Roomba

Publicerat: 2011-01-28 | 18:46:42 i Allmänt

Vi har köpt en självgående dammsugare. Alva älskade den här videon på youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=vf9wHkkNGUU (det gick inte att bädda in så ni får klickapå länken.)

När hon och Erik testade den igår ropade hos till Sigge:
Alva: "Thätt dej på den kithe!!" (Sätt dig på den kisse!!)
Sigge gick inte på den utan var totalt ointresserad av dammusgaren.

Idag har den varit på hela dagen när vi har jobbat och fastnat under sängen i ett band som håller fast madrasskyddet. Erik tog loss den och satte igång den igen för att den skulle dammsuga färdigt. Han stängde dörren så att den skulle göra klart sovrummet. När vi sitter och äter middag hör vi KRASCH från sovrummet. Nu har vi en sänglampa mindre... Man måste nog ta bort ALLT från golvet även sladdar och ev tygband...


Klantskalle

Publicerat: 2011-01-27 | 21:14:44 i Allmänt
Jag gick och facebookade på vägen till T-banan idag. När jag kom till T-banans nedgång så tittade jag lite snabbt ner på trappan och såg att det låg lite snö, men ingen is. Lungt tänkte jag och fortsatte facebooka och klev ner på första trappsteget. Jaha!! Ett osynligt bananskal låg där. Snön var inte alls så stadig och foten gled direkt och jag slog en riktig bananskals vurpa och satte mig rakt på ena skinkan. Det gjorde inte så ont eftersom jag numer har ganska mjuk rumpa. Tur för min bebis att den ligger i magen och inte i skinkan...


En liten systerdotter

Publicerat: 2011-01-25 | 19:23:07 i Allmänt
Min syster varpå Ultraljud idag. Allt såg bra ut och det visade sig att jag ska få en systerdotter i Juni. Hon är beräknad att titta ut 24/6. Jag är än så länge beräknad till 3/7, men det kommer säkert flyttas fram lite. Det brukar vara så. Det ska bli spännande att se nästa torsdag ,hur långt det blir mellan dem. Eftersom Alva kom i v 36+4 så kommer varje dag efter det kännas som att jag går över tiden. Sen när Jessica får kommer varje dag vara en plåga.


Singer/Songwriter

Publicerat: 2011-01-24 | 20:04:59 i Idag sa Alva
Alva sitter på toaletten och sjunger en egenpåhittad sång.
Alva: "Man kan åka thrithkoth på ithen. Thå knat att man kan. De kommeth nåtha ankor däth å thimmath på ithen. O aj aj aj aj buff. O aj aj aj aj buff, o aj aj aj aj buff buff. Å thå kom de en tthaktoth å köde öveth dom."

(Man kan åka skridskor på isen. Så klart att man kan. Det kommer några ankor där och simmar på isen. O aj aj aj aj buff. O aj aj aj aj buff, o aj aj aj aj buff buff. Å så kom det en traktor och körde över dem.)

Naturligtvis inte!

Publicerat: 2011-01-24 | 20:01:03 i Idag sa Alva
Jag: "Oj, titta. Nu har den här gått sönder." Jag höll upp något så obetydligt att jag inte ens kommer ihåg vad det var. Jag minns bara Alvas svar.
Alva: "Ja, oj. Men de e natunitvith inte ja!" (Men det är naturligtvis inte jag!)

V17

Publicerat: 2011-01-21 | 21:19:05 i Magbilder
Har nu gått in i vecka 17. Det har inte hänt så mycket på magfronten. Mer på rumpfronten i så fall...

Här är en blid tagen ikväll. Mitt hår är nu mer mörkt. Alva tycker jag ser ut som en köttbulle i håret.. Hennes dagisfröken tyckte jag skulle ta det som en komplimang eftersom hon älskar köttbullar. Jag vet inte jag.

"18-sidors-glass"

Publicerat: 2011-01-20 | 21:09:48 i Allmänt
Detta utspelar sig i ett sovrum på Adelsö kl 04.45 en morgon tidigare denna vecka.
Frun och mannen i huset ligger och sover när fruns väckarklocka plötsligt ringer obarmhärtigt tidigt. Frun sätter sig förvirrat upp i sängen och utbrister högt, dock inte så tydligt:
Frun: "18 sidors glass!"
Mannen: "ZzzzZzzz.."
Frun vaknar till och stänger av väckarklockan. Hon är fortfarande lite förvirrad pga den ogudaktiga tiden. Hon undrar om hon verkligen hade sagt det där om glassen eller om hon bara drömt. Frun ställer sig i duschen och funderar vidare.

Ja, den förvirrade frun är jag och när jag duschade vaknade jag till och mindes vad jag drömt om. Jag drömde att jag var i Australien. Tydligen bodde jag där för jag skulle bjuda några på middag och till efterrätt skulle jag bjuda på en helt otroligt avancerad efterrätt. Instruktionen var 18 sidor lång och den var känd över hela världen för sin läckerhet. Jag frågade Erik på kvällen om han hört att jag sagt något. Han kunde inte minnas vad jag sagt, men han mindes att det var något. Märligt när drömmar följer med när man vaknar. När man är så där precis mittimellan dröm och vaken.

Frisör-Syster Erik?

Publicerat: 2011-01-17 | 18:55:54 i Allmänt

Min syster klippte mig och Alva igår. Hon färgade mitt hår mörkt. Jag har inte varit mörk på ca fyra år så det är lite ovant.

Idag skrev jag ett sms till henne:

"Jag är supernöjd med håret!! Alva också. Hon visade stolt upp håret för Erik när vi kom hem. Puss!"


Jag skickar iväg sms'et i tron om att jag skickar till min syster. Snart efter får jag detta svar:


"Eeeh. De e jag som e Erik. D borde du kanske veta nu när vi gift oss?!"


