Gammeljul

I helgen var vi hos Alvas farmor. Det var mysigt, men blåsigt. Alva och Tyra tyckte det var toppen och Alva blev som vanligt ledsen när vi åkte därifrån.

På lördagen åkte vi till Vadstena för att gå på gammeljul på Vadstena slott. Förväntningarna var höga så vi blev lite besvikna. Erik och Ingegerd har inte varit där på många år och det verkar som att det har blivit lite mindre sen de var där sist. Det var inte alls stort. De spelade ingen julmusik och ingen snö låg det på backen. Julstämningen existerade inte. Hade det inte varit för alla tomtar som såldes på marknaden hade det kunnat vara en vanlig marknad. Nästa år får vi ta en annan eller Medevi igen. Den var mysig!

Erik bodde nära slottet när han var liten och de brukade leka i ett av kanontornen. Det är säkert 10 meter i takhöjd och kanongluggarna är nästan ända uppe vid taket. Där uppe kröp de omkring och mitt i taket hängde ett rep som de svingade sig i mellan gluggarna. DJÄVLA SKITUNGAR! Fatta om de hade ramlat ner på stengolvet! Jag har god lust att ge han utegångsförbud, men det känns lite preskriberat och inte riktigt mitt jobb.


i kanontornet som syns närmast lekte Erik och hans kompisar.


Så här ser det ut inne i ett av de andra kanontornen när det är Julmarknad. Gluggarna är högre upp än vad det ser ut som.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback