Skjuts in i ugnen!

Gjorde en smarrig fläskfilé med bacon idag. En gratinerad historia så den ser inte alls aptitlig ut på bild så jag skonar er från det.

Recept
ca 500 gram fläskfilé
2dl grädde
2dl creme fraiche
125 gram cantadou vitlök och örter
2 pkt bacon
1 msk kalv fond
salt, peppar och franska örter
riven ost
4 tomater

Putsa och skiva fläskfilén i lagom stora skivor. Banka ut dem och stek dem i smör. Salta och peppra och krydda med valfri krydda. Ta bort köttet ur stekpannan när den fått färg. Skär bacon i små bitar och stek den. Häll i grädde, creme fraiche och cantadou. Låt det bli varmt. Häll i kalvfond och franska örter. Låt det puttra lite. Skiva tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Lägg köttet på tomaterna och häll över baconsåsen. Strö riven ost över och skjuts in i ugnen (200 grader) tills den ser smarrig ut. Erik och Alva fick potatis till.

Mer kompliserat än så här går inte att göra när man är ensam med en 5-åring och en 9-månaders... Jag älskar "skjuts in i ugnen mat"! Skönt att kunna förbereda tidigare på dagen när man har möjlighet och sen stoppa in i ugnen när det är dags att äta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback