Testa från mobilen

Publicerat: 2011-11-29 | 22:33:46 i Allmänt
Har försökt skriva inlägg från mobilen utan att lyckas. Nu tror jag att det funkar. Vore smidigt eftersom jag aldrig använder datorn längre. Surfar nästan bara på mobilen.

Alva blev vansinnig!

Publicerat: 2011-11-28 | 21:11:33 i Idag sa Alva
Vi blev hungriga när vi var på julmarknad och gick till ett fik i närheten. Tyra behövde en ny blöja och Alva följde med för att hjälpa till.
Alva: "Jaha, här har de inte stängt locket på toaletten."
Jag: "Nej, det har de inte."
Alva: "Tänker de inte på att någon kan komma och byta blöja på en bebis och att en storasyster vill följa med och hjälpa till och storasystern vill stå på toaletten när hon hjälper till att byta blöja?"
Jag: "Nej, det verkar de inte tänka på."
Alva: "Ååååhhh! Jag blir vansinnig på sånna människor!"

Gammeljul

Publicerat: 2011-11-28 | 21:06:05 i Allmänt
I helgen var vi hos Alvas farmor. Det var mysigt, men blåsigt. Alva och Tyra tyckte det var toppen och Alva blev som vanligt ledsen när vi åkte därifrån.

På lördagen åkte vi till Vadstena för att gå på gammeljul på Vadstena slott. Förväntningarna var höga så vi blev lite besvikna. Erik och Ingegerd har inte varit där på många år och det verkar som att det har blivit lite mindre sen de var där sist. Det var inte alls stort. De spelade ingen julmusik och ingen snö låg det på backen. Julstämningen existerade inte. Hade det inte varit för alla tomtar som såldes på marknaden hade det kunnat vara en vanlig marknad. Nästa år får vi ta en annan eller Medevi igen. Den var mysig!

Erik bodde nära slottet när han var liten och de brukade leka i ett av kanontornen. Det är säkert 10 meter i takhöjd och kanongluggarna är nästan ända uppe vid taket. Där uppe kröp de omkring och mitt i taket hängde ett rep som de svingade sig i mellan gluggarna. DJÄVLA SKITUNGAR! Fatta om de hade ramlat ner på stengolvet! Jag har god lust att ge han utegångsförbud, men det känns lite preskriberat och inte riktigt mitt jobb.


i kanontornet som syns närmast lekte Erik och hans kompisar.


Så här ser det ut inne i ett av de andra kanontornen när det är Julmarknad. Gluggarna är högre upp än vad det ser ut som.

Härlig dag

Publicerat: 2011-11-24 | 10:06:22 i Allmänt

Gårdagen innehöll:

Oplanerad ledighet för Alva pga försovning.

Lång mysstund under filten i soffan med Alva eftersom Tyra helt plötsligt sov ca en hel timme på förmiddagen.

Tyra lärde sig rulla från rygg till mage ordentligt. Hon har gjort det två gånger förut, men nu rullar hon som en galning och ligger inte kvar på samma ställe många sekunder.

Tyra lärde sig att ta tag i sina fötter.

Tyra åt en portion med gröt och ingen bröstmjölk till lunch. Hon har krånglat lite med smakportionerna senaste dagarna. Jag hade nästan bestämt mig för att ge upp och börja om lite senare. Jag tänkte att hon kanske inte var mogen att börja riktigt än. Det är ju ingen brådska.

Fika med Tyra och Alva i Ekerö centrum. Tyra tyckte att jag var världens bästa mamma som köpte päron mer och kanelbulle till mellis... det finns nog många som inte skulle hålla med där!

Köpte ny fleeceoverall till Tyra eftersom hennes gamla sitter som ett korvskinn.

Alva blev superglad över en ny mössa som hon valde själv. Hon visade runt den när vi kom hem. "Jaha, här bor vi kattis. Här är mina filmer." Hon döpte den till Kattis eftersom det är en katt på.

Tyra smakade potatispuré. Hon spydde som en gris efter två skedar så det var ingen höjdare...

Med andra ord en härlig dag med barnen. Helt utan stress på något sätt.


Tyras önskelista

Publicerat: 2011-11-24 | 09:52:19 i Allmänt
Bodys strl 74
Byxor strl 74
Strumpor (16/17)
Bitleksaker
talrikar
muggar
sängkläder till spjälsäng
bebisböcker typ Max

Den var inte lika lång...

Alvas önskelista

Publicerat: 2011-11-24 | 09:45:37 i Allmänt
Det här är helt Alvas egen önskelista...

Längdskidor
Skridskor
En väggklocka (inte digital)
Armbandsur (inte digital)
Halsbandspärlor
Badanka
Toystory 3 filmen
Radiostyrd helikopter
Musikspelare som hon kan ha på sitt rum
Pulka
En kamera
En gosesäl
En liten dockprinsessa med ett slott
Fingerfärg
böcker
en jojo
Radiostyrt flygplan
Jordglob som kan lysa

Vad vi önskar åt henne är väl kläder, men hennes önskan är såklart viktigare än vår. Hon behöver inte och har inte plats för stora leksaker. Hon har nästan inget golvutrymme i rummet.