Åh! Erik/Linda typ samma eller?


Farmor och lilla Rackar'n Bertil

Publicerat: 2011-01-17 | 18:49:20 i Allmänt
Jag har glömt att dela med mig av den här bilden. Erik tog den samma dag som Alvas Farmor och Bertil åkte hem i Julas. Alva var lite ledsen då. Hon bearbetade separationsångensten på bästa sätt hon kunde komma på. Hon satte upp en docka och hennes lilla teletubby på en kudde och förklarade för Erik att dockan var Farmor och teletubbyn var lilla rackar'n Bertil... På så sätt kunde hon fortsätta leka med Farmor och Bertil även efter deåkt hem.


Familjen Björns humor

Publicerat: 2011-01-14 | 18:54:42 i Allmänt
Vi är inte kända för att ha bra humor i min familj. Felsägningar är en av de roligaste sakerna vi vet. Jag önskar att någon av syrrorna eller mamma var här igår kväll. Antikrundan började igår och jag är så otroligt tantig i min TV-smak så har jag längtat som en galning!
Jag: "Åååh! Äntligen har Antikbörjan rundat!"
Erik: "Va?"
Jag: "OAAHAHAHAHAHAAHHAHAHA...
Erik: "Ja.. det var ju roligt.."

En timme senare.
Jag: "...HAHAHAHAHAHAAHAHAHHA...
Erik: "Men ge dig nu."

Senare i sängen:
Jag: "...hihihihihihi!"

Tydligen inte glasklart för vissa

Publicerat: 2011-01-14 | 18:50:26 i Allmänt

Jag käkade lunch med tre killar, varav den ena vet att jag är gravid. De andra två känner jag inte så bra. Den ena misstänkte att jag var gravid, men vågade inte riktigt fråga.
Misstänksam lunchare: "Matthias ska ju bli pappa här nu vilken dag som helst."
Jag: "Jaha, vad kul är det första?"
Matthias: "Ja, det är första. Jättespännande."
Misstänksam lunchare: "Har du ett barn eller?" Han tittar på mig.
Jag: "Ja, jag har ett barn. En dotter och är snart fyra år."
Misstänksam lunchare: "Jaha..."

Hahahahaha! Han vågade verkligen inte fråga! Jag sa inget förns efter ett tag.


Ska man inkludera regnbågsfamiljlen?

Publicerat: 2011-01-11 | 13:52:38 i Idag sa Alva

Dagis är stängt idag så jag var hemma med Alva. När vi åt lunch pratade vi lite om bebisen som kommer i sommar.
Alva: "Men huth kom bebithen in i din mage?" (Men hur kom bebisen in i din mage?)
Jag: "Eh. Jo... när en mamma och en pappa tycker om varandra väldigt mycket så blir det en bebis i mammans mage." Jag körde lightvarianten av blommor och bin eftersom jag tycker hon är lite för liten för att höra alla detaljer.
Jag: "Och jag och pappa tycker ju så mycket om varandra så då blev det en bebis i mammas mage." Just like magic!
Alva: "Jaha! Men ja tycke ju thå mycke om dig å pappa!" (Jaha! Men jag tycker ju så mycket om dig och pappa!)
Jag: "Ja, men det måste vara en mamma och en pappa för att det ska bli en bebis i mammans mage." Vi får förklara hela provrörs-, regnbågsfamiljs-, adoptionssvängen sen. Jag tror hon måste få smälta den här informationen först. Det bor en familj med adopterade barn på vår gata så det kommer nog rågor om det när hon väl fattar att de inte är lika sina föräldrar.


V15

Publicerat: 2011-01-10 | 18:59:12 i Magbilder
Vet inte hur det ska gå det här. Jag kommer ha ett midjeomfång på ca 375 cm i månadskiftet Juni/Juli.


Hälsostafetten

Publicerat: 2011-01-10 | 18:56:14 i Allmänt

På jobbet körde de igång någon sorts hälsostafett idag. Det verkar superbramed en massa bra erbjudanden om träningskort, akupunktur, meditaion, massage och en massa annat hälsosamt som man kan prova på antingen gratis eller till ett mycket förmånligt pris. De ska dela ut pris till den anställde som gjort största hälsoförändringen under en viss tid. Det kändes lite ironiskt att de skulle lansera detta just idag då jag har min mest invalida dag någonsin. Jag kna inte gå och har ont hela tiden. Tårarna var väldigt nära på vägen hem från jobbet. När jag kom hem linkade jag omkring i vardagsrummet och mobilen började surra på bordet. När jag väl kommit fram till den ser jag att jag fått ett sms från jobbet.

"Imorgon kör vi Crossfit i tränsingslokalen både kl 11.30 och kl 17.00. Glöm inte träningskläderna! Mvh Hälsostafetten"

Erik höll på att skratta ihjäl sig när jag med en stor vetekudde surrad runt höfterna och med myrsteg, stånkande går mot soffan och läser det för honom. Man kan konstatera att jag inte ska på Crossfit imorgon. Varken kl 11.30 eller kl 17.00...


Pottery barn

Publicerat: 2011-01-04 | 20:54:07 i Saker jag vill ha
Har precis förälskat mig i pottery barn. Herre min skapare vad de har fina saker. Jättekul att surfa runt och inspireras. Vi ska ju göra om badrummet. Vi har velat det sen vi flyttade hit, men nu har vi nog bestämt att vi ska. Nu behöver vi komma överens om hur. Vi brukar inte komma överens så lätt om den typen av saker. Därför måste vi börja titta på det nu om vi ska ha bestämt oss i sommar.

Det här skåpet/kommoden skapar ett enormt ha-begär hos mig.


RSS 2.0