Desperate housewife

Publicerat: 2011-09-27 | 09:37:45 i Allmänt

Börjar känna mig som en av kvinnorna på Wisteria lane. En housewife. Kanske inte utseendemässigt, men jag har fixat middag varje dag utom en sen Erik började jobba. Det är riktigt bra för att vara mig. Mina systrar brukade säga att jag måste träffa någon som kan laga mat, annars skulle mina barn svälta ihjäl. IN YOUR FACE!



Här kommer bildbevis på en av middagarna. Lax på en bädd av spenat, rödbetor och fetaost med lite valnötter sprinklat (kan man sprinkla valnötter?) över.


Vilda sköldpaddor

Publicerat: 2011-09-22 | 15:54:45 i Idag sa Alva
Alva har en leksakssköldpadda som hon lekte med i poolen i somras. Nu leker hon med den inne. För några dagar sen hade hon den med sig i bilen. 
Alva: "Vitht finnth de shöngdpaddoth i Thvethe. (Visst finns det sköldpaddor i Sverige.)
Jag: "Nej, inte vilda sköldpaddor."
Alva: "Nä, men kanske inte thå vingda pthethith, men thånna thom thimmath nungt å föthiktit. Thå häth." (Nä, men kanske inte så vilda precis, men sånna som simmar lungt och försiktigt. Så här) Alva visar hur man simmar lungt och försiktigt med armarna.

Eriks nya grej

Publicerat: 2011-09-19 | 09:52:42 i Allmänt
I våras planterade Erik chilifrön som vuxit upp till stora plantor. De har inte fått frukt än och jag vet inte om det kommer något i år. De ska kunna övervintra om man ställer de svalt så vi får se nästa år. Nu är det orkidéer som gäller.

Vi har fått två orkidéer och Erik har köpt två. Det är de första blommorna vi har sen vi fick luddlöss på alla våra växter och var tvugna att kasta dem. Erik verkar väldigt gärna vilja att dessa ska klara sig så han har läst på om dem på nätet. En gång i veckan dränker han dem med orkidénäring och han har noga valt ut ställen där de kan stå och trivas. En tappade blommorna väldigt fort och det läste han sig till att den kan ha blivit för kall. Den fick snabbt en ny plats och trivs mycket bättre nu.

En orkidé Erik köpte häromdagen är blå och asball! Har aldrig sett blå orkidéer förr. Tur att jag har Erik, annars skulle jag bara ha bruna krispiga växter hemma...


Första vardagen

Publicerat: 2011-09-19 | 09:41:37 i Allmänt
Idag jobbar Erik och Alva går på dagis. Nu är vi tillbaka i vardagen. Tyra sover och jag sitter och funderar på vad man ska hitta på en regnig dag som denna. Ska nog ta det lite lugnt och njuta av tystnaden. Man vet ju aldrig hur länge den varar. Planen var att åka till Vällingby för att köpa mig lite kläder i min nya, lite mer "generösa", storlek, till ett möte jag ska på imorgon. Vädret satte stopp för det. Jag går inte ut mer än nödvändigt i det här regnvädret.

Dagar som denna är man glad att man inte har hund! Fast katten är inte så rolig när det spöregnar heller. Han blir sur och grinig och går och tittar på en som att man är världens elakaste katt-plågare som gör så han blir blöt. Förlåt ers höghet! Köp ett paraply om du inte vill bli blöt. Nähe nä du har inga tummar nej så du kan inte hålla i ett paraply. Livet är hårt ibland kisse.

En trädkoja som håller även för mamma

Publicerat: 2011-09-16 | 20:54:26 i Idag sa Alva
Erik och Alva har byggt en trädkoja. Jag var ute och tittade på den och klättrade upp i den. Sen gick vi in till Erik som lagade mat.
Alva: "Pappa, pappa! Mamma knättthade upp tthädkojan och den thpthack inte!" (Pappa, pappa! Mamma klättrade upp i trädkojan och den sprack inte")
Erik: "Oj, ja då håller den nog för det mesta!" Han tittar på mig och flinar.
Jag: "MEH!"


Ju längre bort desto bättre

Publicerat: 2011-09-11 | 11:35:53 i Idag sa Alva
Alva och Farbror Robert gick till affären för att köpa kanelbule till Alva.
Alva: "Nu e vi jättenångt ifthån pappa å de e the bäthta!" (Nu är vi jättelångt ifrån pappa och det är det bästa!)