Lite Känslig tjej 4

Publicerat: 2011-11-22 | 09:48:44 i Idag sa Alva

Erik köpte nya batterier till en leksak som hänger i babygymmet. De tomma förpackningarna blev genast Alvas biljetter.
Alva: "Det här är mina biljetter."
Sigge: Mjaou.."
Sigge. "Mjaou.."
Jag: "Jaha, till vad då?"
Sigge: "Mjaou.."
Alva: "Det är biljetter till att få täcka båten."
Sigge: "Majou.."
Jag: "Tyst Sigge!"
Sigge: "Mjaou.."
Alva: "Om någon tar på de här biljetterna utan att den får det så förvandlas man till en presenning."
Sigge: "Mjaou.."
Jag: "Oj då. Då ska jag inte ta dem."
Sigge: "Mjaou.."
Jag: "MEN TYST DÅ SIGGE!!!!!!"
Alva: "Jag kan få tyst på kisse."
Jag: "Vad bra. Gör det då tycker jag."
Alva: "Det är bara att göra så han tar på biljetterna så blir han en presenning."
Jag: "Perfekt! Gör det du."
Alva tittar på mig med stora tåriga ögon.
Alva: "Men mamma..?
Jag: "Ja?"
Sigge: "Majou.."
Alva: "Vill du verkligen att kisse ska bli en presenning..? Uuuääähähähä!"
Sigge: "Mjaou.."
Jag: "Nej, men älskling det är klart att jag inte vill det! Jag trodde vi lekte och skojade bara."

Att jag innerst inne just i den stunden hellre ville ha en presenning än en asjobbig katt sa jag ju inte till henne!


Mina snälla människor

Publicerat: 2011-11-17 | 09:39:50 i Allmänt

Jag älskar när mina människor tänker på mig och vill mig väl. Nu har de ordnat en supermysig plats åt mig. De har lagt ett fårskinn på golvet med en tjock filt på och något som de kallar för babygym ovanpå det. Den här mjuka härliga konstellationen har de ställt framför kaminen. Eftersom jag börjar byta till vinterpäls och det är lite kallare ute måste det betyda att det är höst. Det innebär att de har börjat elda i kaminen. Det blir därför varmt och härligt när jag ligger på min nya plats.

Tack mina människor för att ni vill mig väl!
Mvh/Sigge


Bestående men av foglossning

Publicerat: 2011-11-16 | 13:26:43 i Allmänt
Hittade detta på www.niomanader.nu (http://www.9manader.nu/gravid/gravid/gkomplikat/foglossnin)

Bestående men
I allmänhet går smärtan över efter förlossningen. 90% av drabbade kvinnor är helt återställda inom tre månader efter förlossningen, efter 3-6 månader är det ovanligt att smärtan går över av sig själv varför dessa kvinnor behöver hjälp till smärtlindring och träning för att så småningom kunna bli friska. Här spelar sjukgymnasten en stor roll. Denna lägger upp invividuella program för träning. Vila hämmar rehabilitering medan sjukskrivning i kombination med träning skyndar på den. Foglossning har ingen inverkan på förlossningen varför detta inte är något skäl för att föda med kejsarsnitt.

Det har nu gått över 4 månader. Alltså komme det inte gå över och vila hämmar rehabiliteringen. Jag MÅSTE få tag i sjukgymnasterna för att bli bra. De har telefon tid mån-ons kl 8-9 på morgonen. Det är ett problem eftersom den timmen är den mest stressiga på hela dagen. Jag lämnar Alva kl 9. Varje gång jag har kommit ihåg att ringa har det varit upptaget! De har alltså inte ens någon telefonkö! På måndag ska Alva vara ledig från dagis, för vi ska till kyrkis. Jag har lagt en reminder i telefonen på att ringa. Då får jag ringa och ringa tills någon svarar. Jag vill bli bra! Börjar bli lite trött på att slösa bort mammaledigheten på att sitta i soffan.

Sömn

Publicerat: 2011-11-16 | 10:26:23 i Allmänt
Sömn är det största samtalsämnet hos småbarnsföräldrar. När man blir förälder förstår man verkligen varför sömnbrist används som tortyrmetod. Det är en sak att inte kunna sova för att man inte gör något på dagarna eller för att man vänt på dygnet. Det är en helt annan sak att inte FÅ sova när man både KAN och VILL. Man blir ju knäpp!

Nattens schema:
21.00 Tyra somnar.

23.00 Tyra äter.

00.00 Alva kommer in till mig för hon är törstig. Jag säger till henne att gå ut till pappa som sitter och spelar TV Spel.

00.20 Alva kommer in till mig och har växtvärk och bara måste ha fotmassage.. Jag säger till henne att gå ut till pappa som fortfarande sitter och spelar TV Spel. Hon vill inte det för han har hörlurar och hör inte vad hon säger. Jag är för trött för att förklara att hon kan knacka honom på axeln och be honom om fotmassage så jag går in med henne till hennes säng och masserar hennes fötter och tänker att jag borde vinna någon sorts pris för årets bästa mamma!

