Kanske ska bli hemmafru

Publicerat: 2013-04-28 | 13:13:54 i
Alva har precis blivit feberfri efter en veckas feber. Då avlöser Erik henne och blir förkyld med feber. Nu när jag skulle lägga Tyra efter lunchen kändes hon varm... Jag kanske bara ska säga upp mig från jobbet och bli hemmafru så jag kan ta hand om alla som är sjuka hela tiden.

Hoppas inte Erik och Tyra får så där hög och långvarig feber som Alva. Det var ingen lek för stackars Alva.

Redo för vårruset!

Publicerat: 2013-04-27 | 21:23:30 i
Eftersom jag vabbade igår kunde jag inte träna, så jag drog ut och sprang idag. Hade på mig ett par tights från H&M. Helt värdelösa. Tighta, men lösa ändå. De åkte ner så jag fick hängrumpa (mer än vanligt alltså) och längst ner sitter det en dragkedja som hamnade innanför skorna hela tiden. Kommer inte ha dem mer. Förhoppningsvis kan man börja ha korta tights snart. Det har jag några som jag tror är skitbra.

Hur som helst så sprang jag 5km på 35 minuter så jag är redo för vårruset. Hoppas jag kan slipa lite på tiden bara. Jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv kunnat springa 5km utan uppehåll så jag år grymt nöjd som det är... men det går ju alltid att bli bättre. Jag gick faktiskt i två korta men vidriga backar. Nästa gång får jag försöka springa i dem också. Den ena är mentalt skidsvår. Jag vet inte varför, men jag kan inte se mig själv springa upp för den...

Dagens skryt!

Publicerat: 2013-04-24 | 13:43:23 i
Pga sjukt dålig arm-Ben koordination och ett halvrackigt bäcken har jag inte kunnat göra en enda double under (hoppa hopprep och snurra repet två varv på varje hopp). Förra veckan lyckades jag med min första double under någonsin. I hela mitt liv! Senare samma vecka gjorde jag sex stycken. Idag gjorde jag TIO! Skam den som ger sig!

Sjukling

Publicerat: 2013-04-24 | 05:49:19 i
Tyra var snorig hela helgen så vi varnade gästerna, som var bjudna till Alvas kalas och sa att de som ville ta risken fick gärna komma ändå. Hon piggnade till lite under kalaset och var ute och lekte. På kvällen när det var dags att lägga Alva upptäckte vi att hon hade feber helt plötsligt. Vi fattade ingenting. Det var ju Tyra som var på väg att bli sjuk!

Inatt hade Alva 40,8 i temp. Det kändes inte ok... Eftersom hon är sjuk får hon sova med mig i vår säng. Det är inte så lätt! Hon yrar hela nätterna! Igår letade hon efter några kulor hela natten och inatt bråkade hon med Tyra. Det är syskonkärlek på hög nivå. Att till och med i feberyran bråka med syrran!


Alva: "Nej, Tyra. Nej! Men sluta Tyra, jag vill inte.... ok men bara en.."

Lite senare: "Aj, aj Tyra sluta!"

Lite senare: "Nej, jag måste vila den här."
Jag: "Vilken då?"
Alva: "Den här. Jag har lekt så mycket med den så den är så trött." Hon håller upp sitt ben, pekar på det och lägger försiktigt ner det igen.

Jag hoppas verkligen att hon kryar på sig nu och att det här var den värsta natten.

grymma drömmar

Publicerat: 2013-04-20 | 19:15:29 i
Jag fick mammas recept på drömmar. Jag och Alva bakade dem idag. De blev ååååå goda! Jag paxar hennes receptbok när hon dör. Jag sa till henne idag att om jag inte får den när hon dör så tänker inte jag gå på hennes begravning. Så nu är det marsch pannkaka till advokaten och skriva testamente!

Lilla skruttfia

Publicerat: 2013-04-19 | 05:47:35 i
Igår fyllde Alva 6 år. Hon är så stor, men ändå så liten. Vi måste fortfarande säga god natt min älskade fyraåriga skatt, för hon tyckte så mycket om att bara fyra. Men det är bara då för annars är hon faktiskt en stor tjej!

På söndag blir det kalas för släkten. Der ska bli kul. Det är många som kanske kommer, så det kan bli hur många som helst. Men om alla de inte kommer så blir vi bara några stycken. Får baka och förbereda oss på kaos, så blir det bra. Vet fortfarande inte vad jag ska baka. En tårta och ett lite nyttigare alternativ. Men sen då? Det kanske blir köpekakor. Vill inte be mamma göra drömmar den här gången. Hon har fullt upp med att vara flytthjälp till systrarna som flyttar den här veckan. Jag och Alva kanske kan testa att baka drömmar... de brukar inte bli så bra när jag gör dem.

Var det mitt undermedvetna som ville säga något?

Publicerat: 2013-04-17 | 10:39:48 i
Vår varmvattenberedare har gått sönder så vi har inget varmvatten. Jag duschar på gymmet och på jobbet. Igår skulle jag duscha på jobbet. Eftersom jag ändå måste släpa på en massa grejer så stoppade jag ner träningskläder så jag kunde springa på lunchen. Strax innan lunch kom jag på att jag hade packat ner inneskorna så jag kunde inte springa. Fine! Tänkte jag. Jag kunde gå ner i jobbets gym på lunchen då. Men det gick inte heller för jag hade ett möte som drog ut på tiden så jag hade inte tid. Fine! Tänkte jag. Jag går ner efter jobbet då. Och det gjorde jag, men då upptäckte jag att jag glömt att packa ner träningsbrallor! Det blev helt enkelt ingen träning igår. Men jag fick duscha i alla fall och det var ju skönt.

Parkering

Publicerat: 2013-04-11 | 09:44:57 i
Vi ställer bilen på en infartsparkering varje dag. Under vintern har det varit lite svårt att hitta plats. Jag har trott att det berodde på att det låg snö på marken och att folk då inte såg strecken som visar gränserna för parkeringsrutan. Jag kan säga att jag hade fel! Snön är borta och strecken syns, men folk parkerar som om de körde skördetröskor! "Åh titta! Där är det två platser lediga, om jag parkerar mitt i får jag plats med min Renault Clio!"

Jag hoppas de trampar på lego när de kommer hem!

Netflix i mobilen!

Publicerat: 2013-04-10 | 09:44:47 i
Vi har Netflix hemma på TV'n och det har funkat rätt så bra. Nu har jag skaffat det på mobilen. Superbra eftersom man loggar in med samma konto. Ett konto till samtliga enheter i familjen! Vi har ju ett par timmars restid per vecka och morse märkte jag att enkel resa från färjan in till t-banan är exakt lika långt som ett avsnitt av en serie. Perfekt! Nu kan jag titta på alla serier som Erik inte vill titta på.

Idag var dagen

Publicerat: 2013-04-04 | 18:17:11 i
Jag åt lunch med pappa idag. Helt odramatiskt och trevligt. Inte stelt, utan bara trevligt. Han ville gärna ses igen och det vill jag också. Det känns bra.

RSS 2.0