där?)
Erik: "De är väl på bussgaraget."

And so on and so on and so on genom hela boken!

RSS 2.0