01.30 Tyra äter.

03.00 Tyra äter.

04.30 Tyra äter.

05.57 Alva drömmer mardröm om gummifiskar som ska äta upp henne. Jag lägger märke till tiden och tänker att Erik går upp om tre minuter. Jag frågar henne därför om hon vill ligga i vår säng och sova tills det är dags att gå upp. Hon talar då om för mig att hon vill sova i SIN SÄNG! Fine by me tänker jag och vänder mig om.

06.30 Tyra äter.

07.00 klockan ringer...

07.01 Jag funderar över att ta semester från mitt liv.

Att bli gammal

Publicerat: 2011-11-15 | 21:45:02 i Allmänt
Min farmor (86 år) var här idag. Vi bestämde förra veckan att hon skulle komma mellan 13 och 14 på eftermiddagen och vi skulle äta lunch när hon kom. Jag fixade och grejade och förberedde lunch till henne och mig. Hon ringde kl 13.20 och här är vårt telefonsamtal..
Farmor: "Ja, jag ville bara tala om att jag har kämpat med att få på mig ena skon här i en timme. Den vill inte riktigt komma över hälen förstår du."
Jag: "Oj! En timme?"
Farmor: "Ja, men nu är den på. Jag har beställt färdtjänst till kl tio över ett eller tio över två jag vet inte riktigt."
Jag: "Ok.. klockan är tjugo över ett nu så det borde ju vara tio över två då. Då kanske jag inte är hemma när du kommer för jag hämtar Alva klockan tre."
Farmor: "Det gör inget. Jag kan vänta på er veranda."
Jag: "Det är inte så långt till dagis så det går fort. Vill du fortfarande ha lunch när du kommer?"
Farmor: "Nej, jag åt lite här för jag blev så hungrig när det tog så här lång tid. Ja, sen har jag beställt återbesök.. eller vad säger jag? Jag menar åter... eh vad heter det när man åker tillbaka?"
Jag: "Återresa?"
Farmor: "Ja just det. Återresa till tio över fyra."
Jag: "Jaha, men då kommer du vara här i ungefär 45 minuter."
Farmor: "Ja, men jag skulle ju ha åkt för en timme sen, men jag fick ju inte på mig skon. Jag kan kanske skjuta på hemresan när jag kommer ut till er."
Jag: "Ja, det kan du ju. Vi ses om ett tag då."
Farmor: "Ja. Hej då!"
Jag: "Hej då."

Jag vill inte bli gammal... Jag vill inte att det ska ta en timme att få på skon. Jag vill inte tappa ord hela tiden. Jag vill inte bli förvirrad. Jag vill inte sitta och planera vem som ska få vad när jag dör.

Min nallebjörn

Publicerat: 2011-11-15 | 10:14:19 i Allmänt
Igår hade vi min kompis Linda och hennes två barn här. Hennes lilla har precis fyllt ett år och är lika stor som Tyra. Linda lyfte upp Tyra och utbrast "Oj! Hon är ju helt mjuk! Vad mysigt som en nallebjörn ungefär." Hehehe... Tyra - Min lilla nallebjörn.

Idag kommer min farmor hit. Jag har lovat henne en trip runt ön i flera år nu och det har aldrig blivit av, men idag känner jag att det är en bra dag för lite sightseeing. Inte för att jag vet ett smack om den här lilla ön vi bor på. Kanske ska läsa på lite om vad som finns.

Gröt

Publicerat: 2011-11-10 | 11:46:05 i Tyra

Tyra har helt plötsligt gått från nyfödd till 4-månaders bebis. När hände det? Hon har fått börja smaka på gröt. Hon är inte helt övertygad om att det är en bra idé..    
                                                                                                                                                 

Flaskan går bättre. Den satte hon tänderna.. eller ja, tandköttet.. i på en gång. Hon tuggar och tuggar på nappen. Vattnet i flaskan minskar inte men gröten kommer in. Mycket märklig teknik, men hon lär sig nog snart.


Höstfix

Publicerat: 2011-11-10 | 11:29:24 i Allmänt
I helgen höstfixade vi i trädgården. Alla hjälpte till på sitt sätt...

Alva hjälpte till genom att se till att vi fick kratta ihop löven extra många gånger.



Tyra hjälpte till genom att sova, så vi hade tid att kratta ihop löven extra många gånger.



Hösten är härlig!!

Alva räknar

Publicerat: 2011-11-05 | 14:26:04 i Idag sa Alva
Alva hade gått och lagt sig, men hon hade kommit på en så viktig fråga som inte alls kunde vänta ända till dagen efter för hon kom uppsmygande och frågade:
Alva: "Pappa.. finns tjugosjutton i räkning?"
Erik: "Nä det gör det inte."
Alva: "Nähä. Men om det hade funnits hade jag kunnat räkna ända till det!"
Erik: "Oj, vad duktig du hade varit då.. Men du ska nog sluta räkna nu och sova istället. God natt"
Alva: "God natt!"

RSS 2.0