Bullandö glassfabrik

Publicerat: 2011-09-11 | 11:27:05 i Allmänt
Vi var på Bullandö igår och hälsade på farbror Robert. Då passade vi på att gå till Bullandö Marina och äta glass på Bullandö glassfabrik, som gör Italiens glass. Holy Crap vilken god glass! Det kan vara så att jag måste flytta till Bullandö eller så får jag övertala dem att köpa Adelsö Krog och öppna glassbaren där istället. Jag tog hasselnöt, blåbär och creme caramel. Blåbär var kanske den godaste glassen jag ätit!




Mamma är inte så viktig

Publicerat: 2011-09-09 | 20:01:38 i Idag sa Alva
Alva håller en bandyklubba mot mitt huvud.
Alva: "De häth r rn motoththåg. Bttthhhhhh." (Det här är en motorsåg. Bzzzz.)
Jag: "Meh! Ska du såga mig i huvudet?"
Alva: "Aa hahahah!" (Ja hahaha!)
Jag: "Men då dör ju jag! Då har du ingen mamma kvar sen."
Alva: "Nä, men ja neketh metht me pappa ändå." (Nej, men jag leker mest med pappa ändå.)

Jaså det säger han..?

Publicerat: 2011-09-06 | 19:30:12 i Idag sa Alva
Jag och Alva åt lunch.
Alva: "Nä mern, vicken knant maja ja e! Ja tappade mat." (Nej men, vilken klant maja jag är! Jag tappade mat.)
Jag: "Jaha gjorde du."
Alva: "Kan ja få en thethvett tack?" (Kan jag få en servett tack?)
Jag: "Ja visst. Här"
Alva: "De e nog bätht att du ockthå tath en fö du e en knadd maja!" (Det är bäst att du också tar en för du är en kladd maja!)
Jag: "HAHAHAHA! Tycker du det?"
Alva: "De ha pappa thakt i angafang." (Det har pappa sagt i alla fall.)
Jag: "Jaså du det har han? Ja då är det väl bäst att jag tar en då..."

Härlig Italiensk middag

Publicerat: 2011-09-03 | 22:07:50 i Allmänt
Eftersom vi väldigt gärna hade firat bröllopsdagen i Verona lagade vi Italiensk mat till middag. Det blev:
-- Caprese med röda och gula plommontomater, mozzarella, basilika, olivolja och flingsalt.
-- Kycklingfilé fylld med parmaskinka och salvia med tomatrisotto till.
-- Persikor med fyllning gjord på mandelbeskvier och kakao som servveras med glass och hemmagjord chokladsås.

Skulle kunna ha varit romantisk om det inte var för att vi satt i mjukisbrallor, jag ammade, det låg amningskupor på bordet, Tyra gnällde genom hela middagen. Det är tur att vi inte är så höga förväntningar på dagar som denna!

Ett år sen...

Publicerat: 2011-09-03 | 14:03:05 i Allmänt
... vi var i Verona med många av våra nära och kära. Hade varit kul att fira ettårsdagen i Verona. Vi får nöja oss med att med läckande bröst, bebisskrik och en fyraårings babbel, äta en "romantisk" tre rätters Italiensk middag här hemma.



IKEA.. Endast de starkaste överlever!

Publicerat: 2011-09-01 | 11:49:28 i Allmänt

Vi tog en tripp till IKEA igår. Jag lånade nämligen en så otroligt skön kudde av svärmor när vi var hos henne och Bertil i helgen. Jag ville också ha en. Vi åkte så vi kom dit lagom till lunch. Det var ju vardag så vi trodde vi skulle vara ganska ensamma där. Vi räknade inte med att varenda föräldrarledig människa skulle vara där och äta lunch samtidigt! Till och med Alva tyckte att det var för livligt i resturangen och tyckte att vi kunde ha ätit på Mc Donalds som hon såg på vägen. Jag kunde bara hålla med...

Vi skulle som sagt köpa en kudde... ENDAST en kudde... Vi kom hem med:
Stearinljus
Två kuddar
härtformad iskubsform
4 st örngott
En skoförvaringsgrej till garderoben (jag får inte ha en egen garderob till mina skor längre..)
2 st toalettborstar
2 st storpack med servetter
2st fodral till kuddarna
hängare att hänga på dörren
citruspress
4 st smörknivar
10 st handdukar
tvålpump
4 st klappstolar

det är tur att man inte är där så ofta!


RSS 2.0