Pesche ripiene

Jag övar mig på nyårsdesserten. Hoppas det blir gott. Det är persikohalvor med gojs i som serveras ljumna med  vaniljglass till. Hoppas det är lika gott som det låter och ser ut. Det är ett av Paolo Robertos recept från boken Mina fastrars mat. Jag skulle ha övat på Ingegerd (svärmor) och Bertil som var här igår, men Erik gjorde så god mat så det var ingen som orkade efterrätt. Det är lätt hänt när Erik lagar maten...




4st mogna persikor eller 8st konserverade persikohalvor
3dl vatten
1dl socker
Fyllning
100g amarettikakor eller mandelbeskvier
1msk grädde
1tsk kakao
0,5tsk maizenamjöl
1st litet ägg
Tillbehör
Vaniljglass

Gör så här
1. Sätt på ugnen på 200 grader
2. Skölj de färska persikorna, halvera dem och ta försiktigt ur kärnorna. Häll vatten
och socker i en kastrull. Koka upp så att sockret löser sig. Lägg i persikorna och koka
försiktigt under lock i 15 minuter eller tills de känns mjuka. Ta upp persikorna ur sockerlagen,
låt svalna och skala dem sedan. Konserverade persikor behöver inte kokas.
3. Krossa amarettikakorna och blanda dem i en skål med grädden, kakaon och maizenamjölet.
Tillsätt ägget och blanda väl.
4. Smöjr en ugnsfast form. Lägg persikohalvorna i formen med den skurna sidan upp och
fördela amarettifyllningen ovanpå.
5. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
6. Servera persikorna ljumna tillsammans med vaniljglass.

Tyvärr är det svårt att få tag i färska mogna persikor så här nära polcirkeln så det fick bli konserverade. Det fanns inte amarettikakor byttes ut mot mandelbeskvier för det fanns inte på lanthandeln.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback